URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Formentor i el conseller fantasma

Alternativa | 28 Novembre, 2006 19:14 | facebook.com twitter.com

El diumenge Miquel Dalmau va publicar un interessant article al Diario de Mallorca amb el títol ¡Salvemos Formentor!

Miquel Dalmau comenta el projecte d’enderrocament de l’hotel Formentor i es sorprèn de la pèrdua de patrimoni de la illa de Mallorca i que es pugui dir que no té interès un edifici que va ser el primer hotel de luxe d’ Espanya fora d’una gran ciutat.

 A nosaltres  ens sorprèn que el conseller d’identitat i patrimoni i regidor d’Urbanisme de Pollença, Joan Cerdà (UM),  responsable per partida doble del tema de Formentor no hagi dit res davant la notícia del projecte d’enderrocament del hotel per part del nou propietari el Grup Barceló, idea que sembla te el suport de l’actual batle Tomeu Cifre (PP).Sabem que el conseller Joan Cerdà no és un fantasma per què al manco surt a les fotografies, però a més de dedicarse a la  seva carrera política  podia  fer alguna cosa més pel seu poble.

Resulta també molt sospitós el que ha passat des de que la batlia de Pollença està en mans del PP, uan compra de la que se parlava fa anys es realitza immediatament, a la Fundació Rotger Villalonga li falta temps per convocar una junta extraordinària i vendre la seva participació ( primera acció polèmica i sorprenent del nou batle Tomeu Cifre que com batle era membre del patronat de la fundació i va  votar favorablement a la venda sense demanar a ningú.) i a partir d’aquell moment amb el control financer de l’hotel el  grup Barceló comença a parlar de projectes descabellats com fer un camp de golf.

Joan Cerdà Rull el conseller fantasma

¡Salvemos Formentor!


MIGUEL DALMAU

Hace apenas una semana escribí un artículo dedicado a la continua pérdida de patrimonio en Mallorca. Pero como nuestra isla ha entrado ya en una espiral de autodestrucción, nuevos atentados contra el patrimonio se anuncian y perpetran a diario. Me explicaré. El pasado martes apareció en este periódico una noticia alarmante y descorazonadora. Decía así: "Barceló estudia derribar el hotel Formentor y levantar un nuevo edificio". El anuncio de semejante despropósito -mejor dicho, de este futuro atentado- tuvo lugar en Madrid, durante la presentación de un libro conmemorativo del 75º aniversario de la empresa. Para entendernos, la familia Barceló celebrará sus bodas de diamante colocando bombas en el último paraíso de Mallorca. Es natural. De las ruinas nacen siempre las mejores civilizaciones.

Antes de que se me inflamen las agallas, debo añadir que Simón Pedro Barceló argumentó con increíble osadía que el actual edificio "carecía de interés" y que la trascendencia del hotel se basaba exclusivamente en su entorno privilegiado. Bien, ignoro en qué universidad norteamericana ha obtenido su "master" en arquitectura el señor Barceló. Pero es un hecho que no sabe algo elemental: el edificio que pretende derribar fue el primer hotel de lujo que se erigió en España, fuera de las grandes ciudades. Existían, eso sí, el Ritz, el Palace, el María Cristina, el Alfonso XIII etc.; pero siempre en ciudades como Madrid, Barcelona, Sevilla o San Sebastián. El hotel Formentor -y no sólo su entorno- abrió definitivamente la isla a un turismo de altos vuelos, en un escenario de ensueño. Por eso, edificio y entorno han alcanzado la categoría de símbolo hasta ser inseparables. El hecho de que el presidente de la empresa Barceló ignore o desprecie esta realidad nos recuerda que, cuando el hotel fue construido, los Barceló se dedicaban, supongo,%

Comentaris

Pepe

Moltes gràcies

Pepe | 18/12/2006, 22:24

Gràcies Xavier posaré el teu enllaç al proper article i a nostres enllaços. De moment no ha hagut cap novetat al tema, encara que es clar que el día dle mundo dona suport a aquesta idea del grup Barceló ( el dia 10 va sortir un article exaltant aquest grup). Lluitarem per mantenir Formentor i la seva essència com la mostras a les fotografies.

Xavier Sansó

¡ Salvem Formentor !

Xavier Sansó | 18/12/2006, 19:11

Fa poc temps vaig rebre un correu del GOB, i vaig pensar com podia recolzar la idea de que la península de Formentor era emblemàtica i no l’hi calien mes edificis, i menys establiments hotelers en “edificis emblemàtics” com sembla que volen fer.
Vaig decidir fer un reportatge de Formentor, potser no vaig poder gaudir d’uns bons dies, però crec que he captat l’essència del que hem de conservar.
Vos present la nova col•lecció “salvem Formentor”.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb