URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

La Base del Port de Pollença

Alternativa | 22 Agost, 2006 10:58 | facebook.com twitter.com

Avui al Diario de Mallorca el diputat de Esquerra Republicana en el Congrés, Joan Puig, diu que demanarà al Govern central explicacions sobre l'ús privat de la base militar i presentarà una proposició no de llei perquè aquesta zona sigui d'ús públic.

La nostra opinió no és diferent ni del ERC ni del PSM; s’ha de formar la comissió acordada per l’Ajuntament per retornar al poble la base ( plenari del 30 de juny de 2005), sense excloure a ningú i la petició al Congrés ha d’anar amb els màxims de suports possibles. També hauriem d’anar amb molt de cura per mantenir aquesta zona protegida.

El 30 de juny de 2005 el plenari de l’Ajuntament aprovà una moció del PSM sol·licitant la creació d’una comissió que estudiés la manera en que els terrenys de la Base del Port de Pollença podrien ésser retornats al poble. Aquesta comissió hauria d’incloure, a més dels partits polítics pollencins, una nombrosa representació de les diferents parts afectades i interessades en aquest projecte. L’objectiu és que al final els pollencins puguin gaudir dels terrenys de la base, actualment utilitzats en la seva majoria com complex turístic, i garantir la protecció d’aquell entorn que es troba amenaçat per les obres que els militars han anat fet durant anys sense cap control municipal.

Inclòs m’acord que a continuació en el PIP va sortir una carta de Joan Aguilar que recordava que hauríem d’estar agraïts a la Base per que ha donat feina ( com curiositat hem de dir que en el temps de la República l’esquerra de Pollença demanava una base al Por precisament per aquesta raó) i havia permès a molt de pollencins fer el servei militar a ca seva.

Suposam que més d’un any després no s’ha creat la citada comissió, un exemple més de que darrerament els acords de l’Ajuntament semblan no servir per res

Al Diario de Mallorca Miquel Angel Sureda president d’ Esquerra Republicana a Pollença ha comentat: "s'hauria de recuperar d'una forma progressiva i no traumàtica", la primera línia de la seva platja, el passeig, la platjola fins a arribar a sa Fortalesa i el far de Punta de l´Avançada, continuant amb la resta, fins a desmitalitaritzar la zona.
També ha dit que el port intern està infrautilizat i només uns "privilegiats" tenen dret a tenir un amarri, aquesta zona permetria col·locar centenars d'embarcacions, sense ampliar el port esportiu o el club nàutic.

D'aquest tema també hem tret dues conclusions:

- El primer que els acords del plenari de l’Ajuntament sembla que no serveixen per res ( ocupació via pública, guàtleres, camí de Lluc... i ara la Base del Port).

- El segon que l’esquerra d’aquest poble hauríem de fer més feina conjunta i agradi o no agradi la única manera de fer feina conjunta de bons i de veres és ara una coalició electoral i demà un sol partit.


Comentaris

Tomeu

Son Estafes

Tomeu | 06/10/2007, 06:26

La resta de govern, mentre membres del Gover i el PP com a principal impulsors, també en són responsables.
que ens queda?

miquel cifre

SON ESPADES

miquel cifre | 05/10/2007, 22:31

Pareix a ser que el PP ja a trobat un nou lider per emcapsalar el seu nou projecte, aquest es diu Francesc Antich Oliver

fralokus

Re: La Base del Port de Pollença

fralokus | 05/10/2007, 22:16

Hola María, si algo personalmente me esta "parando los pies" a plantar una bandera de Pollença en la base es la especulación inmobiliaria, como mal menor que se quede como está y que solo quede como zona restringida la zona de pista del aerodromo, que es en donde aparcan los hidroaviones, lo demás playas, etc de uso común para todo hijo de vecino, nada de prohibido el paso.

maria

base

maria | 05/10/2007, 21:37

sois unos ansiosos k kereis joder el pto en mas hoteles y pisos como la urbannizacio d boker,dejar la base en paz.k lo kereis todoooooo

Pepe

Opimista

Pepe | 23/08/2006, 09:22

Realment la primera vegada que va sortir aquest tema també vaig pensar que el remei podia ser pitjor que la malaltia, però no hem de ser tan negatius, hem de lluitar pel que pensam que és mitjor, un espai públic obert i ben conservat, clar que millor amb un ajuntament que no sigui com l'actual ni els passats.
Tomeu del Lloquet

...

Tomeu del Lloquet | 22/08/2006, 23:42

etc etc etc...malament anam!
Joan Ramon veterà

Por

Joan Ramon veterà | 22/08/2006, 20:08

No puc evitar tenir por de posar qualsevol cosa en mans de l'ajuntament de pollença, ja que ha fet i fa malbe qualsevol cosa que caigui en mans seves. Pens amb el castell de la fortalessa, bé d'interés cultural i que no es pot visitar, amb la torre de Sant Vicenç, en el Vila, en el cami de lluc, en el cami de Ternelles, en el cami de Siller, en el Rentador del Lleó, en la zona humida de l'Uyal, en La Gola, en el solar-ubanització de Bocalber, en la plaça Joan Cerdà, amb un edifici de Formentor amb permis d'obres però que no tindrà "permis d'ocupació", en el retall que es va fer al bosquet de Boquer, en el puxet de Gotmar, amb les construccions del port dins la mar, amb l'hotel Don Pedro, amb la que se prepara amb Can Teresa a la plaça de Pollença, amb la poca claritat de futur a l'urbanització Cala Carbó, etc. etc.I tem que el remei sigui pitjor que la malaltia
Pepe

Pas a pas

Pepe | 22/08/2006, 14:46

Si es fa la comissió i conseguim que el PSOE i el PP de Pollença donem suport a la tornada de la base al poble seria un pas.
Tomeu

Endavant

Tomeu | 22/08/2006, 11:47

Quan una reivindicació és legitima i basada en l'interès general, mareix el suport de tots els representants polítics, sino s'està fent una política excessivament partidista, sort. Salut i branca
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb