URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Mal comença Entesa per Mallorca

Alternativa | 15 Agost, 2006 22:20 | facebook.com twitter.com

El manifest d' Entesa per Mallorca: una força útil pel progrés de Mallorca, està plé de paraules guapes, tan guapes que las podia signar qualsevol partit PP inclós:
" Mallorca millor, en positiu", "la bona gestió que dóna als ciutadans qualitat de vida." " criteris de racionalitat i sostenibilitat" "Una política que posa l’accent en l’atenció social i resol de manera òptima les necessitats de les persones. Una política que creu que els nostres ciutadans han de tenir la millor formació i capacitació laboral per generar i garantir ocupació de qualitat i estable. Una política que vol que es duguin a terme totes les infraestructures necessàries a una societat moderna i amb criteris mediambientals contrastats. Una política que creu en la llibertat i la igualtat d’oportunitats dels individus, i en l’exercici real dels seus drets sense cap tipus de discriminació. Una política de ferm compromís amb la nostra identitat cultural i lingüística, oberta a una societat cada cop més globalitzada i plural, però amb una identitat pròpia que és la nostra raó de ser. Una política que pren el ciutadà com a referent en el seu àmbit territorial i que per tant té una forta vocació municipalista. Una política que vol el major grau d’autogovern sobirà per a Mallorca i per a les Illes Balears sense renunciar a participar d’altres àmbits territorials superiors."
  El que no és tan guapo és quan es refereix a les forces del Bloc: L’esquerra nacionalista (en referència al PSM) ha entrat en aquesta polarització ( incomprensible  per què la polarització és PP - PSOE i el PSM manté la seva independència respecte a aquest partits) i ha optat per acostar-se a l’esquerra més marginal i minoritària ( que les hem fet a aquesta gent?).
Després fan una mica de Rappel: "els poden garantir encara uns certs rèdits electorals, més per la inèrcia d’unes sigles que per la solvència del seu actual projecte. Tot això no fa més que posar de manifest la fi d’un cicle que no pot deixar òrfena la nostra societat d’un projecte mallorquinista amb vocació política majoritària". (Això de vocació política majoritària tal com estan les coses sona molt malament ).

Clar que una cosa són les paraules i una altra la realitat i una realitat molt clara és que al bloc on parlan de totes aquestes coses tan guapes no deixan posar comentaris, aquesta és la seva idea de participació, pluralitat... una adreça electrònica.


Comentaris

Pepe

Re: Mal comença Entesa per Mallorca

Pepe | 16/06/2010, 20:59

La veritat Pep que estic una mica perdut amb el teu comentari no sé si té massa sentit obrir un debat sobre un article de fa quatre anys.
Per la meva part ara igual que en aquell moment crec que totes les forces a l'esquerra del PSOE s'haurien de presentar unides a les eleccions autonòmiques. I si ets un militant del PSM i ara ets d'ENTESA no crec això sigui cap renúncia ideològica.

Pep

Esquerra Unida

Pep | 16/06/2010, 19:02

Alternativa, quin gran nom, Alternativa per Pollença, encara millor. Sopren molt sentir a gent xerrar de respecte, de no descalificar (també sona molt bé), però clar, deixa de sonar bé quan ells mateixos califiquen a un altre partit de argumentar bajanades (Tota una mostra de la unió d'esquerres de la que feis nom i defensau). Però tot encara pot millorar, com no... com a ninets petits que un dia et diuen per jugar, tu els hi dius que vols jugar sól i que passa, que s'enfaden, ploren, pegen coses (a dreta i esquerra, com no)TOT SIGUI PER LA UNIÓ D'ESQUERRA. I si pel bé d'esquerra s'ha d'anar contra la ideoliga propia, ei, que fas... no t'envaguis... tu ets d'esquerres, dels nostres... En sortit et donarem el carnet d'esquerra.

Pepe

l'esquerra és així

Pepe | 22/08/2006, 11:10

Tenim clar qui és l'enemic i evidentment la majoria de nsotra energia va dirigida cap el PP-UM, però és que no el podem evitar, si no no seriam esquerra, ja he dit que el que hem d'evitar són les descalificacions.
joan ramon veterà

energia

joan ramon veterà | 21/08/2006, 21:23

quanta energia, casi tota,perduda en debats inters.Interns, perque a la cap i a la fi el que cercam tots es llevar-nes aquesta llosa de damunt que es el PP, especuladors i destructors de cultura i pais. Si per un moment pensasiu qui es el vertader enimic!!!
Tomeu del Lloquet

Enxipet, informació

Tomeu del Lloquet | 20/08/2006, 09:50

Enxipet, no se si saps que el PSM és qui refusa la idea de fer el Bloc a Pollença. Així doncs son ells els incoherents que estan a favor d'un Bloc autonòmic però volen anar sols a Pollença. Nosaltres no hem dit no al Bloc. Alomillor pensant-ho be tens raó i no son del tot honests, realment no ho se. Però lo que ha de quedar clar és que no hem estat nosaltres els que no hem volgut Bloc sinó el PSM.
enxipet

desentesa a Pollença

enxipet | 20/08/2006, 00:20

I en lloc de criticar Entesa perquè no feis bloc a Pollença? qui és més honest el que se'n va perquè no creu en el bloc o el que vota a favor del bloc i llavors ni el vol ensumar al seu poble? els d'Entesa han estant coherents. No ens agrada i en lloc de boicotejar partim. Sort Entesa... tant de bo vos presentàssiu a pollença.
Pepe

Debatir sense calificar

Pepe | 19/08/2006, 22:43

Com dius Joan Ramón barallats no llevarem al PP-UM del poder, però separats tampoc i pens que s'han d'explciar els motius de per què Entesa s'ha separat del PSM o per què el PSM no ha volgut anar amb EU-EV la gent que ha prés aquestes decisions ha d'assumir què haurà cosneqúències a les eleccions del 2007 que pagarem tothom. No renunciaré a seguir dialogant o debatint això, però procurarè evitar "calificatius" com ha fet Felip
Tomeu del Lloquet

Cap endavant!

Tomeu del Lloquet | 19/08/2006, 19:09

Joan Ramon tens raó. Ara cal passar pàgina i mirar endavant. Una breu sintesi podria ser aquesta: El PSM a pollença va sol, al Consell en Bloc, ha sorgit entesa per intentar guanyar el vot de l'esquerra nacionalista, cosa que no posa les coses fàcils, a les autonòmiques no se presenta. I després hi ha ERC, que també te a dir. Ara que sabem com estan les coses i que no hi ha tornada enrera, i que tanmateix ens hem d'entendre perque tan diferents no som, doncs deixem enrera rencunies i especulacions i mirem al futur perque vegent lo d'avui a Son Servera és gris tirant a negre.
Joan Ramon veterà

seny

Joan Ramon veterà | 19/08/2006, 18:33

Lo de tornar a ajuntar TOT el psm dins el bloc, ja no es possible. Els membres d'Entesa ja ho han deixat clar . Deixem- los en pau, que fassin la seva!!, i que per favor, ells que ens hi deixin a nosaltres.Anem a llevar els manipuladors del PP del poder. Tot el temps fent-nes palles mentals i fent de missioners de la vertadera religió, tan genials i tan perfectes tots nosaltres. Iniciativa te un merder de "urxelles" per repartir casa per casa, els pesemeros fa un segle que no edita un "Castell" (Clar, així no l'han de repartir!!), es a dir donar-se publicitat, fer feina con a vertadera alternativa de poder cap als ciutadans i ciutadanes. Deixem-nos de barallarnes entre nosaltres, així no anam enlloc.No us donau conte que perdeu la llet pasturant.
Pepe

A Felip

Pepe | 19/08/2006, 16:11

Hola Felip, gràcies pel teu comentari, si que m'agradari una explicació amb detalls, solament he escoltat l'argument de que Eu som espanolistes?, bé si la diferència és que nosaltre som federalistes i vosaltres soberanistes pens que en aquest moment no és cap diferència tan important, per què per arribar a la independència segurament s'ha de passar pel federalisme. Salut.
Pepe

Si lo quieres entender

Pepe | 19/08/2006, 16:08

A de izquierdas le diría que no salimos, hace tiempo que estamos, lo que sale nuevo es Entesa, y lo que hacemos es valroar arguemntando. Lo de pedigrí me suena a comida de perro, nosotros no hemos rechazado a nadie. Y no es que estás con nosotros o con el PP sino que los compañeros de Entesa al no aceptar el acuerdo de mocrático de la asamblea del PSM, al airear a la prensa sus diferencias, al abandonar el PSM pero no abandonar sus sillas (de los que han abandonado el partido sin publicidad y dejando sus escaños a los compañeros del PSM nada tenenemos que criticar)han hecho mucho mal al PSm y a la izquierda en su conjunto lo que favorece al PP
Felip Esteva

Caparruts

Felip Esteva | 19/08/2006, 07:26

Companys, el fet de que no volguem venir amb vosaltres no vol dir que no vos estimem, però ho d’entendre que per entesa això suposa una errada estratègica monumental (ho podem explicar amb detalls). No es donaven ni es donen les circumstancies idònies per fer aquesta passa. Ni la situació interna del PSM, ni el calendari, ni el mapa electoral, ni el fort caràcter municipalista, ni l’estratègia electoral ho aconsellen. Salut i una abraçada
de izquierdas

¿¿Más ataques??

de izquierdas | 18/08/2006, 16:23

Qué lástima la de EU y su bloc con el PSM que solo saben salir atacando. Que solo puedes ser de los suyos si tienes pedigri y que si no entras y agachas la cabeza ante su mal-llamado bloc de izquierdas no eres más que un fatcha i un amiguito del PP...anda ya!! Suerte entesa!
Pepe

Quina és la diferència?

Pepe | 16/08/2006, 15:46

Sembla que ja funcionana com un partit, i s'han unit a la protesta contra la piscina de P.J. a la Costa dels Pins. Segueix sense observar cap diferència amb el Bloc, i segueixen sense deixar fer comentaris. La pena és com comentau que la seva manca d'habilitat ajuda a la dreta i com diu Toni és més Desentes que Entesa
Tomeu del Lloquet

l'egemonia de la dreta

Tomeu del Lloquet | 15/08/2006, 23:30

Quin problema hi ha en que crein un nou partit? Si dins el PSM no els deixen manar, si no s'hi senten a gust...que hi farem. Deixem-los caure pel seu propi pes. Pensen ser l'esquerra nacionalista quan aquest camp ja esà ocupat, tot argumentant bajanades.És trist però és la realitat. I lo pitjor és la divisió de l'esquerra que suposarà la perpetuació, no d'un model bipartidista(això passaria en cas de que el PSOE fes una oposició real i creible), sinó de de l'egemonia de la dreta.
Toni

Desentesa

Toni | 15/08/2006, 23:17

Aquesta gent va començar mal abans, al no acceptar la decisió de la majoria dels seus companys. Més que Entesa són Desentesa
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb