URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Cal un pla, educatiu real a Pollença II

Alternativa | 27 Desembre, 2006 10:00 | facebook.com twitter.com

No m’agradaria donar la impressió de voler demonitzar la regiduria d’educació a Pollença, però si pens que aquesta a estat bastant pobre en quan a donar empenta a les diferents activitats educatives realitzades al municipi, tant des de l’educació formal, no formal o informal.

Per això, i per no dir que es tracta d’un text encaminat a erosionar l’equip de govern actual  (malgrat  pobres polítiques socials ho demanen), trobo que és més encertat mirar de elaborar propostes, per tal de encaminar  una regiduria que ha vist com els usuaris del sistema educatiu a Pollença, s’han incrementat els darrers anys de manera desorbitada, i penso que l’equip de govern no ha sabut ho no ha volgut preveure el creixement constant de la població al nostre municipi.

Entre les accions que s’han portat a terme, trob que s’haurien de incrementat els esforços, aquestes campanyes són:

-          Una campanya de comunicació prèvia a la preinscripció (que hauria de arribar a totes les llars).

-          La sensibilització de l’entorn escolar: reunions amb les direccions de les llars d’infants, reunions amb les famílies de les llars, visita a l’escola per part de les famílies de les llars, jornada de portes obertes a les escoles.

En l’àmbit social, s’hauria de construir una xarxa local per tal de sensibilitzar el major nombre de gent implicada en el procés educatiu.

Cal tenir un anàlisi clar de les necessitats i de saber de quins recursos  i complicitats es podrà disposar, tan en l’àmbit de l’educació formal, no formal i l’educació informal. Per tal de fer actuacions concretes en :

-          La franja horària de l’escola. Per incidir en les hores d’acollida, hores complementaries, activitats extraescolars.

-          Col·laborar en el currículum en totes les àrees en les que l’àrea de educació   pugui col·laborar:  medi ambient, desenvolupament de l’expressió oral i corporal mitjançant el teatre, el circ, com activitat complementaria, les tecnologíes de la informació, l’esport...; tallers d’estudi assistit, tallers per a les famílies.

Es tracta d’un taller amb moltes parts implicades, i s’haurà d’anar ampliant durant tot el curs escolar. Això podrà ser denominat un pla educatiu d’entorn, però no només pensat per centres escolars, sinó per obrir els centres educatius a tots els ciutadans.

L’objectiu és permetre una educació integral per a tots els nins i nines, al·lots i al·lotes en una societat cohesionada i on la llengua vehicular i d’ús social sigui, evidentment, la catalana.

Per això evidentment, farà falta l’ajut de administracions supramunicipals.

Una altre tema interessant a incloure serà col·laborar dins un programa municipal de programa d’intercanvi de llibres reutilitzats, primer determinants des de els centres educatius quins seran els llibres reutilitzables i desprès designar representants de cada AMPA i de cada claustre de centre per a la comissió que dirigira el programa.

Això encaminat a dibuixar un pla d’actuacions per configurar un programa educatiu i de participació social per assolir un estalvi en les despeses econòmiques en llibres de text. Aquestes són algunes propostes per tal de encaminar la política educativa del nostre municipi cap a un ensenyament de qualitat , que responguí a criteris d’integració i que abastin tant les classes més o menys afavorides podrien i haurien de ser més, però ara mateix trob que podrien ser una passa per millorar el nostre sistema educatiu, i serien més beneficioses per el nostre municipi que un auditori que l’endeutara per molts anys i suposarà una hipoteca per les polítiques socials de Pollença.

 

Joan Ramon Bosch Cerdà.

Comentaris

Animalista Convencido

Atenció pregunta

Animalista Convencido | 27/12/2006, 17:51

Per que punyetes hi ha bufetades per a aconseguir plaça a el "Col·legi Costa i Llobera" i sembla que hi ha un menyspreu cap als altres col·legis? Sense tenir en compte la "Escoleta de Sant Sebastià" ja que és totalment privada.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb