URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Incoherències i peticions. El Bloc a Pollença

Alternativa | 23 Juliol, 2006 16:29 | facebook.com twitter.com

El secretari del PSM va tenir la deferència de telefonar-me per  informar-me de la decisió de l'assemblea del de Pollença de concórrer en solitari a les pròximes eleccions municipals, la veritat és que esperava aquesta decisió i ni em van donar ni vaig demanar els motius. En vista de que no hem tingut cap problema quan hem treballat junts i que en l'activitat política diària he vist moltes més coincidències que diferències pens que és molt difícil explicar i entendre les raons d'aquesta decisió. El més trista és que no hi ha hagut ni negociació, ni converses, el que hagués estat el més lògic, per a realment veure el que ens unia i el que ens separava.
També em va dir Toni Marquet que esperava que féssim coses conjuntes ja que segurament haurà una candidatura conjunta a nivell autonòmica. La veritat és que li dono voltes al tema i em sembla complicat, i més després de llegir els comentaris a aquesta notícia al blog.
Si això succeïx en molts pobles el
bloc a nivell autonòmic ho tindrà molt complicat, la gent creo que valora la coherència i el que ha passat aquí no ha estat molt coherent.

En fi només tinc una petició al PSM
de Pollença si realment volen que fem coses conjuntes, és molt senzill. Deman al PSM que demani la nostra participació en la tertúlia política de la ràdio municipal. Tant la nostra participació, com la’d ERC va ser votada i vetada per la resta dels partit ( inclòs el PSM). Ja que s'hi ha suficients diferències entre el PSM i nosaltres per a anar separats a nivell municipal, per coherència ideològica, per democràcia crec que haurien de permetre la nostra participació a la ràdio

Comentaris

Pepe

Valoracions

Pepe | 28/07/2006, 08:15

Pens que Jaume té raó,vull pensar que la decisió del PSM a Pollença ha estat exclusivament electoralista.Els càlculs electoralistes funcionan al PP, PSOE o UM però crec que els votants tan del PSM com d'EU-EV són més crítics i valoran més la coherència que els càlculs. Igualment pens que té raó que el Bloc no suposa una suma de vots. Però també pens que separats encara perderem més. Evidentment ara que hi ha una llista del PSM i una altra d'EU-EV a Pollença, el perill de confrontació és evident. Per això comentava el cas de la ràdio com exemple del que no ha de ser. Per la nostra part tenim molt clar quins són el nostres rivals, i si mirau tot el bloc com nostres publicacions i notes de premsa el vereu. Unicament és que ara ens hem sentit una mica menyspreats i que volem deixar clar que si no n'hi ha bloc a Pollença no serà per nosaltres.
joan Ramon

comentari

joan Ramon | 25/07/2006, 20:03

Puc entendre el disgust per anar per seperat a les eleccions i pens que alternativa-esquerra unida a Pollença està fent una molt bona tasca, però pens que això no ha de fer perdre de vista quin és el vertader adversari polític. Per altra banda esper que a les autonòmiques el resultat del bloc siguí l'esperat, i seguesc defensant el bloc com la millor opció. Entenc el disgust, però pens que seria equivocat perdres en batalles entre partits que ara no tenen tasques de govern.
JR Bosch Sangr.

Massa sectarisme

JR Bosch Sangr. | 25/07/2006, 18:36

Lo de no anar junts ho puc entendrer. Lo de fer-se la gitza , de cap manera. I I crec que la major part de ambdues formacions tampoc. No els votaran per coios.
Tomeu del Lloquet

Comentari

Tomeu del Lloquet | 25/07/2006, 11:03

Una valoració molt encertada la d'en Jaume. Si això fracassa no se pot ni emaginar. Però hem de creure que no fracassarà. Tots aquests votants que podrien ser reacis a votar al conjunt però no individualment dificilment canviaran el vot. A qui votarien, PSOE? UM? No se, és molt difícil de saber. Però te raó: 2+2 poden ser 4 o 5 però també 3. Supòs que el temps ho dirà. Joan Ramon, a mi m'ha quedat clar que el PSM ja ha pres una decisió. No conten amb nosaltres. No se si les diferències son petites o grans. Però la decisió sembla que ja està presa.
Joan Ramon

Re: Incoherències i peticions. El Bloc a Pollença

Joan Ramon | 24/07/2006, 20:14

A mi senzillanment em sambla que entrar en petites diferencies per tal de justificar no intentar fer un front comú, senzillament és un regal pel PP
observador

Re: Incoherències i peticions. El Bloc a Pollença

observador | 24/07/2006, 17:48

vaja sobrats que sou els petits llamazares, la franquícieta, si a pollença no en representau més que a mitja dotzena... Com a opció política no teniu espai, o vos absorbeix el psoe o el psm, triau.
jaume

representativitat

jaume | 24/07/2006, 14:37

En tot això del bloc hi ha una cosa que no s'ha tengut en compte i és la representativitat. Hi ha llocs on IU no és representativa (no conec el cas concret de Pollença) i el PSM ha de valorar si els seus votants a cada municipi (crec que l'actual direcció del partit no ho va valorar prou) entendran certs pactes i certes companyies (sense minusvalorar ningú). Al final qui et dona representativitat són els votants i s'ha de pensar que faran els votants de cada partit. Som molts els que pensam que hi haura molts votants de IU que no votarien mai a candidats nacionalistes i molts els votants del PSM que no comparteixen certs plantejaments d'esquerra radical de IU. Per tant, la gran incògnita és si serà major la suma o la resta de vots. El més preocupant però serà com quedarà el pais si aquest experiment fracassa.
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb