URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

EL CONSERVADORISME DEL PSM. POLLENÇA.

Alternativa | 21 Juliol, 2006 13:11 | facebook.com twitter.com

Article fet per: Tomeu del Lloquet.


Un atac de conservadorisme sever ha agafat al PSM de Pollença. L’agrupació va decidir ahir per unanimitat elegir a Biel Cerdà com a candidat un altre cop per a les eleccions del 2007. També han refusat fins i tot de parlar formalment amb nosaltres. Tanta por fem?

L’excusa a nivell autonòmic dels revisionistes pessemeros és la de no pactar amb partits espanyolistes. Senyors, nosaltres no som espanyolistes, ni catalanistes, ni nacionalistes de cap tipus, sinó internacionalistes. Creiem en las persones abans que en les pàtries i per això som d’esquerres i internacionalistes. Si això els molesta, doncs francament no ho entenc. I menys puc entendre aquest acostament a UM. La veritat és que és  difícil creure’s això de que son d’esquerres. La febre del conservadorisme és la culpable.

Sabem que separats és molt difícil desbancar a les dretes. Però amb companys de viatge com aquests, que no volen saber res de nosaltres ni d’esquerres, és millor no viatjar. Hem treballat molts cops junts, uns més que els altres. Hem col·laborat amb molts projectes i mai ham tingut cap desavinença amb res. Doncs perquè no volen ni sentir a parlar de nosaltres? Molt fàcil, sols els seus dirigents seguiran fent el que vulguin, sense quasi control de les bases, sortint a les fotos sols... Amb nosaltres al costat el tant per cent de foto i protagonisme és disminueix. I tal vegada la feina augmenta. Al final primen més les sigles i les cadires que les idees i les polítiques. Nosaltres anem més enllà de les nostres sigles, som capaços d’abandonar-les per tal de que la cosa millori i vagi cap endavant. Ells tenen por de perdre un lloc al consistori.

 S’ha de tenir amb conte que nosaltres tampoc les teníem totes pel que fa al pacte o coalició, però mai ens hem negat a parlar. Perquè creiem que en quant a les polítiques d’esquerra ens podíem avenir. Però el temps i els fets han demostrat que les polítiques d’esquerres han brillat per la seva absència, basta recordar la qüestió mediambiental i d’urbanisme: les circumval·lacions, el Vilar... entre d’altres.

Amb aquesta decisió heu fet contents a una part dels que creiem que pactar amb PSM era com pactar amb un partit moderat. I que no voliem passar per un pacte imposat des d’un partit que es creia superior tan sols perquè te una major representació. Les nostres idees i persones son tan vàlides o més que les de qualsevol partit. I no les canviarem ni ens sotmetrem a res per tal de guanyar un vot. Alomillor això ens condemna a ser minoria però ens dona la satisfacció de ser coherents amb el que pensem i no abandonar les nostres idees, és a dir, la nostra motivació política.

Però també heu decepcionat a un sector que vos creia d’esquerres i que volia un pacte. Que veia amb la unió de les esquerres la solució a un problema cada vegada més complicat.

Esper que a nivell autonòmic la cosa vagi millor i primin les idees. Aquí a Pollença pareix a ser que no. Això ens demostra de quin peu calça cadascun, i qui és realment l’alternativa d’esquerres al nostre poble. Amb ells o sense ells seguirem lluitant, seguirem endavant per fer polítiques d’esquerres perquè la nostra consciència i les nostres idees van per damunt de qualsevol sigles.

Comentaris

Pepe

Resposta a Toni Marquet

Pepe | 29/07/2006, 23:42

Hola Toni. Puc entendre els teus arguments i que consideris injust i ofensiu aquest article, però pens que Tomeu del Lloquet raona els seus arguments, encara que les coses es podien dir d'una forma més suau. Crec que Tomeu simplement expressa que el PSM és més conservador que EU, cosa que no és ni bona ni dolenta, però és així. Tomeu parla de la segoan fase de la circumval·lació ( el PSM es va abstendre al Consell mentre que EU-EV va votar en contra) i del Vilar ( el PSM tampoc ha votat en contra de Del tema de la memòria històrica Tomeu no diu res, i pens que jo sempre que he parlat en públic ( la darrera vegada a la presentació del llibre) sempre he reconegut la gran labor del PSM i tú dins aquest tema. El primer any Abril de República va ser organitzat exclusivament per l' Associació Iniciativa Ciutadana per Pollença, cap partit va ser convidat, ni el PSM, ni EU, ni PSOE, ni ERC. El respecte i tractament com companys del PSM a nosaltres és discutible, la posició del PSM de votar contra la presència d' EU a la tertúlia política és un exemple, però no vull treure més plats brut. El que també és cert és que fins a aquest article de Tomeu a cap Urxella ( la de les eleccions europees col·locava en portada una fotografia de Nanda Ramón del PSM), ni intervenció nostra podras trobar comentaris contra el PSM. Per acabar estic a Pollença des de fa tres dies, encara no t'he telefonat, de demà no passa, et deman disculpes. Ja he escrit a aquest bloc que veig complicada la col·laboració si no ens donau explicaions raonables de per què ni siquiera haveu volgut negociar un programa i una llista conjuntes, però parlarem. El que no vull són més enfrontament i mala llet entre companys. Salut.
Toni Marquet

Es injust

Toni Marquet | 29/07/2006, 19:49

Benvolguts companys, Aquest article signat per Tomeu del Lloquet, crec que és injust i ofensiu, aquesta és la meva personal opinió. Es ben sabut que poca política d’esquerres s’ha fet a Pollença sense la iniciativa del PSM. Per posar un exemple, que poden ser molts d’altres, però dintre el vostre plat fort actual, “la recuperació de la memòria històrica” el PSM és qui va aconseguir retirar el “monumento a los caidos” de l’entrada del Moll, és el PSM que va aconseguir anomenar fill il•lustre a Pere J Cànaves i homenatjar als republicans de Pollença, amb el monòlits pertinents. A més la gent del PSM, sempre vos a respectat i tractat com a companys, una prova, entre moltes d’altres, vull recordar-vos que jo vaig tenir l’honra de ser el comissari per formar l’expedient per declarar del fill il•lustre a Pere J Cànaves, i organitzador de tots els actes que l’envoltaren, i recordareu que vaig cedir el meu lloc al vostre company i net del fill il•lustre, l’amic Pere, en el moment més entranyable dels actes davant el monòlit que inauguràvem. L’any que vingué després, vosaltres iniciareu els actes de “abril de la república”, sense convidar-nos. La nostra queixa fou cordial i directa, sense cartes ni articles, com pertoca comportar-se entre companys. Per acabar l’agrupació del PSM-EN de Pollença és sobirana per decidir allò que vol fer, i va decidir democràticament afrontar les properes eleccions municipals en solitari. Això es un mal fet?. De forma oficial i per comanda de l’agrupació el dia següent o vaig comunicar al vostre portaveu, li vaig demanar reunir-se les dues agrupacions per col•laborar amb tot el que fos possible. Esta mal fet això?. Ell va agrair-me les vàries trucades que vaig haver de fer, i va indicar-me que al retornar a Pollença ens cridaria per trobar-nos, cosa que encara no ha fet. Hi ha tant de mal en tot això?. No entenc aquesta mala llet amb els amics, doneu la sensació que esteu desesperats.
Tomeu del Lloquet

a expsm

Tomeu del Lloquet | 28/07/2006, 15:26

expsm. tens raó. I quan hi pens me n'adono del meu error. Ja no em convencia l'idea d'anar amb ells(a jo personalment, no erem tots). Més que res per això de que ells intentarien imposar candidat i llocs i polítiques...baja, que voldrien dur la veu cantant. Però mira així i tot veia en el Bloc una cosa positiva. Si realment fos la unió dels dos partits en un estaria molt molt be. Tampoc pretenem sortir a la foto. si no aconseguim fer res sols doncs haurem vist que no ens volen, que les nostres idees no son compartides per el mínim de gent i no tendrem representació. És això, simplement. Però be, ho intentarem, i qui sap. Em va saber greu que ni tansols intentassin parlar amb nosaltres. Però ara, reflexionant-hi, més igual. Ho han decidit i punt. Cadascú pel seu costat contra un mateix "enemic".
Expsm

Aclareix-te

Expsm | 28/07/2006, 14:02

Si dius que el PSM és un partit moderat, que s'acosta a UM, que IU no creu en pàtries i que el PSM tan sols vol cadires no entenc per què t'enfades tant si no volen xerrar amb vosaltres. No serà que tot solets no fareu res i necessitau el PSM per tenir fotos i cadires? La meva consciència està més neta si no tens a IU, PSOE, PP, UM i ara mateix també el PSM-Blocaire per devora.
pepe

Complicat.

pepe | 23/07/2006, 16:27

Hi ha de tot als comentaris però sembla complicat ara mateix fer feina conjunta,molt de facilitats per la dreta.
Joan Ramon Bosch Sangroniz

No imposeu res a ningù

Joan Ramon Bosch Sangroniz | 23/07/2006, 08:14

Afortunadament, tampoc al PSM no hi ha unaminitat. Tampoc al de Pollença. Per favor, gastau les energies enfront l'enemic comú, junts o per separat i no us toqueu els oremus uns als altres, que tots hi perdem. No crec que hi hagi brots de conservadurisme, ni de nacionalisme exacerbat, ni de internacionalisme. El que hi ha es pitjor, es una passa d'infantilisme que voldria s'esvais aviat
Jaumet ToMATIGUES

debat d'esquerres

Jaumet ToMATIGUES | 23/07/2006, 08:06

Jo no soc d'esquerres, però us anim a seguir aquest debat tan intens i enriquidor(Enriquidor per a mi , que soc militant d'un partit de dretes).I enriquidor amb vots. No us veig ja ni amb molta energia ni amb moltes forces.Veig, però que encara li queda energia al PSM, de a mes de pegar-se hosties entre ells, tambè en poden pegar-ne a EUEV., i els cuatre arreplegats d'EU sortosament poden respondrer com cal al debat-brega. Això es la grandesa de la democracia per la que tants d'anys lluitarem. Perdonau, lluitareu, volia dir. Evidentment, no es poden fer moltes coses a la vegada, es a dir, barallarse, "debatre"i esbrinar el sexe dels angels, que es molt important i al mateix temps treballar pel que deis son les vostres inquietuts politiques i barallarse amb nosaltres, pero no es pot fer tot en ú. Posem per exemple: per mor de les autopistes,o pel decret Fiol, per l'especulaciò urbanistica, per les subvencions als nostres socis-compinxes, etc. etc. Aquest debat vostre dignifica aquesta democracia espanyola, donant-li el prestige, perdonau, prestigi volia dir, que pertoca, amb aquest exercici de pluralitat. Però fins i tot la pluralitat ha de menester el seu ordre. Així que d'aquesta pluralitat, nosaltres aqui a Balears, hem triat i ens quedam i exercim la cosa de les urbanitzacions, de la Lengua del imperio,i ja guardarem nosaltres la clau de la caixa fort, que qualcu ho ha de fer.Malauradament no puc extendrerme mes que tinc a anar a veure el meu amic Escarrer, despres tinc unes innaguracions i no hem puc descuidar, que sino se m'adelanta na Munar, i tinc firmar uns talons pels d'AFA, pobrets. Però continuau així, ja ho he dit, anau bé , per vosaltres democracia per un tub, ja farem nosaltres l'altra part
joan ramon

Joan Ramon

joan ramon | 22/07/2006, 10:27

Jo pens que a banda de molesties per no obrirse negociacions, el tema del bolc queda ober i a mi personalment i com a militant del psm em sembla la millor opció.
XYZ

1 resposta

XYZ | 21/07/2006, 20:10

A veure: sou vosaltres nacionalistes? NO Sou vosaltres d'esquerres?: SI Són els del PSM nacionalistes?: SI Són els del PSM d'esquerres?: SI-NO-NO-SI. Hi ha de tot a la vinya del PSM Conclusió? Evident: ni en volen sentir res de IU/Verds . O se'n van pel seu compte, o amb UM que al manco és més nacionalista que IU. repeteixo: la part nacionalista del PSM pese molt més que l'esquerrana. No crec que sigui cap crítica al teu escrit ni tampoc difícil d'entendre. És un fet!
Tomeu del Lloquet

Calen respostes

Tomeu del Lloquet | 21/07/2006, 19:26

Senyors. Tots criticau l'escrit però cap exposa una raó per la qual el PSM de Pollença refusa el bloc sense ni haver parlat amb EU. Crec que ho deixo ben clar. Perquè no volen anar amb nosaltres si son d'esquerres? i agradi o no no som espanyolistes, no creiem amb pàtries. I no per això refusam al PSM ni el titllam de coses que no son. Lo contrari de catalanista o nacionalista mallorquí pot ser espanyolista, però també pot ser internacionalista. A més, no pretenem fagocitar al PSM ja que ells a Pollença tenen 2 regidors i nosaltres cap. Però tampoc tenim por a que ens fagocitin. i en quant a la vessant esquerrana del PSM a Pollença els fets xerren per si sols.
XYZ

La part nacioanlista

XYZ | 21/07/2006, 17:07

Crec que és molt fàcil d'entendre: ha guanyat la part nacionalista. I crec que això només és la primera passa. A gairebé tots els altres pobles passarà exactament lo mateix. El temps ho dirà
un ex-amic d'en Pere Sampol

feis riure

un ex-amic d'en Pere Sampol | 21/07/2006, 14:05

internacionalistes???!!! i els altres que passa no podem sortir de la tanca??? som uns provincians curts de mires??? lo que passa és que així ja vos va bé, Espanya vos va bé, per tant sou espanyolistes.
verdulero

tornem-hi

verdulero | 21/07/2006, 13:42

tornem-hi amb el monopoli de "l'esquerra" per part d'IU. no us basta fagocitar als verds que ara que us voleu empassar als del PSM, aquests us fugen. Feis un cop de cap i mirau-vos be, no es que faceu por és que feu pànic.
Jaume

ara ho entenc

Jaume | 21/07/2006, 13:38

Llegint aquest article entenc perquè el PSM de Pollença no vol pactar amb voltros. Amb aquest sectarisme de noltros som els bons, noltros som consequents i noltros som els únics d'esquerres i internacionalistes es deu fer difícil entendre`s. Aquestes reflexions demostren que hi ha molta distància entre la manera de pensar de la gent del PSM i la de la gent de IU-EV. Bon dia tenga.
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb