URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Quina vergonya! l'aigua ve salada

Alternativa | 21 Agost, 2006 14:33

No és suficient amb connectar el pou de Son Vilar, l’aigua al Port segueix sent salada, ja hem assenyalat la responsabilitat del pacte UM-PP a aquest tema a altres articles ( la dessaladora no és la solució i aigua salada. Aprofitam la carta d’ en Joan Serra Cerdà publicada avui al DM on ressalta la responsabilitat de tothom per afegir  dades al tema.

 

Actualment ja pagam l’aigua més cara d’ Espanya (  al 2004, 1,31 € per m3). Al 2003;  es consumiren al municipi de Pollença 1,572.631 tones d’aigua, i les pèrdues de la xarxa eren de 28,05% a Pollença i 23,66% al Port, massa aigua perduda. Per desgràcia no s’ha fet pràcticament res canviar els hàbits de la gents, es  prefereix deixar créixer el problema per justificar la dessaladora. És com si a un obès en comptes de sanar la seva malaltia se li fa cada vegada la roba més gran com si no passés gens.

 

Quina vergonya! L´aigua ve salada!

Això és el que les flaires de carrer del Port de Pollença exclamen indignades. Sense comptar amb aquestes normatives estrambòtiques que ens obliguen a posar dutxes d´aigua dolça a les platges per a que la model de torn si refresqui les silicones cada mitja hora de Sol de tombona, el problema ètic-moral d´aquest enunciat està en que molts d´aquests "indignats" se farten de regar grams i omplir piscines...

L´excessiva proliferació i nula ordenació urbanístico-ambiental del tema,Visca!, aviat tendrem una piscina per habitant!, fan que diàriament, tones i tones d´aigua, desapareguin només per la simple evaporació estiuenca. No sé quin plaer dona a la gent això de nedar dins brou amb llegiu, però si no hi ha altre manera més intel·ligent de fer dobbers, ho accept, ara, lo que no se pot acceptar de cap manera, és tudar aigua per un element decoratiu (gram o "césped"), que l´únic que fa és criar bitxets i si t´hi tombes o hi camines descalç, surts escaldat de picor! I venga propaganda efímera per la tele del ministeri: que si les dents, que si la dutxa, que si el wàter... i després "au", apagam la tele i a regar el gram. L´únic que puc dir és que el govern em torni la part proporcional dels euros gastats a n´aquests anuncis i els hi cobri als que despilfarren. No s´enteren que això no és Escòcia, vivim al Mediterrani i l´aigua l´hem d´agafar amb pinces. Ai! Si jo fos regidor de mediambient, en donaria de "làtigo"! I és que té "guassa" la cosa!, el meu pradí que és un pollencí-antiquus (frega els 100), va rebre un escàndol per part d´un d´aquests europeus que viuen amb gram i piscina, ja veus, per dos pics a la setmana que posa el motor en marxa per a regar quatre prebers i domatigueres. Aquell quart d´hora de renou l´extressaven. "Yo he venido a descansar", idò, que te pensaves, ves ara quin prebe li fa coure u cul a n´aquest! No volen olors ni animals, tractors ni renous.
L´economia i el Lobby immobiliari ens obliga a sortir del camp i noltros, com a bons mallorquins beneits, enlluernats pels diners, anam venent o arrendant el territori. Esper que aquesta filosofia capitalista, pròpia dels "nuevos ricos", no duri gaire i l´estiu que vé pugui convidar a passar la vetllada i a un bon trempó a n´u veïnat de marge. Ja començ a està fart de veure estrangers que te miren com si fossis un element decoratiu del seu temps vacacional.

Joan Serra Cerdà. Pollença.

Comentaris

Pepe

Manca de previsió i infomració

Pepe | 21/08/2006, 23:09

La manca de previsió a aquest ajuntament és simplement mítica, si partim de què falta una bona informació de base, ja apaga i...
xiu xiu

Mes coses

xiu xiu | 21/08/2006, 21:12

La població de fet al mes d'agost al municipi de pollença, es, calculat amb molta apriximació, d'uns 30.000 habitants, i es salinitza l'aigua al port. Si la previssió segons el plà general es d'uns 50.000 habitants, quines previssions de subministrament s'han fetes des de l'area d'urbanisme? Resposta: cap ni una.
joan Ramon veterà

Genial, Joan Serra

joan Ramon veterà | 21/08/2006, 20:17

Si, genial,assenyat i una imatge perfecta, i a mes firmes l'escrit.
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb