URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Candidat i Igualtat.

Alternativa | 28 Octubre, 2006 11:08 | facebook.com twitter.com

Un resum de la jornada d'ahir.

Pere Josep García va presentar a Pepe com candidat d'Alternativa i aquest va fer un resum de la feina feta durant aquest tres anys  amb tres eixos:

-         RECUPERACIÓ DE L’ ÉTICA A LA POLÍTICA MUNICIPAL. On es va criticar la forma com es va fer el pacte UM- PP a Pollença, que Tomeu  i Joan ocupen càrrecs fora d el’Ajuntament i les “inauguracions” de PP i UM. Evidentment nostro compromís és no participar d’aquesta forma de fer política.

-         RECUPERACIÓ DELS ESPAIS PÚBLICS (Res Pública): Camins, places, parcs infantils, transport, la Gola, ...

-         IGUALTAT. Per aconseguir la igualtat d’oportunitats hem de millorar la transparència i la informació que es dona des de l’Ajuntament.

 Per acabar va demanar les idees i aportacions de tothom per realitzar nostre programa electoral.

 A continuació va parlar Carmen García regidora de la dona i cooperació de Bilbao d’Ezker Batua –berdeak ( A Bilbao Ezker Batua té tres regidors que governen amb PNB i EA)

Carmén es va fer una visió general de les polítiques d’Igualtat que es poden fer des de l’Ajuntament. A Bilbao es dedica directament un 0,5% a aquestes polítiques ( poc, però el doble del que se dedicava abans d’arribar Carmé). Amb un equip de dotze persones Carmé insisteix molt en la transversalitat i en aconseguir la implicació  de totes les arees de l’ajuntament; campanyes de sensibilització, formació de funcionaris, policies, mestres...

Ens va comentar diversos projectes:

- Un servei de cangurs municipal que realitza una cooperativa de dones

- Un pis d’acollida on poden anar les dones maltractades sense necessitat d’haver posat cap denúncia ( la majoria denuncien durant la seva permanència a aquest pis.

- Cursos de labors del llar  per  homes i ara també mixtos ( amb un gran éxit).

- El projecte ciutat “prohibida” on es va estudiar i eliminar els llocs de la ciutat on les dones es senten insegures ( a vegades només era suficient posar més llum o un mirall...)

 En definitiva una jornada molt interessant per iniciar nostre “assalt” a la batlia.

Imatge de la presentació de Pepe candidat a la Sala i Carmen García regidora de la dona i cooperació de Bilbao d’Ezker Batua.

 

Comentaris

Pepe

Notícia

Pepe | 31/10/2006, 19:49

La notícia va sortir publicada al UH i al DdB. També a http://www.libertadbalear.com/?p=11713

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb