URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Volem millorar aquest estatut

Alternativa | 13 Setembre, 2006 10:01 | facebook.com twitter.com

Per què aquest estatut d’autonomia és millorable:


 - El  títol de drets i deures dels ciutadans no garanteix que els actes dels poders públics que vulnerin aquests drets puguin ésser objecte de recurs davant la jurisdicció corresponent. Per tant és paper mullat.


- L’estatut no contempla la gestió directa de ports i aeroports, que seria una font d’ingressos molt important per la Comunitat i hagués possibilitat per exemple cobrar l’ecotasa a ports i aeroports i no als hotels. Hi ha altres competències que no apareixen com el règim penitenciari, les polítiques laborals, la inspecció de treball, l’economia social, la immigració i les polítiques de participació social.

- No es corregeix la irregularitat democràtica que suposa situar una barrera del 5% per entrar a les institucions en lloc de deixar-lo amb el 3% com havia estat abans.


- Respecte a la llengua no s’accepta el dret i el deure dels ciutadans i ciutadanes a usar el català i  s’introdueixen les modalitats dialectals (mallorquí, menorquí, eivissenc i fomentarenc) com una porta oberta a qüestionar la unitat de la llengua.  

- Al tema de finançament,  no es determina els percentatges dels imposts (IRPF i IVA)a gestionar, deixant-los a la decisió estatal que ja hem vist el que ha suposat els darrers anys.


Comentaris

Pepe

Debat a internet

Pepe | 13/09/2006, 20:20

Podeu trobar el debat al Diari Oficial de les Corts Generals -Congrés- http://www.congreso.es/public_oficiales/L8/CONG/DS/PL/PL_197.PDF
pepe

Curiositatt

pepe | 13/09/2006, 14:10

Pens que va ser CIU que al debat va demanar per què a l'estatut no es parlava també d'altres modalitats dialectals com el pollenci.
Tomeu del Lloquet

.poll o .u

Tomeu del Lloquet | 13/09/2006, 12:12

jo optaria per fer campanya pel .mall a internet. res de .cat o .com.Això a Mallorca, a Pollença podriem posar .poll o .u com vos agradi més.
Animalista Convencido

Es cerca

Animalista Convencido | 13/09/2006, 10:37

Es cerca diccionaris o gramàtiques de mallorquí, menorquí, eivissenc i fomentarenc. Contacte aquí mateix. Abstenir-se de gramàtiques catalanes perquè ja la tinc.
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb