URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Boquer. La campanya 2006

Alternativa | 04 Agost, 2006 15:26

Article fet per: Tomeu del Lloquet


Ara que Joan Cerdà Rull és Conseller d’Identitat Cultural i Patrimoni, pollencí de soca-rel, podríem pensar que la qüestió patrimonial por lo menys del municipi de Pollença estaria resolta. I més quan llegeixes l’entrevista que li fa el periòdic dretà Part Forana on en paraules textuals diu: “como pollencin estoy interesado en las excavaciones arqueologicas de Boquer...”. Després tornes a la realitat i veus com la campanya de Boquer no s’ha obert encara per falta de que arribin els diners. Veus que els arqueòlegs encara no han cobrat la temporada passada. I el que sí que veus son la multitud de fotos de polítics del Consell i l’Ajuntament, tots els articles a la premsa anunciant la campanya d’aquest estiu... tot ha quedat amb paraules.

La campanya s’havia d’haver iniciat l’1 de juliol i segons diuen si hi ha sort s’obrirà en setembre. Podríem pensar que no passa res per uns mesos de retràs però tenint amb conte que en depenen uns becaris que tenien la beca pel juliol, que en setembre comencen les classes dels possibles voluntaris, que s’havia projectat una exposició al museu per just desprès de l’estiu i que el setembre, esperem que no, sol fer més mal temps; doncs si que hi ha diferència en fer-ho pel juliol o pel setembre.





Però no només hi ha la qüestió de Boquer. Molts altres jaciments resten sense excavar ni tan sols catalogar. Ca’n Daniel, un dels poblats talaiòtics més grans de Mallorca està ple de porcs i resta sense excavar. Ses Arenes de Formentor, el poblat naviforme més gran i un poblat talaiòtic amb murada inclosa, també resta sense excavar. La llista podria ser gegant. A Boquer hi ha un poblat de navetes, com a Ternelles, per no parlar de la multitud de talaiots de la Badia de Pollença o de les moltes coves prehistòriques que no estan excavades. La veritat és que el panorama és bastant desolador. Pareix que la nostra història no interessa, que només interessa el consum massiu de territori i la construcció, i si aquest o aquell jaciment molesta doncs silenci i endavant.

La veritat és que ja des d’un principi no teniem gaires esperances amb la tasca den Joan. Les paraules eren bones, pareixia que les intencions també però els fets no arriben. Coses com lo de Boquer demostren que les polítiques de patrimoni sense interessos econòmics no lliguen be amb partits com son UM o el PP.

Comentaris

Tomeu del Lloquet

Negoci?

Tomeu del Lloquet | 13/08/2006, 20:08

Dificilment augmenti el valor, més be prohibeix que s'hi construexi fins haver-se excavat . Domés conec tres jaciments a Malorca que se fa pagar, i se paguen 2 euros per visitant: Ses Païses, Pollentia i Capacorb Vell. No és que sigui un gran negoci, més be no els arriba ni pel manteniment.Però alomillor som jo que no tenc sentit del negoci. Si no et fa res m'agradaria que m'ho explicassis.
xiu xiu

Un duro es un duro

xiu xiu | 13/08/2006, 16:20

Tal volta l'existencia de restes arqueològiques pot augmentar el valor dels terrenys, i hi ha un duro a guanyar. No teniu sentit comercial, els esquerranossos.
Pepe

realitat i publicitat

Pepe | 04/08/2006, 18:09

Molt bé Tomeu, la diferència entre la realitat i la publicat del PP i UM és immensa. Si la realitat és la del Part Forana vivim a la illa de les meravelles
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb