URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Aigua sense dessaladores.

Alternativa | 10 Agost, 2006 19:40 | facebook.com twitter.com

Avui al diari Ultima Hora i Balears fan referència a nostres alternatives a la dessaladora. Aprofitam l'ocasió per publicar el comentari que va fer Joan Ramón pare a l'article anterior, per si algún no l'ha llegit. És un comentari més que adhient i complet. Mostra una vegada més com no es fa cas als tècnics, con no es compleixen els plans, com hi ha alternatives més lògiques barates i com l'amiguisme campa per Pollença.

"Certament la dessaladora a construir a Alcudia es fa per poder continuar el creixement urbanístic, atès que ara per ara les necessitats punta que els cabals actuals no poden assumir satisfactoriament es limita a 3 setmanes del mes d'agost.Per aixó tinc a recordar que l'any 2001 fou aprovat pel plè de l'Ajuntament un Plà Director del Subministrament d'Aigua (Un pla director marca les linies a seguir integralment a un determinat sector, durant un llarg període de temps) per un període de 10 anys, on la questió de la dessaladora es contemplava com a solució extrema i una vegada esgotades les altres solucions. Les altres solucions mes importants apuntades al Pla Director eran la perforació de quinze pous a una zona compressa entre els termes d'Alcudia i Campanet, vorejant el terme de Sa Pobla. D'aquests Pous, tan sols s'han perforat dos, i molt aprop un de l'altre, tractant-se del mateix cabal. Altres pous devers la zona de La Coma, dins la Vall d'en March (2) s'han fet fora de la zona marcada per la geòloga que feu l'estudi geologic previ, per no voler entrar les autoritats actuals en una possible confrontació amb els propietaris dels terrenys. No es va trobar aigua. Es va prescindir de la geòloga que feu l'estudi i es va disposar dels inestimables serveis de un il·lustre zahorí, pare de l'ex-batle Joan Cerdà. El fracàs fou estrepitós, pero silenciat.Viva la ciencia, i els llicenciats en física¡¡. Un ramal de l'artèria que intercomunica Sa Costera, l'aquifer de s'Estremera, a Bunyola, el pou de Sa Marineta i les dessaladores de Palma previst per acabar a Pollença, fou eliminat de la nova planificació per Jaume Font, al meu suposar, per justificar la construcció de la dessaladora d'Alcudia, ja que sensa Pollença de "client", no era rentable. Tot aixó comporta que des de ahir al Port tornan tenir aigua salada. No crec que es pugui culpar a l'actual regidor de medi ambient d'aquest darrer problema. Ha fet feina i gestions . El causants del problema son mes amunt i bastant escampats a diferants partits i organismes. A tot aixó, del Pla Director redactat acuradament i molt professionalment per un enginyer d'Emaya, casi ningú s'hen recorda. A la legislatura passada ni tan sols el regidor de serveis va anar a la seva presentació pública.Agur.

Comentaris

pepe

altre tema

pepe | 10/08/2006, 22:25

Supós que el comentari es a l'article posterior, l'he penjat al mateix. Gràcies per la recomendació.
Mas

doble motivo

Mas | 10/08/2006, 22:22

Careta por la cara que le echan i por lo cara que nos sale. Sobre IB3 os recomiendo http://bloc.balearweb.net/post/865/20001
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb