URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Urbanisme i participació ciutadana

Alternativa | 03 Agost, 2006 17:51

Una petita alegria, la Conselleria de Medi Ambient del Govern ha aceptat dues de nostres al·legacions al projecte de l'espai humit de la Gola; la eliminació de totes les zones que s'han omplit amb escombreries i la utilització de fusta certificada.

Ens hem acostumats a fer al·legacions però no a que les accepetin. I quan hem fet al·legacions hem pensat com el llibre CUANDO NOS PARECE QUE LA GENTE NO PARTICIPA:

" L'urbanisme municipal segueix un model que ni garanteix, ni estimula ni pretén afavorir la participació ciutadana.

S'obre normalment un termini de un
mes per presentar al·legacions.

Per tant primer és assabentar-se a temps de l'obertura d'aquest termini, cosa que no és fàcil ( o et passes per l'ajuntament cada dia o estàs atent als mini-anuncis que surten en la premsa).

Segon has de ser capaç de llegir, interpretar i comprendre en un mes un documento elaborat per especialistes en sis o més meso, i a més escrit en arameo ple d'expressions tan populars com
permeabilitzar el teixit urbà o articular el sistema d'assentaments.

Tercer, elaborar un escrit d'al·legacions o suggeriments ( el que implica saber fer-lo), l'acceptació dels quals depèn gairebé sempre del color polític governant i no de qüestions tècniques"

EQUIPO Palomo;JAVIER ENCINAS, MONTSE ROSA I CHARO CARABALLO, llibre CUANDO NOS PARECE QUE LA GENTE NO PARTICIPA. Material de apoyo para la participaciónEditorial: UNILCO, Universidad Libre para la Construcción Colectiva, Ayuntamiento de Palomares del Río.

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb