URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Vot útil 1

Alternativa | 23 Novembre, 2006 12:55 | facebook.com twitter.com

L’altre dia vaig tenir una conversa informal amb el Secretari del PSOE a Pollença, i entre altres temes va sortir un clàssic; el famós vot útil. Al PSOE no li fa cap gràcia que es presenti una llista d’ EU-EV a Pollença i que els agradaria més la situació de fa quatre anys, normal. Bé la qüestió és que sempre m’ha molestat molt el tema aquest del vot útil. I volia plantejar què és això del vot útil.

En primer lloc haurien de valorar que és ser útil. A Pollença evidentment nosaltres pensam que hagués estat més útil tenir un regidor d'EU-EV i tres del PSOE, que quatre del PSOE, l'oposició hagués estat més completa i variada. 

Per exemple a les darreres eleccions generals després dels atemptats del 11- M, la gent va valorar que el més útil per llevar al PP era votar al PSOE, i d’aquesta manera el PSOE a les Balears va obtenir quatre diputats els mateixos que el PP. I jo em deman  què és més útil tenir quatre diputats del PSOE o tres del PSOE i un de la coalició Progressites. Els quatre sempre seguiran les ordres del partit central encara que no sigui el millor pels interessos de les Balear( veure el que ha passat amb el tema de la financiació). Mentre que un diputat de Progressistes amb veu pròpia és molt més útil (tenim els exemples d’ Aragó amb la Chunta o Navarra amb Nafarroa). ; al debat de l’estat de la nació s’hauria dedicat un temps a les Balears en exclusiva, en la situació de manca de majoria absoluta del PSOE actual un diputat pot ser necessari per moltes coses, entre altres votar els pressuposts... I ja no parlam de tenir més diputats “autònoms” com el Bloc Nacionalista Gallec, PNB, Coalició Canaria...

 

Comentaris

Pepe

ASI ASA UM

Pepe | 13/03/2007, 15:45

Garcia ha resumit perfectament l'estil de política de Martí; una regiduria que permet molt de favoritismes i de contractes sense necessitat de concurs públic, tant l'és ser ASI, que ASA, que ... Sempre té els seus vots, és el primer cas de secta política que coneix.
En quant a UM té l'apariència de ser un partit més seriós, però és exactament el mateix, aqueta gent només té una ideologia la del poder i els duros.

Garci

Re: Vot útil 1

Garci | 13/03/2007, 13:37

Cal recordar que Martí Ochogavia va fundar ASI a Pollença. ASI és un partit d'ultradreta al que fins i tot van multar per insults racistes durant una campanya electoral. Lo que fa voler poder...I lo pitjjor es que diuen que en Martí no sabia lo que era ASI, doncs que fa en política i amb les seves sigles? Jo segueixo pensant que si sabia el que feia i que algunes semblances ideològiques tenen en Rabasco i el nostre amic Martí.
Lo del seu partrimoni no se fins a quin punt són xanxullos o no.
També crec que és un gran polític de la nova escola, saluda a tothom pel carrer, fins i tot a mi, no se fica en res polèmic, fa regalets a les persones afins...

jdt

don risitas

jdt | 13/03/2007, 11:04

es verdad teneis toda la razon acerca del regidor marti ochogavia,porque comprar una casa vale ,pero lo que tiene el o SU FAMILIA,
es una fortuna,desde luego nos tendria que enseñar la formula,ya que trabajando duro esto que tiene el no se consigue,y el con cuatro risas se lo tiene bien montado...le tendrian que hacer alguna investigacion¡,cuanta mierda saldria¡
puede ser que me equivoque,pero no lo creo,hace años que a este señor le va demasiado bien,como se vende¡ tanto le va la derecha como la izquierda lo importante es chupar del bote¡

Pepe

Gràcies

Pepe | 12/03/2007, 22:44

Gràcies Fumat.
El patrimoni del senyor Ochogavía i els contractes que es fan des de la seva àrea pens que mereixen una bona revisió. Esper que tenir l'oportunita de fer aquesta i altres feines des de l'Ajuntament.
De nostre regidor d'urbanisme, sobren les paraules només hem de compara una foto de fa 7 anys de Pollença amb l'actualitat.

Fumat

Vergonya

Fumat | 12/03/2007, 18:03

Es una autèntica vergonya el que passa a Pollença. hi ha un regidor d'urbanisme que s'estima més fer sopars i dinars que complir amb la normativa.
Per altre banda cal dir que no hi ha dret amb la quantitat de cases i finques que ha comprat el nostre "amic" Martí Ochogavia, Ho ha fet amb els nostres doblers??? o amb les comissions de festes???
Això es una autèntica vergonya, aquests d'UM cerquen el benefici pròpi i res més.
Anims PEPE que ben segur seràs regidor.

Pepe

"me he sonrojado"

Pepe | 23/11/2006, 23:10

Jaume t'has quedat a gust, moltes gràcies, m'has posat amb gent molt superior a mi i no es falsa modèstia, quan consiga ser regidor començarem a parlar.
No sé que t'he de dir només que Salut i branca i a veure si entre tots conseguim una mica més d'igualtat i justícia social.

Jaume

Vot Útil el BLOC

Jaume | 23/11/2006, 21:40

A mi em fa molta gràcia que el PSOE apel.li a allò del vot útil per tal d'evitar que guanyi la dreta i que afirmi cínicament que es la casa comuna de l'esquerra. S'ha de tenir molta barra, sobretot tenint en compte que les polítiques que ha portat fins ara son com a mínim toves-per no dir una altra cosa- i al final acaba pactant amb els neofatxes del PP com s'ha pogut veure per exemple en l'acord Antich-Matas respecte l'estatutet de pa amb fonteta. Per altra banda des de les files "sociates" es destil.la un cert "flaire anticomunista" sobretot pel que fa per exemple a la continua estigmatització i criminalització d'Esquerra Unida al municipi d'Artà. En definitiva l' únic vot útil realment per Mallorca és l'opció del BLOC. Una opció que m'ha il.lusionat molt i que compta amb persones extraordinàries que donen canya i en donaran més; Grosske, Barceló, Ramón, Llauger, etc. I en els casos d'Artà, Pollença i Son Cervera que puc dir de gent que es mou per la nostra terra de bon de veres. Conxi Peña, Julen Adrian, Pepe. Tot lo demés son coverbos.
Em considero una persona nacionalista i d'esquerres i mai he militat a cap partit però sempre he simpatitzat amb l'esquerra transformadora, revolucionària o com se li vulgui dir. Pens que els principis bàsics del marxisme estan més vigents que mai i que el sistema neoliberal està condemnat al fracàs.
Ufff quin rollo t'he amollat! Bé res. Això es tot. Per cert enhorabona pel bloc Pepe. T'ho tens molt currat.
Una salutació revolucionària

Joan Ramon veterà

significats

Joan Ramon veterà | 23/11/2006, 19:45

Tal volta , una dosi adequada d'utopia pot convertir idees en fets. Suposo que Julian Muñoz, o Luis Roldan han sigut molt pragmatics...Però als que els varen votar de poc els hi ha servit, aquest pragmatisme

pepe

Utopies relatives

pepe | 23/11/2006, 18:27

Un vot és un vot, les utopies són relatives supós que per a un esclau l'abolició de l'esclavitut seria una utopia...

joan ramon

Vot útil

joan ramon | 23/11/2006, 18:00

Sempre és bo considerar el que pot aportar el vot en quan a resultats electorals, però per això mateix la consciència a de fer costat a actituds pragmatiques, segurament mal de conjugar pragmatisme i idealisme, però la utopia mai es pot aparcar del tot, sino està fet de nosaltres.
Salut i Branca

Pepe

Seguirem

Pepe | 23/11/2006, 14:40

El tema de la llei d'hont va a la segona part.

emroc

matemàtiques ?

emroc | 23/11/2006, 13:45

amb la llei d'hont 2 i 2 no sempre són 4

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb