URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Basta de sofriments innecessaris.

Alternativa | 15 Setembre, 2006 12:10 | facebook.com twitter.com

Avui estam d’enhorabona. Per fi el Govern Balear fa complir alguna llei. Des de fa molt temps venim reivindicant que s’acabi amb el sofriment dels animals a les festes populars. El gall al pi és una festa ancestral però no per això deixa de ser cruel envers l’animal. El gall allà d’alt no te perquè ser-hi, tanmateix ni se’l veu.

Una altre qüestió que cal aturar és el sofriment del menet de Sant Joan Palós. El pobre animal sofreix molt ja que és un menet recent nat, d’un parell de dies, al qual el tenen sense menjar ni beure per tal de que no defequi durant la processó. Amés amb els bots i tan petit poden dislocar-se-li els ossos i fins i tot morir. Se n’han donat casos.

Aquestes barbaritats, que és podrien evitar sense que la festa canviés lo més mínim, ja les hem denunciat molts cops. Fins hi tot varem sortir el dia de la processó a repartir octavetes. Però ningú no ens va fer cas, ni el batlle, ni el rector. Després de moltes anades i vingudes no aconseguirem que s’acabés amb aquest atropell.

Ara per fi algú ha posat fre a aquests sofriments innecessaris, por lo menys lo del gall al pi. Domés queda que actuïn en favor del menet, de les guatlleres, dels coloms, bous, etc.

Esperam que aquest recurs de l’ajuntament no faci tornar enrere al Govern i que no tornin a succeir casos de violència envers als animals i sofriments innecessaris, per molt antics que siguin.



A continuació article del Diario de Mallorca:

POLLENÇA
El Govern prohíbe que se vuelva a usar un gallo para el Pi de Sant Antoni
El municipio presenta un informe alegando que es una tradición con más de 100 años

PEP CÓRCOLES. POLLENÇA.

El Govern balear ha prohibido al Ayuntamiento de Pollença que vuelva a utilizar el gallo que cada año coloca en lo alto del Pi de Sant Antoni como premio a los mozos que los escalan. Dicha práctica consiste en la plantada de un pino que se va a buscar a una finca local. Los jóvenes lo escalen intentando alcanzar el premio que se coloca dentro de una cesta.

La Asociación nacional para la Protección y Bienestar de los animales (ANPBA) presentó una queja el 23 de enero ante el director general de Agricultura, Joan Carles Torrens. No obstante, la entidad proteccionista ha recurrido al Defensor del Pueblo puesto que no obtenía contestación del Govern a su queja. Al ser requerido, el Ejecutivo autonómico ha informado que con fecha 14 de junio advirtió al consistorio de la "ilegalidad de usar animales vivos en espectáculos públicos donde pueden ser objeto de sufrimiento". El propio Joan Carles Torrens insta por escrito al consistorio pollencí "a que se adopten las medidas oportunas para que en el futuro no se utilicen animales vivos en la fiesta del Pi de Sant Antoni de forma que les cause sufrimientos".

El Ayuntamiento ha presentado un escrito de alegación a la orden del Govern. La alegación incluye un informe del archivero municipal en el que se cita documentación de 1897 y recortes de prensa que recogen este evento. Bartomeu Cifre, alcalde de Pollença explica que "en la documentación presentada hay un recorte de 1914 en que se hace mención expresa al muchacho que ese año se había hecho con el tradicional premio del gallo de Pollença al escalar el pino". Cifre agrega que "de la lectura se observa que es una tradición bastante anterior. Por otra parte el gallo es el símbolo del pueblo y no es maltratado".

Comentaris

Toni Salas

Sofriment innecessari

Toni Salas | 18/09/2006, 10:12

El fet de que el gall es donàs després, o que el menet de Sant Joan Pelós fos una bona rèplica de drap per exemple, no afecta GENS a la festa. La festa pot ser igual de vistosa i viscuda per la gent. Això no es perdre les tradicions, això és una evoluació que no afecta als elements principals ni al significat de la festa. I per la gent sensible amb els animals sense cap dubte la millora. Per favor siguem exemple per altres.

Toni Salas

Sofriment innecessari

Toni Salas | 18/09/2006, 10:07

El fet de que el gall es donàs després, o que el menet de Sant Joan Pelós fos una bona rèplica de drap per exemple, no GENS afecta a la festa. La festa pot ser igual de vistosa i viscuda per la gent. Això no es perdre les tradicions, això és una evoluació que no afecta als elements principals ni al significat de la festa. I per la gent sensible amb els animals sense cap dubte la millora. Per favor siguem exemple per altres.

Pepe

Segueix la millora

Pepe | 15/09/2006, 17:50

No pens que sigui excessiva la prohibició, la festa com tú dius ha millorat, però encara millora més si no s'utilitza un animal viu. Fa dos anys es pensava donar el gall al que pujava més tard, però el que s'encarregava o bé per no estar informat o per que no va voler va penjat el gall i el guanyador es va portar dos galls.
Animalista Convencido

Sorprès i excessiu

Animalista Convencido | 15/09/2006, 14:37

Encara que personalment preferiria que el gall no estigués penjat del pi, crec que prohibir la seva participació en la festa és excessiu. El pi de Sant Antoni de Pollença és una de les poques festes en la qual la participació de l'animal ha evolucionat per a bé.Hem passat de dur-lo penjat per les potes durant tot el recorregut a col·locar-lo en el pi just en el moment d'hissar l'arbre i a més protegit en l'interior d'un cistell. Sincerament crec que amb el temps les festes amb animals desapareixeran, però aquesta en concret no crec que sigui exemple d'una festa amb maltractament animal. Repeteixo, preferiria que el gall es lliurés al guanyador baix i no que estigués penjat, però la seva prohibició em sembla excessiva.
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb