URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

L’aigua, un bé de tots.

Alternativa | 01 Gener, 2007 18:22 | facebook.com twitter.com

Ens recorden que l’aigua és un bé , que com ens deien diferents campanyes, és escàs, i per tant s’ha de fer un ús intel·ligent d’ella. La llei de camps de golfs diu que aquestes instal·lacions s’han de regar amb aigua depurada i el pla hidrològic de les illes Balearsestableixen l’objectiu que tots els camps de golf s’han de regar amb aigua procedent de depuradores, la realitat és ben diferent.

Per altra banda la llei d’aigües contempla (punt 2 de l’article 58) l’expropiació forçosa de determinades concessions d’aigua a favor d’usos més prioritaris. Aquesta llei estableix que és molt més prioritari el consum humà que el consum per a ús recreatiu…

 

Imatge extreta de: elsaucito.com
 

 

 Doncs bé, a Pollença el golf de Can Porquer, es trobà entre els que tenen el privilegi de regar amb aigua de pou, incomplint així les normatives, davant els problemes de proveïment d’aigua que patim a l’estiu, s’ha de considerar escandalós que no s’utilitzi aigua depurada per consum i a més pareix ser que degut al mal funcionament de la depuradora, doncs la xarxa per conectar amb la depuradora ja està a punt, però la conexió encarà no està feta, fet que provoca que el camp de golf no es pugui proveir d’aquesta , els responsables en aquest cas, són els nostres governants, més que un particular.

 Aixa doncs, el Govern Balear demanà voluntaris per aturar el canvi climàtic ( n’hi ha que tenen barra!), jo em conformaria en poder tenir governants que fessin complir les normatives i no facin evident un incapacitat de gestió que perjudiqui el nostre medi ambient.

 


Article de Joan Ramon Bosch Cerdà.

Comentaris

Joan Ramon Veterà

per banyar

Joan Ramon Veterà | 04/01/2007, 18:17

La llei d'aigües , com la llei de costes es una bona llei. Com tot a aquest mon( No en conec d'altre), millorable.
Però a la pràctica, paper banyat. I no només amb els camps de golf

Pepe

Dubtes

Pepe | 02/01/2007, 16:00

Aquest tema de l'aprofitament de l'aigua depurada hauria de ser una prioritat ara que tenim una depuradora en condicions, per`es veu que no interessa.
El tema de les telecomunicacions a Pollença és patètic, i el que em sembla increíble és que ningú sap qui és el responsable. Animalista tú que has mirat més el tema; Qui és realment el responsable?

Tomeu del Lloquet

Lamentable

Tomeu del Lloquet | 01/01/2007, 20:26

Lo de la ràdio i televisió, a part de la patètica programació, és lamentable. A Pollença fa anys que la senyal és dolenta, i s'escolten poques ràdios. Qui pot sintonitza la senyal d'Alcúdia que és millor i te més canals. Gran part del poble no veu o veu amb dificultats la sexta...i no en parlem d'M7(que per cert ús recoman un programa de crítica de tele que es diu Telemonegal, els dimarts després de sopar i vàris dies a la setmana repetit també a la nit), Localia...

Animalista Convencido

I la televisió també es un bé de tots

Animalista Convencido | 01/01/2007, 19:59

Avui em quedaré sense veure C.S.I. que és del poc que veig en la televisió, s'ha desbarat el repetidor de Tele 5 i ningú ha anat en tot el dia a reparar-lo o al manco a parar-lo perquè el que surt és patètic. Sóc conscient que la culpa no és de l'Ajuntament però el problema és de Pollença i crec que demanda a crits una solució.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb