URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

STOP CORRUPCIÓ URBANÍSTICA

Alternativa | 29 Agost, 2006 15:52 | facebook.com twitter.com

Diumenge al diari el País havia una entrevista al mallorquí Joan Mesquida Ferrando, director general de la Guardia Civil, dins aqueste entrevista es parlava de a possibilitat de crear un equip de la Guàrdia Civil especialitzat en corrupció urbanística ( és normal que un mallorquí pensi en crear aquest equip) . Bé quan varen llegir aquest fragment d'entrevista que hem traudít i transcrit varen pensar que si fos veritat més d'un a Pollença no dormirà tranquil. Ja tenim pràcticament totes les dades entre els funcionaris i l'arquitecte municipal, properament escriurem un article, sembla un cas que encaixa molt bé en el que diu Joan Mesquida.

Igualment interessant és la proposta del PSIB que
presentarà en el pròxim ple del dia 4 de setembre una moció en la qual exigirà al Consell de Mallorca que constitueixi una comissió que estudiï la legalitat i la gestió dels expedients urbanístics que es tramiten en els ajuntaments de la illa, així com la idoneïtat de les persones tècniques i polítiques que hagin intervingut en el projecte.

FRAGMENT ENTREVISTA:

P. Però algun projecte tindrà ja en el cap.


P. Però algun projecte tindrà ja en el cap.


R. Hem d'adequar-nos als nous mecanismes de la delinqüència a l'hora d'actuar. Jo vull crear equips de la Guàrdia Civil especialitzats en la lluita contra la corrupció urbanística, en els delictes relacionats amb la corrupció urbanística. Creo que hi ha una corrupció relacionada amb recalificacions, amb plans generals, amb declaracions d'interès social... Una corrupció, perdó per l'expressió, de baixa intensitat, que els mecanismes actuals de lluita contra aquesta corrupció no aconsegueixen detectar. De Marbella, l'exemple que pot treure un ciutadà del carrer és que cal muntar-la molt grossa perquè els responsables caiguin... P. Anem, que ha de ser molt descarat.

R. Aquí vaig. Pot haver un favoritisme, una corrupció urbanística de baixa intensitat que és contra la qual cal lluitar. Per això vull una Guàrdia Civil especialitzada en dret urbanístic, en anàlisi i investigació de patrimoni personal, que serveixi per a posar de manifest que no hi ha relació entre les retribucions que percep una persona i el seu tren de vida. Encara que estem encara en fase d'estudi i d'anàlisi, creo que hauria de dependre de la Fiscalia Anticorrupció, perquè ningú pugui veure en una determinada actuació cap tipus motivació política, de si el tinent d'alcalde o el regidor d'urbanisme de torn pertany a aquest o a l'altre partit. Si analitzem les denúncies de corrupció dels últims anys veurem que la majoria han estat a força de grabadores amagades pel ciutadà de torn i això em dóna que pensar que hi ha una manca en investigació.

P. Vostè ja va encarregar un estudi sobre denúncies urbanístiques.

R. I estem en això. Però aquest tipus denúncies que investiga el SEPRONA [Servei de Protecció de la Naturalesa] tenen un component distint al que estic parlant. Es tracta de si hi ha construccions il·legals en un paratge protegit, per exemple. Són coses diferents. Jo parlo d'aquells delictes en els quals es produeix un tracte de favor a un determinat particular, empresari, que pot determinar modificacions en la normativa urbanística i per això rebre algun tipus de compensació.

 


Comentaris

Pepe

Idees i persones

Pepe | 30/08/2006, 00:15

Bé, està molt clar que no ens fiam ni del PSIB i menys d'en Joan, ens quedarem simplement amb le sseves paraules que sí són a aplicar.
Tomeu

Joan Mesquina

Tomeu | 29/08/2006, 22:31

En joan mesquina té el dubtos honor d'haver perdut, segos ell per un error informatic una sancio durant el pacte de progres que afectava a Pedro jeta ramires,Alies pedrito piscinas, per la famosa piscina en zona maritimo terrestre, i també sabem que va sopar a can pedrito piscinas tres dies abans de la manifestació a Sa Marjal, amb aquests precedents cal demanar-se, que és per ell corrupció?
Ja veurem

Parole, parole...

Ja veurem | 29/08/2006, 18:51

Són paraules del PSIB i ja sabem que de les paraules als fets hi ha... Però d'aquests delictes a Pollença un munt.
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb