URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Volem passejar per la vorera de la mar a Formentor.

Alternativa | 03 Novembre, 2006 18:21 | facebook.com twitter.com

La costa és de tots. La Llei de Costes de 1988 declara zona pública la franja marítimo-terrestre ( 6 metres). Tothom hauria de poder transitar per la vorera de la mar.

 Avui hem presentat a la premsa nostra denúncia al cap de la demarcació de Costes de les Illes Balears, a més a més hem presentat una instància a l'Ajuntament demanant que també denunciï a Costes les irregularitatsde la urbanització de Formentor. Han vengut tots els diaris i tele Mallorca.

 
A la urbanització de Formentor, les parcel·les que es troben a primera línia de la mar  envaeixen el terreny públic marítim terrestre amb parets que rodegen i tanquen les parcel·les, evitant així, també, el pas de les persones cap a la costa.

A més a més, en molts de casos, s'han construït terrasses, escales i/o solàriums sobre les roques, dins el terreny de domini públic,

  En la majoria de casos ni tan sols respecten els metres obligatoris de pas públic, privatitzant així zones de la costa que són d'impossible accés per terra, de tal manera que és impossible vorejar el litoral de Formentor

 

Aquests fets,  suposen una infracció de la Llei de Costes (1988), que té l'esperit de que tots els ciutadans i ciutadanes puguem gaudir de la costa, considerada com a bé públic.

El que hem demanat a Costes és.

 

1-     Investigar els fets amb un informe de la situació legal amb la que es troben cada una de les parcel·les.

2-     Obrir el corresponent expedient d'infracció contra els responsables.

3-     Ordenar les mesures oportunes per acabar amb aquesta situació i que es restableixi a la situació anterior a la infracció comesa.

4- Que se'm comuniquin les actuacions que dugui a terme aquesta Demarcació respecte a aquesta denúncia.

Comentaris

Pepe

Gràcies Conxi

Pepe | 07/11/2006, 15:31

Gràcies Conxi, amb gent com tú és fàcil fer feina.

Conxi Peña

Al final ho conseguirem!!!

Conxi Peña | 07/11/2006, 10:58

Bones a tots!!!!
Avui he anat a Costes, encara no ens han contestat a res, però pareix que la quantitat d'escrits i denúncies estan començant a posar-los nerviosos!! El company d'ICV, Joan Herrera, que duu els temes de Medi Ambient està al corrent de tot i seguirem insistint fins que ens fassin cas!!! Ànim i per envant! Pepe regidor!

Pepe

Gràcies.

Pepe | 04/11/2006, 23:00

Entre tots podem canviar les coses

joan ramon

Enhorabona

joan ramon | 04/11/2006, 13:22

Enhorabona per aquestes denuncies i reclamacions, tan legitimes com necessaries.
Mentre alguns tenen el poder i les eines necesaries per actuar a més d'una paga, i no actuen, altres ens em de llevar hores per reclamar un fets tan legitims com necessaris.
Salut i branca

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb