URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Caòtica situació urbanística 2.

Alternativa | 11 Octubre, 2006 11:56 | facebook.com twitter.com

 Fa temps a l'article Corrupció a Pollença varen prometre cercar informació sobre les denúncies dels funcionaris a l'arquitecte municipal Rafel Balaguer, a partir d'aquell tema hem fet la nota de premsa que ahir en part varen publicar UH i db (sense citar aquestes denúncies). Ahir varen publicar la primera part de la nota, avui presentam la segona part on resumim l'enfrontament i fem propostes.   

La situació actual de Pollença suposa un incompliment normatiu i una evident inseguretat jurídica impròpia d’una localitat on el tema urbanístic és tan important. Aquesta inseguretat es reflexa a la feina diària a l’àrea d’urbanisme,  amb incompliments i greuges comparatius.

 

Una bona mostra  de tot l’anterior  dit és el que ha passat aquest estiu, un greu conflicte entre l’arquitecte municipal Rafel Balaguer i un grup de funcionaris de l’Ajuntament:

 

- El 29 de maig “El encinar de Formentor va sol·licitar el final de obra i llicència de primera ocupació de la vivenda anomenada “el encinar” a Formentor ( que s’havia de vendre per 8,200.000 € una vegada obtinguda la llicència):

- El 14 de juny l’arquitecte municipal , D. Rafel Balaguer emeté un informe favorable a la concessió del certificat d’obra.

- El 16 de juny el funcionari municipal, encarregat de l’oficina d’obres, feia un escrit oficial  a l’ajuntament(al que donen suport altres funcionaris) que qüestionava l’informe de l’arquitecte municipal. El funcionari denunciava que no es podia donar la llicència de primera ocupació fins que no s’hagués acabat l’obra d’urbanització i també denunciava la forma de fer feina de l’arquitecte municipal  que no compartia: “la de correr, en tots els sentits darrera determinats administrats”

- El 7 de juliol l’advocat de l’empresa “el encinar de Formentor” presenta un escrit  d’al·legacions on acusa al funcionari d’haver denegat la llicència de primera ocupació “ por razones que es preferible no abordar en el presente escrito, pero que son de sobras conocidas “ ???

El mateix dia es presenta un escrit signat per  un “grup d’administrats” (vuit persones) de suport a l’arquitecte municipal Rafel Balaguer i acusant a altres departaments de l’ajuntament de  entorpir la tramitació urbanística, provocar innecessaris alentiments i posar entrebancs a l’oficina d’urbanisme. Per acabar aquests administrats demandaven que se li donés totes les competències directament a l’àrea d’urbanisme dirigida per Rafel Balaguer.

Hem de recordar que l’arquitecte municipal Rafel Balaguer va ser nomenat per Joan Cerdà ( en aquell moment batle i regidor d’urbanisme) com cap de l’àrea d’urbanisme, quan només era un funcionari eventual ( maig de 2003) i que a pesar de que una sentència  ha anul·lat aquell nomenament (agost de 2004). Oficialment a l’actualitat no n’hi un cap tècnic a l’àrea d’urbanisme però Rafel Balaguer segueix exercint com tal.


 


Pel que sabem a partir d’aquest moment el regidor d’urbanisme no  ha fet res, a pesar de que l’arquitecte municipal  va haver finalment de rectificar el seu informe.

 

Per tot això demanam:

 

- Que el regidor d’urbanisme Joan Cerdà es dediqui exclusivament a la feina d’urbanisme.

- Que fins el moment que es realitzi l’adaptació del PGOU es donin unes instruccions  i normes clares que permetran  evitar l’actual situació d’inseguretat.

- El compliment de la sentència d’agost de 2004 i retornar a l’arquitecte municipal Jaume Carbonero  el seu lloc de cap de l’àrea d’urbanisme.

- Al conflicte entre els funcionaris i el arquitecte municipal Rafel Balaguer ha hagut acusacions molt greus i que mereixen per part de l’ajuntament i especialment del regidor d’urbanisme Joan Cerdà una explicació i una solució.

- Que si l’ajuntament es veu incapaç d’aturar la construcció d’habitatges  il·legals traspassi  les seves competències urbanístiques al Consell.

Comentaris

Pepe

Parts i quarts.

Pepe | 11/10/2006, 18:40

Evidentment avui a la ràdio Joan ha dit que no havia cap favoritisme a l'àrea d'urbanisme però la realitat és que a alguns administrats són insultats ( i no parl literlament) mentre que a altres només falta la catifa vermella

Sufridor en casa

Re: Caòtica situació urbanística 2.

Sufridor en casa | 11/10/2006, 16:14

Efectivament Balaguer "corre darrera determinats administrats", hi ho ha demostrat repetidament amb els permisos a les obres (per ex. Cal Pescador, el encinar Formentor, etc) interpretant les normes a gust dels interessats, amb suport polític.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb