URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Es tracta de merda i la depuradora no és suficient.

Alternativa | 04 Agost, 2006 17:52

TRIST COINCIDÈNCIA.

 

Mentre el conseller de Medi Ambient i l'ajuntament brindaven i es posaven medalles per complir una normativa euripea de fa 15 anys,  mentre un plana sencera de publicitat als principals diaris i millers de fulletons ens anunciavan  la inauguració de la tercera fase de la depuradora amb els lemes "es tracta del medi ambient, el tractam amb tots els mitjans", una gran taca d’aigües brutes brollava  al costat del Club Nàutic del Port de Pollença, en un lloc on el nins fan cursos de piragüisme.

Una trist coincidència que demostra que encara resta molt de feina per fer.Es repeteixen el abocaments de fecals de l’emissari al costat del Club Nàutic que ja varen denunciar l’any passat,  i que en teoria l’ajuntament ja havia solucionat.  Una vegada més en plena temporada turística, el principal patrimoni turístic del municipi , que són les aigües de la Badia, es troben contaminades.

L’ampliació de la depuradora ha estat un pas important, a la fi s’ha complit una normativa  de la Unió Europa de 1991, però aquest nou abocament que denunciam sumats a altres que ha hagut en la Badia i la Gola els darrers mesos demostren que els problemes encara no s’han solucionat....

Abans de tudar tan de doblers en publicitat el govern i l’ajuntament el que haurien de fer és un pla integral ( control d’abocaments il·legals i pous negres, neteja a fons del torrent de S. Jordi...) per aconseguir d’una vegada que la Badia de Pollença no sofreixi més abocaments de fecals. Aquest és el resultat d'un model urbanístic que solament ha pensat en el present, on solament ha primat l'ansia de guanyar duros i on el sector públic es veu totalment desbordat.

 


Comentaris

pepe

Mentides de la Conselleria a UH i db

pepe | 05/08/2006, 19:28

A internet UH i DB no treian la notícia, però si que feian referència a la noticia impresa. La Conselleria a aquest diaris, al contrari que al Mundo descarava un vertit de fecals i deian que simplement era aigua acumulada després de la pluja.
pepe

La noticia en la prensa

pepe | 05/08/2006, 10:10

A pesar de denunciar aquests fets a tota la premsa, UH i Balears no fdiuen res i el DM fa una petita referència: " ayer EU denunció vertidos fecales procedentes del emisario del Club Náutico." El día del mundo no nos cita pero si que ha investigado de dónde provenía el problema: "Una obstrucción en la estación de bombeo ubicada debajo del muelle viejo del Port de Pollença provocó un vertido importante de aguas residuales, alertando a quienes practicaban piragüismo en la zona del Club Náutico. La fuga se produjo casualmente pocas horas después de la esperada inauguración de la tercera y última fase de la depuradora de Sant Jordi. Si bien los hechos no se relacionan, ha sido una coincidencia infeliz para el área de Medio Ambiente, que, alertada por los deportistas, debió enviar sus técnicos para subsanar el incidente. Personal de Ibanat, durante las primeras horas de la tarde, constataba que fue un residuo de pozo negro, concretamente un trozo de tela grande, el que causó una avería en la sonda provocando que dejara de funcionar. La pieza fue sustituida rápidamente por el Ibanat. De esta manera, la estación de bombeo pudo retomar su funcionamiento habitual."
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb