URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

COM HA CANVIAT POLLENÇA.

Alternativa | 14 Novembre, 2006 16:34 | facebook.com twitter.com

  El diumenge 19 és el darrer dia per presentar vostres fotografies al II Concurs de fotografia Urxella. Per animar als que encaras'estam pensant participar reproduïm el text (amb el seu permís) i la fotografia que ens ha enviat Miquel Navarro Cifre. Quan vaig llegir el text em vaig sentir molt identificat amb les sensacions que transmet  Miquel. Hem dedicat molt d'articles al tema de l'urbanisme descontrolat, és difícil de solucionar però ara pareix que pot ser el moment.

El motiu d’aquesta fotografia és el següent. Cada vegada que  tenc temps disponible faig un recorregut pels voltants del municipi per descansar de la rutina, relaxar-me, oblidar-me dels renous del poble i gaudir de la natura ja sigui per passejar, colcar en bicicleta...
    La meva critica és, que hi ha de la contrucció? Fins a on es vol arribar?
Com es veu a la fotografia adjunta (en el punt més alt i on acaba el “Camí de La Font”). Hi ha un greu problema. El lloc és una zona plana on fa un parell d’anys des d’allà d’alt es podia comtemplar la força de la natura.
Una persona es podia rotar i veure davant dels nassos la muntanya ben aprop, girar una mica més i veure Fartàrritx, una mica més i veure el poble de Pollença sota el Puig de Maria, donar un parell de graus més i veure la  badia d’Alcúdia i Eu Moll, la Cala Sant Vicent i es tornava a topar amb la muntanya de La Font sense que cap “Xaletarro “ fotès la genial vista. Ara, com es veu en la imatge, no es pot completar els 360º per comtemplar la vista. Part de la Cala es veu entre dos xalets (situats al mateix pla i a escàs metres de tú i a la mateixa altura dels teus peus).

 

            VISTA DES DE LA FONT.

I jo me queix dient: me pareix molt bé que la gent vulgui tenir un xalet però que respecti als altres. Que farem d’aquella gent què, com jo, passeja per gaudir de la  natura? D’aquells estudiants que han de fer un herbari per a l’assignatura de Biologia? I, sobretot, que hi haurà de la natura i les espècies que la integren? On estan les multes i els enderrocaments d’aquells xalets il.legals ja propossats per les autoritats?

El problema és aquest per a mí, no és la basura en un torrent o en un bosc (que ho és però no tant com l’alçament d’habitatges) on una  vegada denunciat els fan nets i al dia següent surt l’Ajuntament ben “curro”en la foto i dient que el problema està solucionat. I tenen raó, en aquest tipus de problemes sí que tenen solució però la construcció, té
solució? Pot ser destruïnt-lo però ja el mal està fet carregant-se
prèviament terrenys i organismes que vivien en elles.
            És molt greu veure com es degrada un paissatge que fa d’una
terra bella com es Pollença. Com d’un parells d’anys enrera hi havia
vegetació en un indret i actualment ha desaparegut.

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb