URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Negror a l'Ajuntament de Pollença (II): l'Àrea d'Urbanisme.

Alternativa | 09 Desembre, 2006 11:09 | facebook.com twitter.com

Aquí teniu la segona part de l'obscuritat a l'Ajuntament, posiblement lo més greu i allà on hi ha interessos i duros pel mig, l'Area d'URBANISME.

Volem denunciar que l’àrea d’urbanisme  no és precisament una bassa d’oli com ens volen vendre, i que hi ha una sèrie de punts que caldria solucionar:

 1.- La situació d’inseguretat jurídica és total gràcies a que el Pla General d’ Ordenació Urbanística del 16 de novembre de 1990 encara no s’ha adaptat a les normes d’adaptació bàsica com són el Pla d’ Ordenació de l’Oferta Turística (POOT), i el Pla Territorial Insular (al que en teoria hauria d’estar adaptat el proper 31 de desembre de 2006).

2.- A l’actualitat oficialment no n’hi un cap tècnic a l’àrea d’urbanime,  però l’arquitecte Rafel Balaguer segueix exercint com tal a pesar de que una sentència  havia anul·lat el seu nomenament (agost de 2004). Hem de recordar que aquest arquitecte va ser nomenat per Joan Cerdà ( en aquell moment batle i regidor d’urbanisme) com cap de l’àrea d’urbanisme, quan només era un funcionari eventual ( maig de 2003). Per què tant d’interès en nomenar a Rafel Balaguer i relegar a l’arquitecte titular Jaume Carbonero ( ex-director general de Arquitectura i habitatge durant el Govern del Pacte de Progrés)?

 

 

(Foto del concurs Urxella. 3r. premi. Feta per Miquel Amengual. Personalment m'encanta. Ja la comentarem més endavant) 

 3.- Aquest estiu va esclatar  un greu conflicte entre l’arquitecte municipal Rafel Balaguer i un grup de funcionaris de l’Ajuntament. Aquests últims  varen fer un escrit oficial  a l’ajuntament on qüestionaven un informe de l’arquitecte municipal, i  l’acusaven “de correr, en tots els sentits darrera determinats administrats”. Davant aquestes acusacions un dels beneficiats per aquesta forma d’actuar de l’arquitecte municipal acusava a altres departaments de l’ajuntament d'entorpir la tramitació urbanística, provocar innecessaris alentiments i posar entrebancs a l’oficina d’urbanisme. I demanava que se li donés totes les competències directament a l’àrea d’urbanisme dirigida per Rafel Balaguer. Una petició sospitosa i vergonyosa.

Segueix més avall, que això no es tot, ni molt manco... 

4.-  Resulta sorprenent la passivitat  del regidor d’urbanisme Joan Cerdà ( que hem de recordar ja ocupava aquest càrrec a l’anterior legislatura) davant l’elevat índex  de construccions il·legals existents al municipi. El sòl rústic de Pollença està ple de xalets, que incompleixen majoritàriament la llei de disciplina urbanística i no tenen ni cèdula d’habitabilitat ni el certificat de final d’obra. Aquests xalets fins la nova llei es llogaven de manera totalment irregular i obtenien una mitja de 24.000 euros per temporada. El mateix Joan Cerdà  va  declarar a la revista Sa Plaça ( 10 de març de 2006) que a Pollença “hi ha  800 o 900 habitatges amb alguna irregularitat urbanística i que havia unes 12 ordres de demolició que segurament no s’executaran”.

A Pollença actualment la gent se'n riu dels expedients d’infracció urbanística de l’Ajuntament, els promotors incluen la multa al pressupost i arreglat. S’estén un síndrome incivil, la gent accepta la corrupció a canvi de fer-se un xalet o que els seus patrimonis immobiliaris no perdin valor.

 5.-  Hi ha un bon grapat de temes urbanístics actualment a l’aire a Pollença: Què passa amb la reparcelació discontinua prevista al POOT i al PTM  en Cala Carbó sobre l’Ullal?, amb la desaparició de l’Hotel D. Pedro? Amb l’entrada de Pollença? Amb l’UP1 (urbanitzable programat entre la carretera i Pollença)? Amb el polígon nàutic del Port ?...

 6.- La multiplicació d’obres d’explanació, moviments de terra i construcció de xalets a tota Pollença (La Font, Gotmar, Bòquer...) estan provocant un impacte molt negatiu sobre el paisatge del terme municipal i està creant una notable alarma social.

 

Comentaris

Pepe

Simpatia

Pepe | 12/12/2006, 18:29

El que no els don són 6.000 euros com l'ajuntament de Pollença al part forana

Tomeu del Lloquet

Batlle

Tomeu del Lloquet | 12/12/2006, 16:45

No se que els dones a la gent de dretes(per no dir més) que per tot te treuen: el mundo, libertad digital...amb amics així encara pensare que seràs batlle!
Ànim que anam per bon camí.

Pepe

Article

Pepe | 11/12/2006, 18:38

Article a Libertad Balear.

Pepe

Poques il·luisions

Pepe | 11/12/2006, 11:55

La veritat que Conde Pumpido no és la persona més indicada per lluitar contra la corrupció i l'urbanisme desaforat, no ha donat cap facilitat ni mitjans als fiscals per lluitar. Avui mateix la seva entrevista Per tranquiltizar? a Matas és un exemple.
La justícia només actuarà davant d'un clamor popular, d'una reacció de la gent que per desgràcia a Pollença encara no s'ha donat com veurem a les eleccions de maig

Joan Ramon veterà

Limitacions

Joan Ramon veterà | 10/12/2006, 09:32

He trobat que la moguda d'Andratx ha sigut molt possitiva, perque a Mallorca hi feia falta. La sensació d'impunitat ja s'havia estés per tot arreu. Evidentmant , no basta i la fiscalia, que ja va fer bona feina a Marbella, no pot donar abast. La costa mediterrania, especialment Valencia i Murcia, estan pitjor que nosaltres i hi ha municipis encar mes corruptes que Mallorca.No es pot abaixar la guardia, i s'haurà de continuar denunciant i expressant la disconformitat. La feina del GOB ha sigut exemplar.

Tomeu del Lloquet

Ajuda

Tomeu del Lloquet | 09/12/2006, 17:04

És una bona idea però no se si se pot fer. Si algú sap com fer que això vagi endavant ens ho podria dir. Ara és el moment per destapar tota la merda.

JM

Si no l'aturen serà com Andratx...

JM | 09/12/2006, 16:41

Ara que encara s'està a temps, les autoritats judicials (no confio ni en el Govern,ni el Consell de Mallorca ni l'Ajuntament de Pollença)haurien d'aturar aquesta barbaritat. Li podríem remetre una carta a Conde Pumpido per tenir una entrevista amb ell i denunciar el que passa a Pollença per que posi remei abans de que sigui massa tard.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb