URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Stop corrupció al Port de Pollença 2.

Alternativa | 17 Octubre, 2006 15:04

 A continuació podeu trobar més informaió de la denúncia que ha fet CCOO  de la convocatòria publica de guardamollls, un concurs oposició totalment subjectiu i ple de irregularitats on el PP i Unió Mollera Pollencina han intervengut clarament.

Més concretament 

 

- Miquel Ferrer Vilanova. Secretari del Tribunal i militant del PP. Cap dels guardamolls del Port de Pollença i marit de Maria Cifre, qui fa feina al bar de la zona portuària del Port de Pollença, són els pares de la màxima responsable de Noves Generacions del Partit Popular a Pollença.

- Juan Suau Cerdà, opositor repescat vàries vegades en el procés d’oposició. Guardamoll del Port de Pollença des de fa un any a les ordres de Miquel Ferrer Vilanova. Militant del PP. A les seves hores lliures fa feina al bar del Port amb na Maria Cifre, muller de Miquel Ferrer Vilanova.

- Guillem Coll “Mito”. Assessor del tribunal, càrrec polític de l’empresa pública Ports de les Illes Balears i President del Partit d’Unió Mollera Pollencina amb el qual el PP es va presentar coaligat a les pasades eleccions municipals. Autèntic poder fàctic del Port de Pollença. Company de Juan Suau Cerdà com a Vocal de la Junta Directiva del Port de Pollença Fútbol Club.

Notícia al diari Balears 

 A continuació un resum ( hi ha més)  de les irregularitats

 


 

El dia 7 d’abril l’ens públic Ports de les Illes Balears convoca 20 places de guardamolls (Policia de Ports) per cobrir pel sistema de concurs-oposició. Entre les 20 places no hi ha reserva de places per a persones amb discapacitat.
D’altra banda, entre els requisits per accedir a la plaça de guaradamolls només està el de tenir el títol de graduat en ESO. Aquest fet contrasta poderosament amb un altre: a les mateixes places de funcionari i de laboral fixe[1] demanaven el títol de patró d’embarcacions i el carnet B1 respectivament ademés del títol de Batxillerat o equivalent, donat que els guardamolls funcionaris pertanyien al Grup C i els laborals al grup 4.
El dia 10 de maig es publiquen dues llistes: provissionals d’admesos i exclusos.  A la llista d’exclosos apareixen 19 persones. Entre aquests 19 exclosos apareix Joan Suau Cerdá. El motiu de la seva exclussió és que “…presenta el título de graduado escolar pero no indica el nombre del interesado…” i se’l requereix per a que presenti la documentació requerida i compulsada.

El dia 15 de maig es publica la llista definitiva d’admesos al concurs oposició . En aquesta llista apareixen 121 persones. Aquí es produeix la primera repesca de Joan Suau Cerdá

 Entre el  9 de juny i el 12 de juny es publica la llista provissional dels aspirants que han superat tot dos exàmens (només en suport paper). Són en total de 29 persones (18 persones per Mallorca; 8 per Ciutadella i 3 per Sant Antoni). En aquesta primera llista no està Joan Suau Cerdá. Igualment es cita per a la revissió d’examen els interessats .

El dia 22 de juny apareix la llista definitiva d’aprovats dels examens teòric i pràctic (només en suport paper). En aquest cas, apareixen les inicials de dos persones que no estaven a la llista provissional: JSC (una altra vegada Joan Suau Cerdà) i RRM. Ara són 20 aprovats per Mallorca en lloc dels 18 inicials. Aquesta és ja la segona repesca de Joan Suau Cerdà

 És molt curiòs perque tant l’exercici teòric com el pràctic de l’oposició no eren puntuables subjectivament, es a dir, la prova teòrica era tipus test i la pràctica consistia en un seguit d’exercicis matemàtics que només admitien la valoració correcte/incorrecte. Normalment quan es produeix una reclamació en aquest tipus d’examen aquesta va dirigida contra l’enunciat d’alguna pregunta, es a dir, consisteix en una impugnació contra alguna pregunta per part d’un opositor.  En aquests casos, si el tribunal accepta la impugnació, llavors canvia la puntuació de tots els opositors donat que la conseqüència de la impugnació és l’anul·lació d’alguna pregunta de l’examen. Això no va succeïr així, sinó que simplement varen aparèixer dos noms sense que canviés la puntuació de la resta de participants.

 En aquesta llista es cita a tots els aspirants aprovats, 31 en total, a l’entrevista personal que tindrà lloc el dia 26, 27 i 30 de juny a Mallorca, Menorca i Eivissa respectivament. En intèrvals de 15 minuts.

El dia 26 de juny es realitzen les entrevistes personals a Mallorca. De bellnou trobam varies irregularitats: 

-          En aquest moment es produeix una de les irregularitats més clares de tot el procediment. A l’entrevista participa una persona que no és membre del tribunal: Guillem Coll. Es tracta d’un càrrec polític i de confianza. Les bases generals contemplen la presència d’assessors en el seu article, però sempre que es faci públic el seu nomenament. Aquest requisit no es va complir. En Guillem Coll va participar a l’entrevista i va fer preguntes als opositors sense que es fes públic el seu nomenament com assessor. Recordam el que diu l’apartat 3er de les bases generals:

 

...pudiendo designar asesores especialistas, con voz pero no voto, cuando lo crean conveniente, en este caso el tribunal dará publicidad de la persona designada..

Apareix el llistat d’aprovats del procés d’oposició (annexe 7). Són 18 en total. No surt la nota de l’entrevista per separat, sinó només la nota final de la fase d’oposició. En aquest moment cauen de la llista un total de sis opositors, tots de Mallorca. Entre aquests que “cauen” es troben el primer i el segon que havien tret millor nota en els examens.

 Cal parar atenció a les conseqüències de l’entrevista (recordau que quedaren 20 opositors aprovats després dels examens teòrics i pràctic)

-          Les 7 pitjors notes aproven l’oposició i treuen plaça gràcies a l’entrevista

-          Els eliminats per l’entrevista ocupaven els següents llocs després dels dos primers exàments: primer, segon, cinqué, seté, nové i dotzé. Es a dir, entre els eliminats per l’entrevista estaven els que havien tret millors notes als exàment teòric i pràctic.

 En data que desconeixem es publiquen les llistes definitives dels aprovats en la fase d’oposició. En aquesta llista no apareix la qüalificació obtinguda en l’entrevista personal. Només surt el llistat d’aprovats de tota la fase d’oposició (prova teòrica+ prova pràctica + entrevista). Joan Suau Cerdà ocupa el darrer lloc de la llista.

 Cal recordar que a les bases de la convocatoria no deia en cap moment que l’entrevista personal tingués carácter eliminatori. Les bases específiques expliciten que tant la prova teòrica com la pràctica tindràn carácter eliminatori i que a cada una d’elles els aspirants hauran de treure com a mínim un 7 sobre 10 però ni a les bases generals ni a les específiques es diu mai que l’entrevista sigui eliminatòria. A més a més, hi ha varios aspirants que amb la nota obtinguda els dos primers exàmens tenen puntuació a bastament per aprovar la fase d’oposició, malgrat haguèssin tret un zero a l’entrevista personal.

 El 13 de juliol apareix la puntuació de la fase de mèrits. En aquesta llista la puntuació de Joan Cerdà Suau és 0. Ara bé, a la llista definitiva posterior on surten desglosades totes i cada una de les notes, la puntuació atorgada a aquest opositor és de 0,48. Ja és la tercera repesca de Joan Cerdá Suau.

Un altre irregularitat és que a cap llista ni a cap moment surt els recursos que poden interposar-se així com el termini per fer-ho.

Al manco altres dos veïns del Port de Pollnça varen aprovar aquestes oposicions:
Jaume Cabrer Planas i José Luis Bordoy Riera.

[1] Actualment tenim tres tipus de guardamolls: funcionaris enquadrats en el grup C, laborals provinents de l’Antiga Direcció General de Ports amb un nivell C i laborals de l’Empresa Pública amb un nivell indeterminant però amb un únic requisit:

Comentaris

cuñao

guardamolls

cuñao | 18/07/2010, 14:55

aixo es molt fort

Pepe

Una mica de justícia

Pepe | 17/10/2006, 19:22

Si aquestes oposicions no s'anulen ja no sé que ha de passar..

Joan Ramon veterà

Atracamant

Joan Ramon veterà | 17/10/2006, 16:00

Això no son oposicions, això son atracaments a mà armada. Els mes burros surten elegits. Despres parlen de administració i serveis públics de qualitat. Ni en els pitjors tens den Franco.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb