URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

4 Propostes al regidor d'urbanisme.

Alternativa | 21 Desembre, 2006 12:45

Aquests dies hem viscut un intens intercanvi d’opinions ( s'ha negat a fer un debat) amb el senyor regidor d’urbanisme Joan Cerdà (UM) amb aquest escrit volem contestar a les seves afirmacions i col·laborar, donant idees pel gran pacte per solucionar l’urbanisme del que va parlarel dimarts a la ràdio municipal.

 

1- Diu que no han fet cap estadística dels expedients d’infracció urbanística oberts. Al manco ha canviat el seu discurs, el problema ja no es que demanam dades que afecten a la intimitat dels titulars sinó que no existeix cap estadística ni intenció de fer-la.

Nosaltres pensam que el primer pas, i nostra primera proposta,  per solucionar els problemes urbanístics de Pollença és tenir una informació el més completa, pública i transparent possible. Un bon exemple seria el diagnòstic actualitzat  de l’agenda local 21 de Pollença ( desembre 2004) on el mateix Joan Cerdà Rull, en aquell moment batle, diu que “servirà per donar a conèixer l’estat del municipi i serà el punt de partida de les propostes dels postres ciutadans” Per què no es fa el mateix a l’àrea d’urbanisme? Una de les propostes de la mateixa Agenda 21 va ser crear una web d’urbanisme i facilitar a l’accés d’informació urbanística.

Ja que el regidor d’urbanisme no vol fer una estadística i a pesar de no tenir representació ni els mitjans que té ell com regidor, seguirem els seus consells i exercirem nostres dret, responsabilitat i deure com oposició  i anirem a revisar les actes de govern i a parlar amb el jutge instructor dels expedients.

 

2.- Diu que fa falta fer un gran pacte per solucionar el problema urbanístic de Pollença i Mallorca. Estam totalment d’acord i volem participar d’aquest gran pacte però per això evidentment s’ha de començar per canviar les formes. El que pensam que no és un bon camí és no contestar a nostra petició del 23 d’agost de la citada estadística.. També pensam que aquest gran pacte ha de permetre participar als ciutadans no només mitjançant els partits, sinó també a través d’associacions com el GOB o individualment ( com s’ha fet a l’Agenda 21). Aquesta seria nostra segona proposta.

Fotografia del regidor d'urbanisme amb temps per fer de conseller d'identitat i patrimoni.

 


 


3.- No demanam un cap d’àrea d’urbanisme per que l’arquitecte titular de l’ajuntament de Pollença Carbonero sigui afiliat a Esquerra Unida. El regidor sap perfectament que som un partit que no ens “casam amb ningú” som l’únic partit que ha criticat obres projectades per Carbonero ( oficina de turisme del Port i plaça Joan Cerdà del Port). El que volem és un cap de l’àrea d’urbanisme per que és un àrea molt important i complicada. El conflicte d’aquest estiu entre l’arquitecte Rafel Balaguer i un grup de funcionaris, pensam que en part va ser resultat de la manca de una persona com màxim responsable i autoritat de l’àrea. Fins i tot un departament d’institut, com bé sap Joan, té un cap, com no va tenir un cap una àrea tan important com el d’urbanisme?  Si diu que pot nomenar com cap a qualsevol funcionari de l’àrea, que nomeni al que trobi més convenient, però que nomeni a alguna persona que coordini  i es responsabilitzi del bon funcionament de l’àrea. Aquesta seria nostra tercer proposta.

 

4.- En el tema de les urbanitzacions, el que va quedar clar a l’entrevista al regidor és que l’ajuntament de Pollença històricament ha actuat més com agent constructor que com protector de nostre privilegiat entorn. L’Ajuntament pensam que al segle XXI ha d’apostar i lluitar jurídicament per la desclassificació, uns acords municipals de fa anys no són una barreja infranquejable per seguir permetent la destrucció d’un dels principals valors afegits de Pollença. Una vegada esgotada la lluita jurídica i en cas de tenir que pagar indemnitzacions, pensam que s’hauria d’implicar a institucions supramunicipals públiques i privades ( des de l’Unió Europea al Consell de Mallorca), serien uns doblers millor gastats i més rentables que els que es fan a altres partides. Hem de prioritzar la protecció del medi ambient si  realment apostam pel turisme de qualitat . Aquesta seria la quarta i darrera proposta

Comentaris

Pepe

Secretisme

Pepe | 21/12/2006, 16:59

En tot el tema de l'urbanisme interessa el secretisme i els tecnicismes d'aquesta manera la major part dels mortals resten fora del negoci. Informació privilegiada i poca transparència són claus per fer bons negocis.

Pepe

Esper un éxit de la convocatòria

Pepe | 21/12/2006, 16:53

El meu email està plé de convocatòries a la cacerolada, si la va la meitat de la gent que ha enviat la convocatòria serà un éxit.

Animalista Convencido

No entenc una cosa

Animalista Convencido | 21/12/2006, 16:17

Es parla de dades que podrien afectar a la intimitat dels afectats, per ventura Quan es publica la resolució d'aquests expedient en el BOIB No es donen noms i cognoms dels infractors i la seva corresponent sanció? No entenc tant secretisme quan en un poble ens coneixem tots. Malgrat la Llei de Protecció de Dades Personals.

Indignats

Tothom a la cacerolada

Indignats | 21/12/2006, 16:11

Ara tocar sortir al carrer a mostrar el nostre rebuig a aquesta colla de lladres. Ja hem opinat prou als blogs. Que ens vegin al carrer i que ens escoltin. Tothom al Consolat de la Mar, Dissabte a les 12 amb objectes per fer renou. Passau l'informació a tothom. Envieu sms a tot arreu. Hem de ser milers. Hem de demostrar que n'hi ha molt de mallorquins i mallorquines que no volem ser complices d'aquesta rapinya. El nostre silenci ès la seva millor arma per a la impunitat. Ens vegem dissabte.

Pepe

Participació democràtica ja.

Pepe | 21/12/2006, 14:50

Gràcies Tomeu sempre que criticam procuram donar alternatives, encara que a vegades la gent només es queda amb la crítica. Tenim molt d'alternatives i idees, però la millor és afavorir la participació de la gent, per què entre tots si qu n'hi ha idees i alternatives.

Pepe

A xiu xiu.

Pepe | 21/12/2006, 14:46

Un dels rumosr que volem confirmar o desmentir fa referència al zelador. No ha hagut manera de parlar amb ell, tenim paciència i tard o temprà el conseguirem i sinó provarem altres camins.

Pepe

A ciment.

Pepe | 21/12/2006, 14:43

Si no començam a fer alguna cosa de Pollença al Port serà una megaurbanització ( més del que és ara) i no restarà ni una muntanya sense construir.

Tomeu del Lloquet

En positiu

Tomeu del Lloquet | 21/12/2006, 14:27

Molt bé, molt positiu. M'han agradat molt les propostes, sobretot la darrera. Fa colló que ens aguem de menjar permisos d'obres de qui sap quan a zones que haurien d'estar protegides, com son la Font, Gotmar, el Vilar... si l'ajuntament no pot indemnitzar que se faci des d'Europa o des d'on sigui.
I després diuen: "és que només criticau!"

xiu xiu

Celador...

xiu xiu | 21/12/2006, 13:50

Jo vull ser cel·lador d'obres a Pollença

CIMENT

Mare de déu!!!

CIMENT | 21/12/2006, 13:21

Aviat Pollença semblarà andratx, això sí, amb 0 infraccions. Si vols fer-te una casa il·legal, fes-te de UM-UNPI i no passa res!!!

CIMENT

Mare de déu!!!

CIMENT | 21/12/2006, 13:20

Aviat Pollença semblarà andratx, això sí, amb 0 infraccions. Si vols fer-te una casa il·legal, fes-te de UM-UNPI i no passa res!!!

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb