URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Vot útil i 2.

Alternativa | 24 Novembre, 2006 16:19 | facebook.com twitter.com

A l’anterior article pens que hem deixat clar que la utilitat d’un vot és una qüestió molt subjectiva, ara parlarem d’aquesta utilitat de manera objectiva i matemàtica. I de manera objectiva i matemàtica, una bajanada; un vot és un vot i tots els vots valen exactament el mateix. Però clar això no interessava  a alguns i per això es varen inventar un truc com les lleis electorals i la famosa  regla d’hont que afavoreix als partits més votats.

Per si no fos suficient es varen inventar una altra norma no tenir en compte aquelles candidatures que no hagin obtingut un percentatge mínim dels vots.  A les Balears el PP no content amb el percentatge que regeix a la majoria de’ Espanya del 3%, el va pujar a un 5%. A les Balears els famosos “ciutadans” de Catalunya no tindrien ni un dels seus tres escons. D’aquesta manera s’accentua  la tirania de la majoria.

 Tot això ens porta a les següents conclusions:

- No te cap utilitat votar a un partit que no representa les teves idees i aspiracions.

- És útil formar coalicions amb altres partits amb similars idees i aspiracions.

 Com sabeu a Pollença no hi haurà Bloc, si que haurà coalicions de dretes ( per alguna cosa Joan Cerdà (UM) feia classes de matemàtiques). Però bé les matemàtiques són molt curioses i fins que no s’han realitzat les eleccions resulta que no podem valorar matemàticament ( éticament sí) si realment nostre vot ha estat útil o no, un partit es pot quedar fora per un vot i a altre li poden sobrar i convertir-se en inútils un bon grapat de vots.

Fixeu-vos quina  possibilitat matemàtica es podia donar a les darreres eleccions municipals a Pollença; el PSOE hagués obtingut els mateixos quatre regidors que té ara amb 1532 vots, o sigui amb 89 vot menys dels que va obtenir i el PSM hagués tengut els mateixos dos regidors que té ara amb 767 vots, o sigui amb 145 vots menys dels que va obtenir. O sigui matemàticament podem considerar aquest 234 vots com inútils. Però si ara les sumam els 172 vots que va haver blanc i nuls surten 406 vots, si aquest 406 vots "inútils"( sempre parlant matemàticament)  haguessin anat a Alternativa EU-EV, ara hauria un regidor d’Alternativa i un menys d'PP-UMP i encara ens sobrarien 22 vots. O sigui  els vots inútils s'han convertit en molt útils.

Pdt. A les darreres eleccions no va haver llista d'EU-EV a Pollença, però la llista autonòmica va conseguir  295 vots o sigui amb aquest vots i 89 més (384) s'obtendria un regidor d'EU-EV. Pensam que hem demostrat nostra "utilitat" fent molt de feina d'oposició sense representació i que treurem aquest regidor tan necessari.

 

Aquesta és la Llei d’Hont aplicada a les darreres eleccions municipals a Pollença (17 regidors).Podeu comprovar el joc matemàtic que us hem proposat al simulador d' Iniciativa per Catalunya.

Pdt 2. Per ser de lletres m'he currat el tema. 

Comentaris

Joan Ramon veterà

Realpolitik

Joan Ramon veterà | 26/11/2006, 17:42

Aquest terme alemany, el va utilitzar Willy Brandt,En relació al reconeixement de la DDR, en contra del mateix text de la constitució de la Republica Federal Alemanya, i també s'ha utilitzat per justificar "malifetes" dels politics respecte al seu alectorat, quan han d'arribar al poder, convertint resultats miserables en claus per governar als partits grossos

Pepe

Unmoral

Pepe | 26/11/2006, 14:29

UM és l'exemple perfecte de corrupció moral i manca total d'ética i no fa falta parlar de na Munar, a Polleça amb Joan hem vist de que són capaços.

Joan Ramon

UM

Joan Ramon | 26/11/2006, 08:20

Bé tot sigui dit, UM és la 4 força política i quan parla na Munar del PSM que és la 3 força política ho de Esquerra Unida que tá gairebé els amteixos vots que el seu partit ho fa com si els vlgues aliçonar, l'única lliço que pot donar és d'Ús dels partits en benefici personal, i això esper que no interessi a cap partit dels esmentats.

Pepe

Ejemplos

Pepe | 24/11/2006, 18:17

Pienso que exigir un 5% es abusivo y que un 3% es más que suficiente y justo. Es lo que pienso a pesar del lamentable papel que desempeña UM aquí. Lo que no me parece correcto es que se pueda dar tanto poder a un partido minoritario, pero eso es responsabilidad de los partidos mayoritarios que se lo dan y de la falta de moralidad de UM dispuesta a venderse al mejor postor.
De todas maneras te digo que las experiencias que he sufrido de mayoría absoluta todavía han sido peores ( tanto del PP como del PSOE).
Poniendo un ejemplo como tú prefiero el PSOE actual a nivel nacional sin mayoría absoluta, que el PSOE que la tuvo. Igualmente fue mejor la primera legislatura nacional del PP sin mayoría absoluta que la segunda.

Ciutadà

No se donde está la tiranía

Ciutadà | 24/11/2006, 17:28

¿No te parece más tiranía la que ejerce UM que, con menos de 30.000 votos, lleva gobernando Mallorca, a su antojo, desde hace muchos años?

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb