URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Un silènci antic i molt llarg...Sàhara

Alternativa | 01 Setembre, 2006 22:14 | facebook.com twitter.com

Com ja sol ser habitual quan arriba el mes de setembre, a Ciutat unes persones s’ajunten per tal de fer d’aquest més que un dia de despedida. Fan de l’adéu -o del fins l’any que ve- una festa, i amés fan que se’ls senti la veu. Un crit de llibertat.

Una festa reivindicativa recorr els carrers de palma reivindicant l’autodeterminació del poble Sahrauí. Tambors per la Pau, xeremies i un estrident megàfon s’encarreguen de que tots els veïns i vianants se n’adonin de que allà hi passa alguna cosa. Però qui deuen ser aquests? Globus de colors, pancartes, tots de nins corrent amunt i avall... hauria de ser un dia trist, els nins sahrauís marxaran cap a casa, però és tot el contrari, han passat unes vacances en pau i això ho recordaran la resta de les seves vides. Agraïts i somrients juguen i canten, criden i ballen...demanant la llibertat del poble sahrauí, demanat sortir de l’oblit, de la misèria de no existir més enllà del desert...

Allà la gent parlava d’unes 500 o 600 persones a la manifestació. Uns anys hem estat més, uns anys manco però el que no falta, ni faltarà mai, és l’esperança de que aquests nins, aquest poble, pugui viure en llibertat a la seva terra. LLIBERTAT PEL POBLE SAHRAUÍ!!!

MANIFEST a continuació:

SAHARA:

JA ÉS HORA DE COMPLIR!

Després de 31 anys, el conflicte sahrauí es troba en un perilloses estancament i en un moment on la falta de llum pot produir esdeveniments no desitjats per ningú.

Les N.N.U.U. en totes les seves resolucions manifesten clarament que d’acord amb el Dret Internacional, que l’única solució justa al conflicte és L’autodeterminació del poble sahrauí mitjançant un referèndum lliure. El govern espanyol també declara sempre el dret d’autodeterminació del poble sahrauí. Però malgrat totes aquestes declaracions la REALITAT és que son incapaços d’imposar el que consideren l’única solució justa al problema, i assumeixen la seva impotència per resoldre el conflicte que qualifiquen, cínicament, com de baixa intensitat.

Per això EXIGIM en aquest moment i més que mai, que JA ÉS HORA DE FER COMPLIR totes les resolucions, acords, mocions i manifestacions que els Organismes internacionals, nacionals i locals aproven i que fins ara han quedat com paper mullat.

PERQUE VOLEM LA PAU, EXIGIM JUSTÍCIA AMB EL POBLE SAHRAUÍ.

PERQUÈ CREIEM EN ELS DRETS HUMANS, EXIGIM ALS ORGANISMES INTERNACIONALS I NACIONALS QUE LES FACIN COMPLIR A LES ZONES OCUPADES I ADOPTIN UNA DECISIÓ D’OBLIGAT COMPLIMENT QUE CONTEMPLI EL DRET D’AUTODETERMINACIÓ I LA CELERACIÓ D’UN REFERENDUM COM ÚNICA SOLUCIÓ DE LA CAUSA SAHRAUÍ.

PERQUÈ CREIEM AMB ELS PRINCIPIS ÈTICS EXIGIM LA LLIBERTAT DEL POBLE SAHRAUÍ I QUE LA FORÇA DE LA RAÓ SIGUI LA QUE DOMINI LA SOLUCIÓ DEL COMFLICTE

Us convidam a unir-vos en aquesta lluita legítima per la dignitat i la llibertat del poble sahrauí

Comentaris

Pepe

Gràcies

Pepe | 02/09/2006, 14:15

Un bon article, una bona causa i un bon comentari.
SÓCRATES

Re: Un silènci antic i molt llarg...Sàhara

SÓCRATES | 02/09/2006, 09:17

"No hay causas perdidas, hay causas difíciles, pero como son tan justas, algún días las ganaremos"
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb