URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Incoherència del PSM ( I la coalició no va ser possible 2)

Alternativa | 21 Setembre, 2006 17:13 | facebook.com twitter.com

Com ja havíem dit just quan eren a la reunió amb ERC ens van telefonar del PSM de Pollença per mantenir una reunió.

Com ja sabeu l’agrupació local de Pollença del PSM ja havia anunciat a la premsa que es presentaria en solitari i per tant a aquesta reunió ja no es tractava de parlar de possibles coalicions.

Els representants del PSM de Pollença ( el president Toni Marquet i el candidat Gabriel Cerdà) ens van oferir anar dins les llistes del PSM com independents o conservant les nostre sigles (oferta que també havien fet a la gent d’ERC) , també varen parlar d’evitar conflictes o enfrontament entre nosaltres i inclòs es va parlar de poder fer actes conjunts ja que els donaven suport a la candidatura autonòmica del Bloc.

 Nosaltres per nostra part els varen dir que ens semblava una incoherència donar suport al bloc a nivell autonòmic i anar en solitari a nivell municipal. Ja que havien decidit donar suport al bloc a nivell autonòmic per coherència pensam que al manco haurien d’haver parlat amb nosaltres per veure si es podia fer un programa i llista conjunta del Bloc a nivell municipal . Sobre tot per què entre els nostres partit sempre ha hagut un bon enteniment, i hem fet feina conjunta sense cap problema, si no tot el contrari( candidatura progressistes, abril de república).

Imatge treta de http://www.columnasur.org/21karina/2006kc/060208INCOHERENCIA.htm La raó per la que l’assemblea del PSM ha decidit anar en solitari és per què confien en Biel Cerdà com cap de llista i aquest que al igual que l’altre regidor actual del PSM ( Miquel Clamor) s’havia oposat al Bloc. Biel acceptava donar suport a la candidatura autonòmica però de cap de les maneres aniria a una llista del Bloc municipal. D’ aquesta manera pensem que Biel juga a dues cartes per una part si el Bloc fracassa el dirà que ja l’havia advertit i per això no l’ha acceptat a nivell municipal i si triomfa dirà que l’havia donat el seu suporta nivell autonòmic.

 Tornam a dir el que ja haviam comentat quan parlarem d’ERC, evidentment cada assemblea és molt lliure de prendre la decisió que vulgui però nosaltres també som molt lliures  d’opinar que la falta d’unitat és un gran error, amb l’afegit en el cas del PSM de la incoherència de donar suport a una llista autonòmica que ni s’ha intentat negociar a nivell municipal. Sense fer res ens han ficat a nosaltres dins aquesta situació incoherent. Què farem, el que sempre hem dit fer més feina, el millor programa i la millor llista possible intentant demostrar que fa falta una ALTERNATIVA a l’Ajuntament.

Bé amb aquests dos escrits simplement volien deixar clar que l’assemblea d’Alternativa EU-EV a Pollença no ha tingut cap responsabilitat en  que no es faci al municipi un programa i una llista conjunta del Bloc, el que era nostre propòsit.

Comentaris

Pepe

Pedaços bruts??

Pepe | 23/09/2006, 11:03

Hola bloquista, evidenment no estam d'acord, el que hem contat pens que no són pedaços bruts, jo no trob res brut a aquesta història, tant la postura del PSM com la nostra són totalment legítimes, el que no vol dir com hem comentat que ens sembli incoherent (és una opinió).
De totes maneres nosaltres pensa que s'ha d'acabar amb tant de secretisme i que la gent ha de poder saber com es negocien les coalicions, per què es fan o no...
La democràcia a la informació és molt important.
Clar que col·laborarem amb el PSM a nivell autonòmic, però evidentment és impossible que sigui igual que si hagués una llista muncipal conjunta.

Bloquista

Els pedaços bruts es renten a casa

Bloquista | 23/09/2006, 06:19

Idò això. No sé qui té raó en aquesta història. Però pens que les discrepàcies respecte a la col.laboració electoral les hauries de discutir en privat amb el PSM i no contar-les en el bloc. Per altra banda, si volen anar en solitari a les municipals, tal vegada estan equivocats, però és el seu dret. I si vos ofereixen fer campanya conjunta a les autonòmiques, naturalment heu de dir que sí; millor això que res, no?. Salut.

Bloquista

Re: Incoherència del PSM ( I la coalició no va ser possible 2)

Bloquista | 22/09/2006, 21:50

No sé qui te raó en tota aquesta història. Però el que no entenc és aquesta punyetera mania d'explicar-la en un bloc. No saps que els pedaços bruts es renten a casa? Parla amb la gent del PSM i mirau de col.laborar al màxim, si només pot esser a les autonòmiques, idò a les autonòmiques; mes val això que res, no?

Pepe

Opinions

Pepe | 22/09/2006, 11:09

M'hauries de raonar o argumentar més això de que el PSM per tenir representació municipal té dinàmiques internes pròpies? Tots els partits d'esquerra tenim "dinàmiques internes pròpies"
Tampoc em donas arguments quan dius que es millor
un PSM i una EU-EV per separat?
Per què el bloc PSM-EU-EV a Pollença havia de ser dèbil?
Per les teves paraules sembla qu si s'hagués decidit fer bloc a Pollença una part del PSM pasarien a forma una Entesa per Pollença
La força d'Entesa que dius que puja, de moment només puja a la premsa que li interessa la divisió de l'esquerra.
El que no fa cap favor a la unitat no és el titular com el d'aquest article, que hem raonat amb arguments que no has rebatit. El que fa mal a la unitat és l'actitut del PSM de anar tots sols a Pollença sense haver negociat ni parlat res.
Clar que nostre enèmic no és el PSM , al blog pens que està molt clar, però haviem de deixar clar qui té la responsabilitat de que no hi hagi bloc a Pollença.
Des del moment que hi haurà dues llistes hi ha una competència electoral inevitable

Marià Enganxa

El PSM no és el vostre enemic

Marià Enganxa | 22/09/2006, 07:21

Estant d'acord les grans linies d'ambdós partits, s'ha de tenir en compte que el PSM, pel fet de tenir representació municipal, està sotmés a dinàmiques internes pròpies que des de fora s'han de respectar. A Pollença probablement és millor un PSM i una EU-EV per separat que s'entenguin que no un bloc PSM-EU-EV dèbils i una Entesa per Mallorca amb força pujant. No fa cap favor a la unitat un titular com el d'aquest article.

Pepe

unitat

Pepe | 21/09/2006, 22:19

Gràcies Joan,l'únic futur possible, quan la humilita ens monstri a tots nostres mancances, serà un futur d'unitat.

Joan Ramon veterà

pedres a la teulada

Joan Ramon veterà | 21/09/2006, 20:41

Les coses estan així com estan i actualment l'esquerra vertadera a pollença te la força que te. Us he de felicitar per la serenitat que demostrau a aquest escrit, contant les coses tal com son , ja que coincideixen amb la versio que biel cerdà i toni marquet han fet a saber .
Jo per la meva part, seguiré fent costat a la vertadera esquerra humanista, on vosaltres ocupau un lloc destacat, pero no tan sols vosaltres.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb