URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Cal un pla educatiu real a Pollença.

Alternativa | 24 Desembre, 2006 18:06 | facebook.com twitter.com

Publicam un escrit del nostre amic Joan Ramon, que m' està ajudant molt amb la tasca de mantenir viu el bloc ara que en Pepe no i és. Res a afegir, tot queda molt clar.

No dubto que el nostre ajuntament porti a terme diferents activitats per donar resposta a les necessitats educatives que la societat actual demana. Els paradigmes del segle XXI han canviat: paradoxalment: l’escola no té el monopoli de la transmissió de sabers, però alhora ha vist refermat el seu paper de principal instrument educatiu. Dit d’una altra manera, tot educa però continuem conferint a l’escola un paper primordial.

 
Però pens que Pollença necessita un pla educatiu municipal que sigui entès com una iniciativa de cooperació educativa. Així, mentre l’actual equip de govern pareix només preocupat en inaugurar nous centres, (fet per altra banda també important), no crea  un pla d’entorn que entre altes punts reculli:

-          La promoció de la cohesió social mitjançant l’educació intercultural i l’ús de la llengua catalana en un marc multilingüe.

-          Crear un sistema de cooperació interdepertamental i amb l’administració local obert al món associatiu.

-          Donar una resposta integrada a partir de la corresponsabilització i la implicació del conjunt d’agents i serveis d’un territori.

-          Aconseguir l’educació integral de l’alumnat.

-          Actuar en un àmbit territorial concret d’una manera ordenada i estable.

-          Dinamitzar i potenciar actuacions coordinades entre els centres educatius i el seu entorn.

Així doncs, seria interessant que a banda dur a terme una política encaminada a acontentar l’electorat, també és mirés de desenvolupar un pla per cobrir el màxim les necessitats educatives de la societat, dins l’abast de l’educació formal, informal i no formal.

Si bé tots aquests espais educatius són contemplats i trobam departaments municipals que  existeixen i que disposen de gran professionals, desprès en realitat no tenen el recolzament polític i econòmic que requeririen  i així és difícil funcionar.

Per una banda, veïm com es frisa de innagurar l’escola del Port de Pollença abans de les eleccions, més que preocupar-se per garantir-hi  una dotació suficient i un traspàs més normal, doncs és mal d’entendre que és canviï d’un edifici a un altre a mitjan curs, a no ser que sigui per una urgència. L’única urgència ara mateix  sembla ser permetre als polítics de torn, inaugurar-ho abans de les eleccions.

Mentre  és crea un decret de trilingüisme des de la Conselleria d’Educació, no es pot dotar  als centres educatius de personal per atendre les necessitats educatives especials (tota una contradicció).

Mentre és vol fer creure que és vol fomentar el coneixement del català, veïm com la àrea de normalització lingüística és molt poc valorada pels nostres governants.

Així doncs, el pacte de dretes tant a Mallorca com a Pollença fa molt bé una propaganda a favor de una educació de qualitat, però malauradament podem veuré com l’actual consistori  i també el govern Balear semblen més preocupats en garantir obres de grans dimensions, com puguin ser el futur auditori i que podran ser venudes com a grans accions de l’equip de govern, però que no respondran a un pla educatiu de qualitat, ni a cobrir les necessitats educatives i culturals bàsiques de la nostra societat, sinó a uns criteris més electoralistes que a uns línia de millora de l’oferta educativa del municipi.

 

Joan Ramon Bosch Cerdà

 

P.D: Gràcies, Joan Ramon, moltes gràcies! 

Comentaris

Pepe

Trsite legislatura

Pepe | 26/12/2006, 17:31

Educació pública i dreta són a aquest país paraules incompatibles. A educació igual que a serveis socials ha estat una legislatura penosa.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb