URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Més gent al sopar Solidari que al de l'Església.

Alternativa | 31 Juliol, 2006 13:20 | facebook.com twitter.com

Article fet per: Tomeu del Lloquet


Un fet: més gent al sopar solidari que al sopar de l’església. Sembla que corren temps laics. Mentre el sopar solidari va guanyant participants any rera any (més de 1100 persones), desbordant totes les expectatives, al sopar de l’església només hi van acudir 900 persones. Dit així pareixen moltes, i més si fem cas del nombre de persones que acudeixen a l’església regularment, però lo cert és que els organitzadors n’esperaven unes 3000. Un rum-rum corre pel poble intentant explicar el perquè d’aquest fracàs. Uns donen la culpa a l’elevat preu, uns altres a que qui cuinava també havia de pagar el que menjava, se diu que això va molestar a molta gent. On és l’altruisme? Altres veus assenyalen la manca de propaganda, o la mala organització. Més propaganda no se’n podia fer. En quant a l’organització no puc opinar, no hi vaig anar. Deixem-ho aquí, sigui com sigui les expectatives no és van complir ni de bon tros.

La següent reflexió seria la de: perquè s’involucrà tant l’ajuntament en el sopar de l’església? No és suficientment rica per poder-se sufragar les reformes? Si no me fallen els contes el Vaticà no és un país en quiebra ni amb un deute internacional que l’ofega. És trist que a l’any 2006 encara haguem de pagar l’impost de culte i clergat, impost pel que tants governs i persones varen lluitar per abolir des de fa més de 150 anys. Ara no te el mateix nom. Ara se marca amb una creueta a la declaració de la renta. I si no hi ha suficients contribuents com per que basti, doncs se’n fa càrrec l’estat. Per si tot això no basta l’ajuntament se suma al carro dels qui malgasten els diners públics en subvencionar un empresa privada i rica, una més. En conclusió: seguim pagant l’església entre tots tot i esser un estat aconfessional.

Iniciatives com el sopar solidari fan que la gent prengui consciència de que a molts llocs del món se necessita ajuda per sobreviure, fan de la Solidaritat una bandera, i sobretot ajuden a molts que ho necessiten de veritat. Per això felicitam als organitzadors i a tots als qui van participar per la seva gran obra, amb la certesa de que l'any que ve serem més.

Reflexió recíproca: hi ha qui pregona i hi ha qui en silenci prediquen amb l’exemple.

Comentaris

pepe

Cacics

pepe | 01/08/2006, 08:40

Gràcies Joan Ramón per la teva aportació. Sembla que les coaccions de l'Ajuntament als seus treballadors s'han convertit en algo masssa habitual. No fa massa també es va comentar a la premsa com el nou batle va utilitzar per la seva festa particular personal de l'ajuntament. Caciquisme i populisme una mescla que sembla que els dona bon resultats. En quant a l'església, l'activitat de la majoria dels seus integrants és totalment contrària al misssatges dels evangelis. Una pena per què jo he pogut veure a la Nicaragua Sandinista la força i la il·lusió que que pot aixecar l'església si lluita per millorar les condicions de vida del poble.
Joan Ramon Vell

sopar solidari amb coaccions

Joan Ramon Vell | 31/07/2006, 18:45

Jo tampoc vaig anar al sopar pro-teulada, pero vaig viure molt d'aprop tota la moguda per devers l'Ajuntament. Un mes i mitg abans, el regidor festero de umpium ja estava insistint a veura si el personal de l'Ajuntament col·laboraria. Especialment insistia al mes afins a la moguda festera. Bastants d'aquests i pocs i varen anar al final. Al servei d'aigua el fracàs fou rotund. Al personal de la Residencia es va intentar des de la Direcció, i alla si es pot parlar de coacció, ja que bona part de les treballadores tenen contracte precari i l'insistencia de fer menjar i anar a treballar de franc anava acompañada de referencies de que les que col·laborasin serien ben vistes . Axí i tot hi va haver moltes desercions. Una altra afirmació de gent propera de la moguda era que el capellà no havia demanat aixó, tot va ser una moguda "martinenca". Amb el menjar que va sobrar es haves pogut alimentar mes de mil persones d'aquelles de que parla l'Evangeli, d'aquelles oblidades pel Papa i l'Opus Dei.
Pepe

Vergonya

Pepe | 31/07/2006, 16:01

I després hem d'aguantar que a les façanes de les esglèsies hi hagi centenars de símbols feixistes, per què és una institució privada.
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb