URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

El Calvari

Alternativa | 27 Octubre, 2006 09:44 | facebook.com twitter.com

A Alternativa EU-EV ens ha arribat la queixa de veïns del poble entorn a la proliferació i multiplicació d’objectes de reclam (cartells, perxes, senalles...)a les escales del calvari. Pensam que els escalons del calvari són un lloc emblemàtic de Pollença i la seva perspectiva o visió ( fotografiada per milers de turista) hauria d’estar llibre de tots aquests objectes. Per això  demanam a l’Ajuntament que  retiri els elements estranys a l’escalonada, fent complir l’ordenança municipal reguladora de l’ús de la via pública:
“Malgrat que l’ocupació de l’espai no superior a 30 centimetres de la línia de façana no estigui subjecta a llicència, el Batle podrà ordenar la reitrada dels elements situats en aquest espai de 30 cm per motius estètics o urbanístics” (capítol 2 art7).
Avui podeu trobar la notícia de nostra petició al Día del Mundo
A continuació podeu trobar la notícia on el batle Tomeu (PP) comenta que fa falta una normativa d'estètica, si és per fer-la complir com la d'ocupació de la via pública no fa
falta.

Recordatori: Divendres 27 d'octubre  a les 20:30 hores a la sala polivalent del Centre Cultural de Pollença, presentació de nostre candida JOSÉ LUIS GARCÍA SALVADOR (Pepe)i aconferència de CARMEN GARCÍA, membre d`Ezker Batua i regidora de la dona de l`ajuntament de Bilbao:IGUALTAT DE GÈNERE. QUÈ PODEM FER DES DE L`AJUNTAMENT?

Bases II Concurs de fotografia Urxella 

Pollença: EU/EV critica la ocupación del Calvari por comerciantes del lugar

La formación pide al alcalde que retire las prendas y carteles de publicidad que invaden la vía pública

GABRIELA CORRAZO.

POLLENÇA.- Alternativa Esquerra Unida-Els Verds de Pollença solicita al Ayuntamiento que retire del Carrer del Calvari los diferentes objetos que colocan los comerciantes sobre la emblemática escalinata, excediéndose en 30 centímetros de la fachada.

Según la queja de vecinos de la zona del Carrer Calvari, que recoge Pepe García coordinador de Alternativa EU-EV, los carteles de publicidad y las prendas que comercializan invaden el espacio público de la escalinata interfiriendo de esta manera con la estética del lugar.

«Pensamos que la escalinata del Calvari es un lugar emblemático de Pollença y su perspectiva fotografiada por miles de turistas debería estar libre de todos estos objetos», señaló el coordinador de la formación.

Por tal motivo solicitan al Consistorio pollencí que ordene retirar los mencionados objetos de la vía pública por razones estéticas o urbanísticas, pese a no estar sujeto a licencia la ocupación de espacio no superior a 30 centímetros.

Por su parte, ante las críticas vertidas por EU/EV sobre la ocupación de una parte de la escalinata del Calvari por parte de los comerciantes del lugar, el primer edil Tomeu Cifre señaló que puede haber casos sin licencia de ocupación, por lo que verificarán si es así. En los casos regulados, añadió el alcalde popular, comprobarán si las mismas cumplen los criterios estéticos marcados por el Plan General.

No obstante, Cifre matizó que la ordenación vigente permite una ocupación acorde a la fachada.

El primer edil añadió que de hecho, está de acuerdo en que según qué tipo de estéticas del municipio no son correctas. «Me gustaría tener una normativa de estéticas más marcada» aunque a día de hoy no se dispone de una ordenanza de estas características. Sin embargo, Cifre consideró «que algún tipo de publicidad puede tener un carácter estético desfavorable».

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb