URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Salvar el camp de concentració de Formentera.

Alternativa | 17 Setembre, 2006 16:57

 

Les restes de l'antic camp de concentració de Formentera fóren declarades Bé d’Interès Cultural –BIC- pel plé del Consell Insular d’Eivissa i Formentera l’octubre de 2002. La protecció, però, només comprèn una petita franja del recinte. La resta es situa dintre dels límits del Parc Natural de Ses Salines. Alguns propietaris varen interposat un litigi al Jutjat Provincial de Palma de Mallorca per tal d’evitar que les seves propietats coincidents amb la declaració de BIC no fossin declarades inedificables.
Ara la sentencia del jutjat de Palma ha retirat tota protecció al Campament de Formentera.Un grapat de pollencins van patir  a aquest camp de concentració. Entre ells els fills del darrer batle republicà de Pollença, (Pere Josep Cànaves “Romí” afusellat  el 27 de gener de 1938 al cementiri nou de Palma).Els seus fills Pere i Antoni van ser condemnats a mort però finalment les penes es varen commutar per la de presó, un temps d’aquesta condemna la van fer al camp de concentració de Formentera, des d’on van enviar aquesta fotografia a sa mare.

 

 Des d'aquest bloc volen donar nostre suport a l'Associació per a la Recuperació de la Memòria Històrica de Mallorca, ARMH que ha començat a fer feina per tal de corregir i posar remei a n'aquest atac contra la memòria dels centenars de presos que patiren a n'aquella illa. Esperam despertar el vostre interés, i aconseguir la vostra col.laboració, en un tema especialment delicat i greu.

Pàgina sobre el camp de concentració de Formentera.
Diario Ibiza

 

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb