URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Ni boies, ni parc eòlic.

Alternativa | 05 Desembre, 2006 16:53

Dues bones notícies per a la badia de Formentor relacionades amb el fals màrqueting verd, al Diari de Balears:

La comissió de Medi Ambient desaconsella que s’instal·li un parc eòlic a Formentor. Realment fer aquest parc eòlic era una bogeria que era difícil que fos permetrà per la Unió Europea, us imagineu a les aus morint per les col·lisions amb les aspes mentre no ens deixen passejar per Ternelles per no molestar les cries del voltor. Esperam que la raó sigui realment les aus i no els bípedes que juguen a golf. I és que amb aquesta gent pensa mal i encertaràs.

L’altra notícia: Costes multa amb 108 mil € l'empresa Hissambla que posà boies de pagament a Formentor i sol·licitarà a Madid que també li retiri la concessió per a la pròxima temporada.

Com varen dir ja a l'article; L'apropiació del mar amb l’excusa de protegir el medi ambient es va privatitzar part de la badia de Formentor des de 2001. Aquest va ser un regal del Molt Honorable Jaume Matas quan era mig ministre que donava ambient.

Foto del parc eòlic de Bilbao 

 


La concessió a l’empresa Hisambla SL per instal·lar 150 fondeigs a la badia de Formentor va ser realment molt sospitosa; es va realitzar sense estudi preliminar sobre el substrat marí i tampoc existia cap programa de seguiment i manteniment de les instal·lacions col·locades. L’excusa per no fer aquests estudis era que l’ autorització era temporal, temporada de l'any 2001, i que en teoria era obligada la retirada dels "morts" finalitzat el termini. Tampoc existia cap relació detallada de la dotació de serveis addicionals que en teoria s' havien d’oferir als usuaris d'ancoratges.


Aquest mes de juliol es va produir la denúncia per part de l’Associació de Navegants de que l’ empresa Hisambla, amb una concessió per a ocupar u 22.335 metros quadrats, ocupava 700.000 metres quadrats.

Esperam que realment la pròxima temporada no s’autoritzi la concessió a Hissambla per les boies de pagament, i es realitzi realment un programa i actuacions de protecció de la posidonia no de recaptació i benefici d’uns pocs.

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb