URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

CAMINS i PATRIMONI.

Alternativa | 05 Setembre, 2006 21:27

A continuació trobareu un comunicat que ens ha enviat Joan Ramón Bosch ( una vegada més gràcies) en nom de la plataforma pro-camins públics i oberts a Pollença. Segueix la lluita per recuperar el que és de tothom.

A pesar del decret del ex-batle i actual conseller de Identitat i Patrimonis Joan Cerdà (UM) del 25 de Maig del 2006 el camí vell de Lluc segueix tancat, cosa que no ens entranya gens, les “ amistats” en el seu cas són més importants que el Patrimoni.

La plataforma també denúncia la proposta restrictiva de Ternelles, el tancament del camí del Coll de Síller, l’abandonament del camí vell del Far de Formentor i la manca de camí públic i obert a “La Fortelesa d’Albercuix”, que és Bé d’interès Cultural i s’hauria de permetre la seva visita quatre dies al mes.

També ens han enviat set pàgines de documentació arxivística que demostran el caràcter públic d'aquest camins.

Aquesta és una fotografia des del mirador de "la Fortalesa", fotografia de la pàgina http://www.carfree.com/ una pàgina per altra part molt interessant, el seu objectiu és aconseguir ciutats sense cotxes.-


Comunicat de premsa



La plataforma pro camins públics i oberts a Pollença apareix desprès de veure com es produeix un tancament progressiu de camins, per això em decidit actuar en defensa dels camins públics d’aquest municipi, sense posar en dubte els drets de la propietat privada, però en defensa d’aquest patrimoni que són els camins públics. Per això demanem d’una manera cívica però clara que l’ajuntament restableixi l’ús d’alguns camins que ara mostren dificultats per tal de ser transitats.

Així, actualment i desprès de nou mesos de la nostre posada en funcionament, alguns exemples de la necessitat d’un grup de pressió són el tancament de la carretera i camí vell de Pollença a Lluc, malgrat un decret de batlia del 25 de Maig del 2006 i que actualment es troba tancat i a més en el tram de son March fins a ca l’Herevet amb un estat de conservació pèssim, tenim coneixement d’obres de pavimentació a l’any 1975, és a dir posteriorment a la obertura de la nova carretera fetes amb doblers públics, però en els darrers anys no s’hi ha fet cap treball de conservació. També ens trobem amb el ja conegut cas del camí de Ternelles, amb una proposta de regulació de sols 20 persones diàries pel camí, amb una proposta que consideram absurda i excessivament restrictiva. El camí del Coll de Siller, que després de les denuncies dels regidors del PSM i de la mateixa plataforma ha fet que l’equip de govern reaccioni davant aquest tancament. Un altre cas és el de “La Fortelesa d’Albercuix”, que és Bé d’interès Cultural sense que es publiqui enlloc quin són els quatre dies de visites mensuals que li pertoquen i si es fessin públics ens demanem, per quin camí i podríem accedir, doncs el seu accés és tancat.

Volem celebrar l’anunci del projecte per part del Consell Insular de Mallorca de la recuperació del camí vell del far de Formentor, per tal d’incorporar-lo a la ruta de pedra en sec, i esperem que això provoqui la neteja dels arbres caiguts al temporal de Novembre de 2001, així com que s’aturi l’espoli d’algunes pedres del camí que s’han anat duent a terme sense que s’hi poses remei, emperò desprès de 5 mesos del seu anunci, no en tenim cap nova dada que certifiqui que s’està treballant en aquest camí.

Per altra banda esperam la contesta a les al·legacions que vam presentar per tal de ampliar el catàleg de camins esperant que la seva aprovació es realitzi amb la major celeritat possible, doncs la seva publicitat suposa un actiu molt important per tal de fomentar la desestacionalització turística del nostre municipi i per tal de millorar l’oferta turística d’aquest. A més consideram interessant que l’ajuntament faci una publicació on és trobin les excursions que es poden fer a Pollença.

Treballam per provocar la actuació del nostre Ajuntament, tant en la immediata actuació del batlle de Pollença per tal d’obrir els camins que és troben tancats, com en les millores d’alguns d’aquests camins per tal del regidor encarregat, així com també feina de recerca a l’arxiu municipal de Pollença, per recuperar documentació arxivística que certifica la titularitat pública d’aquests camins i anam realitzant actes per donar a conèixer la problemàtica a l’opinió pública.

La plataforma no descarta emprendre les accions que cregui oportunes per tal de reclamar la recuperació d’aquests camins.

Plataforma pro camins públics i oberts.

Comentaris

Pepe

Una feinada

Pepe | 06/09/2006, 08:26

Sí la pena és que s'ha de fer un munt de feina per aconseguir una cosa tan evident, i que al final has d'acabar als tribunals.
tomeu

Doncs endavant

tomeu | 05/09/2006, 22:49

la llastima ès que no es faci cas a aquestes platafromes en unes reclamacions totalment legitimes
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb