URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

EL PP I LA CEDA

Alternativa | 20 Juliol, 2006 23:28 | facebook.com twitter.com

Article fet per: Tomeu del Lloquet.


Octubre de 1934. Els rotjos preparen un cop d’estat marxista amb l’únic objectiu de sembrar la por i la barbaria a tota Espanta, l’Espanya de l’ordre i la Pau, l’Espanya Gran, lliure, l’Espanya de la CEDA. Els obrers manipulats per els esbirros de l’U.R.S.S. creen una onada d’incidents en contra dels patrons i de l’església, pilars bàsics que sustenten la vida i la tradició del país. Tot ben muntat i estudiat aquests romp-pàtries es disposaren a fer un cop d’estat per acabar amb el país. Sort de la reacció del govern que va imposar l’ordre. I sort de les tropes africanes, amb Franco al capdevant, que van dispersar el cop. La repressió no fou sinó la resposta a la brutalitat dels marxistes, i ni de bon tros s’hi acostà, ni en mesures, ni en la quantitat. Gràcies a Gil Robles i el seus de la CEDA i gràcies a Franco, que conjuntament van salvar el règim democràticament establert. Ells, i ningú més que ells son els salvadors de la democràcia.

 

Deixant enrere aquestes paraules, volia posar-me al seu lloc amem si així entenia algun dels arguments que donen, volia sentir-me Pio Moa  per uns instants, ja em perdonareu, vaig a desfogar-me una mica.

Com pot ser que parlin d’un cop d’estat quan va ser una revolta provinent d’una vaga general? Idó sí, per tal de donar legitimitat al cop d’estat del 1936 s’inventen una història, un cop d’estat marxista que hauria d’esser el preludi d’una guerra, que segons ells havia començat el mateix octubre del 1934. Els obrers veien que l’imminent entrada de la CEDA al govern de Lerroux agreujaria encara més les seves condicions de vida i de treball. Així convocaren una vaga general. Una vaga brutalment sufocada per les tropes africanistes amb el general Franco al capdavant. El mateix Franco que va dur a Espanya la dictadura feixista. Una vaga amés brutalment manipulada pel historiadors revisionistes com Pio Moa, Cesar Vidal i companyia. Historiadors que l’únic objectiu que persegueixen és legitimar el cop del 1936 i la posterior dictadura. Gent capaç de manipular la veritat fins a convertir la mentida en dogma. I lo més trist gent que crea opinió i que els seus llibres son Best-Sellers de l’història.

De tot aquest absurd se’n poden treure unes conclusions:

<!--[if !supportLists]-->-          <!--[endif]-->Encara hi ha molta gent interessada amb que no se sàpiga la veritat del la història. Que han d’amagar? Qui sap.

<!--[if !supportLists]-->-          <!--[endif]-->El PSOE, partit molt implicat amb els fets, s’ha desnaturalitzat, ha deixat de ser marxista, i fins i tot republicà.

<!--[if !supportLists]-->-          <!--[endif]-->El cas contrari passa amb el PP, clar continuador de la CEDA i del règim feixista.

<!--[if !supportLists]-->-          <!--[endif]-->El PP fa el possible per no condemnar el franquisme, fins i tot enganyar i manipular, i invertir milions d’euros a subvencionar aquesta gentussa que és capaç de dir-se historiadors.

<!--[if !supportLists]-->-          <!--[endif]-->S’han oblidat del cop d’estat de Sanjurjo.

<!--[if !supportLists]-->-          <!--[endif]-->I he deixat lo millor pel final: Cop d’estat o revolució o vaga general revolucionaria o com vulguin anomenar-la a Mallorca? D’aquí poc ens intentaran fer creure que hi va haver crema de convents i violacions... i que la repressió que va haver-hi a l’illa era del tot justificada.

 

Senyors del PP, tots sabem de quin peu calcen, no fa falta que poseu excuses per no condemnar el franquisme. Lo d’avui ha estat una tàctica lamentable. Si no voleu condemnar-lo no ho facin, però deixin de manipular la història d’aquesta manera...

Comentaris

Tomeu del Lloquet

Moa cuidadoso???

Tomeu del Lloquet | 25/07/2006, 11:13

No se si has llegit alguna cosa d'aquest individu però em sembla que t'equivoques de bon tros. Moa no perd el temps als arxius ni biblioteques, és dedica a exaltar i magnificar els fets dels uns i a despreciar els dels altres. Manipula xifres. I a més no es molesta en demostrar res. La tàctica de: "los nacionales hicieron un punyado de bajas mientras que los ROJOS asesinaron i mataron a 5254 personas indefensas...". Això de exaltar unes parts i minoritzar les altres, decantant l'opinió cap a una banda pareix que li funciona. a més, com pot tenir la cara dura de justificar un cop d'estat? com pot dir que la guerra va començar al 34? com pot dir que els republicans van matar més gent que els feixistes? Tot està demostrat, basta llegir historiadors seriosos i no Moas, Vidals i companyia.
darío valdovinos

Re: EL PP I LA CEDA

darío valdovinos | 24/07/2006, 18:42

El problema es que Moa es un historiador muy cuidadoso, que justifica y documenta todo lo que escribe. Es lo que, por desgracia, no han podidio hacer nunca sus contradictores.
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb