URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Camí Vell de Formentor

Alternativa | 29 Octubre, 2006 16:28 | facebook.com twitter.com

Avui hem pogut disfrutar d'una magnífica excursió per part del Camí Vell del Far de Formentor. Una excursió que forma part de tota la feina que fa la plataforma pro camins públic i oberts per recuperar la titularitat pública dels camins que alguns han fet seus. Volem recoradar que durant la Fira de Pollença ( comença dia 10) s'inaugurara una exposició sobre els camins públics de Pollença al Club, una oportunitat per veure tots els camins que s'ha tancat i han estat robats a la ciutadania.
 A continuació informació d'aquest camí que ens ha enviat Joan Ramón:

 
Camí Vell del Far:

-         Pel tipus de documentació localitzada al catàleg de camins de Pollença , des de cala Murta al Far de Formentor s’ha catalogat en dos camins diferents: el Camí Vell del Far (A), núm 65 i camí Vell del Far (B), núm 144.          

-         Al Començament del camí s’ha tancat el seu pas per les cases velles de Cala Murta i s’ha obert un itinerari alternatiu  que va directament uns metres més amunt del camí, sense passar per les cases.

-         Als Primers 350 metres del camí te una amplada de 2-2,5 m.

-         El traçat del camí , fins a les cases velles  de Formentor , no ha estat localitzat.

-         Alguns  trams del camí han desaparegut donat que la carretera els a anulat.

 

 DEMÀ  A RÀDIO POLLENÇA A LES 13:00, si no n'hi ha res de nou, podeu escoltar una entrevista a Pepe presentant la seva candidatura.

 

 

Curiositats del recorregut :  Des de Cala Murta aquest camí s’emprava per fer arribar combustible i queviures al Far de Formentor, doncs el transport es feia amb barca i es solia arribar a camí del Moll del Patronet (numero 64 al catàleg), situat just a la falda del Far de Formentor, però quan les condicions de la mar o impedien, en ocasions s’havia de descarregar el combustible i queviures a cala Murta i ser traslladat al Far a peu, pel camí vell del far. El recorregut seria des de Cala Engosauba fins al Far de Formentor, he calculat que de 3 hores, per poder anar en pla passeig i a mès  la calificaria com excursió de dificultat mitjana, pel mal estat en alguns llocs del camí.

 
El tram que no hem fet des del Port de Pollença fins a les cases velles de Formentor:

 

Camí vell d’Albercuix a Formentor (140).

 

Inici: Zona Urbana del Port de Pollença.

Final: Carretera PM-221 del Port de Pollença al cap de Formentor, prop de Cala Gentil.

-  Tancat a baix, just enfront de la base, fet      que suposa una dificultat a resoldre tant per garantir l’ús públic del camí, com per poder realitzar el projecte de perllongar la ruta de pedra en sec fins el far de Formentor

- el traçat del camí, fins a les cases velles de Formentor no ha estat localitzat.

- Camí numero 140 dins el catàleg.

- el camí està interceptat per la carretera en tres ocasions.

 

Com pots veuré el traçat del camí  es troba recollit gairebé al catàleg de camins de Pollença, només falta el tram de les cases velles de Formentor a Cala Murta.

 

Referències Bibliogràfiques: A l’obra Pollença guia de passeig (cerdà, 1998) , trobam un capítol titulat Formentor, en el qual trobam un epígraf dedicat al far, on podem llegir el següent: “es Pot veure l’antic camí de pedra, cosntruït l’any 1857, que voreja els cims”.

Valero, Gaspar (1993) a L’obra EL fumat de Formentor, Ens diu que les obres començaren l’any 1857 i acabaren l’any 1859.

Comentaris

Pepe

gràcoes

Pepe | 04/12/2006, 23:31

Gràcies pel teu suport Joan Ramón, pensava que era públic però no estava segur de la seva situació a efectes de catàleg.
Gràcies Sebastià pel teu interés i participació.

Joan Ramon

Camí a Cala Murta

Joan Ramon | 04/12/2006, 22:57

per nosaltres es tractaria d'un camí d'ús Public, però ara amteix es troba tancat i les nostres alegacions per incloure'l al catàleg no han estat contestades.
La secció de Muntanya va presentar també una alegació, esperem ja que no podem confiar amb els actuals membres de l'equip de govern, que almenys els tencins treballin per incloure aquest traçat en el catleg de camins per despres incloure'l deins el catàleg com un camí d'ús públic.

Sebastià

camins públics

Sebastià | 04/12/2006, 20:22

M'agradaria saber quina és la situació del camí que enllaça Formentor (aparcament) amb Cala Murta. És una camí públic o és privat,. Gràcies, i enhorabona per la vostra tasca.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb