URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Noves Degeneracions.

Alternativa | 23 Agost, 2006 11:40 | facebook.com twitter.com

         Publicam aquest interessant article de Joan Ramón Bosch que reflexiona sobre la manifestació de Sa Marjal, la tolerància i sumissió ( aprofitam per recordar que aquest bloc està obert a vostra participació, podeu enviar vostres articles a eurxella@yahoo.es)

Noves Degeneracions.

 Vaig observant com any rera any  la sostenibilitat del nostre model de creixement fa aigües i això va erosionant cada cop més el nostre medi i amb ell el paisatge que atreu tants de visitants a les nostres contrades. El meu tarannà em fa prendre partit per aquelles organitzacions que reclamen un model respectuós amb el Medi Ambient, respectuós amb la nostra cultura i sensible amb les classes més desafavorides, a més vull creure en la igualtat de les persones.

Així doncs i parlant d’un tema recent, no entenc com si una llei ho impedeix, podem trobar a la costa diferents obstacles que n’impedeixin el lliure pas, dificultant la convivència entre veïns de Mallorca. Em sorprèn que davant una convocatòria  per reclamar respecte davant la llei de costes, es fes una contramanifestació demanant tolerància i la llibertat, precisament aquest dia i convocada primer pel “circulo Balear” i posteriorment per les Noves Generacions del Partit Popular, vaig poder veuré com el seu portaveu, engominat fins a les celles i en cara d’haver dormit malament, acusava a les persones que reclamam el lliure pas per la costa de radicals i convocà una contramanifestació , que pareix voler provocar.

Doncs bé, la gent d’esquerres a Mallorca és tolerant, per exemple, quan dels doblers públics algunes persones paguen visites a clubs eròtics, els mallorquins en feim crítica, denuncià i el que calgui, però mai amb actes violents. Quan es nega el mateix valor a la llengua catalana que a la castellana, ens hi mostram contraris i demanam que és retifiqui, però sempre amb mètodes pacífics. Ara sembla que també s’ens vol negar el dret a queixar-nos, i això es fa curiosament darrera una pancarta que demana llibertat i tolerància.

No vaig poder anar a Sa Marjal a defensar que la costa és de tots, però no dubto de la sinceritat de les persones que reclamaren una costa per tots, en canvi la manifestació convocada per reclamar “ Tolerancia y Libertat” escampava una forta pudor a defensa d’interessos particulars, i els vull recordar que a Mallorca ho som tolerants, però no volem ser com ells voldrien, submisos i fins i tot beneits. Per cert un bon amic ( A més d’un gran pare) em contava que desprès de assistir a la convocatòria, és va trobar dos inofensius adhesius arrabassats del seu cotxe i tirats al terra, només eren una inofensiva somera i una altra imatge que podria  identificar-lo com a república.

Així , a mi l’olor que em va arribar no va ser d’un crit de tolerància per part del Circulo balear i Noves generacions amb la seva convocatòria, sinó la d’un desig de submissió per part de tots els que pensam que el seu, no és el model a seguir, no ens volen tolerants, ens volen callats, submisos i amb la llibertat d’expressió limitada, IB(PP)3 és un bon exemple.

Comentaris

Hans

Solo una

Hans | 26/08/2006, 08:57

Un solo Dios vertadero, un solo Estado,una sola lengua, una sola CULTURA...Lo de la diversidad, respeto a otras culturas, a los derechos de los ciudadanos, el derecho a discrepar, son bobadas de maniàticos de la justicia, esta cosa inexistente.Ein Reich, Ein Volk, Ein Führer.Y como esto esta claro, no pensar más en ello, a ganar dinero, que son dos dias.
Joan Ramon veterà.

Nacionalismo de izquierdas

Joan Ramon veterà. | 26/08/2006, 08:40

Jorge Reyes, lo que molesta de los nacionalismos en el estado español, es que no sean castellanos, creo que el unico nacionalismo democratico i defensor de TODAS las culturas es el de izquierdas, que quiere para todos lo que quiere para si. Entre la mayoria de personas con pensamiento cetralista ha muy pocas con pensamiento realmente cosmopolita i tolerante con lo que no sea "autenticamente español", confundiendo visceralmente "español" con "castellano". Fue una desgracia que por mor de los borbones, España se convirtiese en una cópia cutre del estado francés. En Madrid, entendiendo Madrid como capital de España ,cualquier gobierno actual esta condicionado por la caverna mediática española, de aqui la genuflexión de Jaume Matas i Cristina Narbona ante P.J.Ramirez, a quien no culpo principalmente, ya que el no es un cargo público i no tiene porque rendir cuentas a los ciudadanos. Si eres tan cosmopolita, y tanto quieres Mallorca, les Illes Balears, las direrentes culturas, empieza por las del estado español, que estan más cerca, i ayudanos a que Mallorca no se convierta en un producto de usar y tirar, en el kleenex de Madrid, asi podras seguir disfrutando de la Mallorca que aprecias.Nosotros tambien.Un saludo a los castellanos de veras , a quien apreció sinceramente.
Pepe

A Jorge

Pepe | 23/08/2006, 14:39

Hola Jorge, no nos desviemos hablando de gominas y similares. El tema es muyclaro Pedro J inclumple la ley de Costas y aprovecha su poder para desinformar, manipular, presionar y conseguir un trato de favor por parte del PP y del PSOE. El argumento de que solamente nos metemos con él y que es una caza de brujas, es simplemente mentira. La concejal de Izquierda Unida - Los verdes en Son Servera ha denunciado todas las construcciones ilegales de la zona, si en el caso de Pedro J ha tenido más trascendencia mediática es por su nombre y por el trato de favo que ha recibido. Lo que dices de restringir la libertad de expresión se lo puedes criticar a él que sólo publica lo que le conviene. No conocerás la isla cuando vuelvas, los amigos de Pedro J la están dejando irreconocible.
laseuplenadous

A urgències, tot d'una.

laseuplenadous | 23/08/2006, 13:01

A veure, Jorge Reyes, crec urgent que vagis a General Optica, Visionlab, Óptica Puelles, o qualsevol altra i que comprovin la teva visió. I que te donin les ulleres o el coliri pertinents. Segurament no serà res. Una mica de gomina que t'ha regalimat pels ulls. Fes via, que te queda poc per veure la Mallorca que anyores. Sort.
Jorge Reyes

Degeneración de la Izquierda

Jorge Reyes | 23/08/2006, 12:19

Viví en Mallorca 6 años y todavia la añoro, me encontre tan a gusto que me dolio marchar. Pero leer el artículo precedente tambien me duele: una izquierda mezquina que decalifica al adversario por el uso de gomina, que lo situa facilmente, cual sentencia inapelable en grupo de malvados con malvadas intenciones. Cuando la izquierda se encuentra a si mima y se dice "yo soy la verdad y la vida", yo me siento expulsado del "paraiso revolucionario". Cuando la izquierda no ve más alla de su ombligo y habla de la "nostra cultura" y olvida que solo hay una Cultura, con mayusculas, deja de ser izquierda. Siempre he dicho que ser de izquierdas es incompatible con ser nacionalista. La Ley de Costas fue un gran avance para recuperar el uso publico de la costa y para evitar las barbaridades urbanisticas cometidas y/o que se pudieran cometer. La aplicación de la ley se ha de hacer conforme a derecho a todos los que la incumplen se llamen como se llamen. Pero el uso politico selectivo contra "El Mundo" me parece una caza de brujas, un culpabilización de una manera de hacer periodismo. Intentar restringir la libertad de expresión mediante coación mediatica es inaceptable. ¿Para cuando manifestaciones recalmando una normalización de toda la costa? o solo interesa esa piscina por la que ninguno de los manifestantes, incluido ese "chulopiscinas" con carnet de diputado, se le habría ocurrido pasar, poque ademas ni sabian donde estaba. ¿Para cuando una izquierda seria que mire los problemas reales de "les classes més desafavorides"?, ¿Pensais que con poner esa frase en la introducción ya justificais todo lo demas? Seriedad señores, las greñas no dan la razon, ni por supuesto la gomina. Espero en unos días volver a disfrutar de Mallorca, tierra que siempre senti como mia. Saludos de un "foraster" Jorge Reyes
Tomeu del Lloquet

Endavant

Tomeu del Lloquet | 23/08/2006, 12:07

Molt bé l'escrit. Crec que no se pot espressar millor. Ànim Joan Ramon, segueix així en la teva i nostra lluita. Si ens volen callts cridarem, si ens volen submissos els demostrarem que per aquí no passam. No serem violents però si durs i contundents. I com diuen alguns...Salut i branca!
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb