URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Atenció i participació ciutadana.

Alternativa | 03 Gener, 2007 09:00 | facebook.com twitter.com

Una de les banderes que solen fet totes els grups polítics de diferent signe és el de l’atenció a la ciutadania, a més del foment de la participació ciutadana. Així, podem veuré com fa uns anys es va crear la regiduria de participació ciutadana, fins aquí tot molt bé.

De fet amb l’anterior govern s’arriba a crear una radio municipal que serveix d’altaveu, els seus professionals segueixen uns criteris molt professionals. Però per altra banda, de les entitats  que prenen part activa de l’entramat socio-polític pollencí veuen com les seves propostes i instàncies pateixen un silenci administratiu,(no voldria pensar que per manca de voluntat política)  pareix a ser que per manca de recursos humans., a més dins l’atenció a la ciutadania hi ha diferents àrees de l’Ajuntament implicades i no pareix que s’hagi  projectat una feina conjunta per millorar aquesta atenció des de l’administració. Des del conveni de treballadors es contempla algun tipus de partida per la productivitat, però cal recordar que és una obligació de l’administració local donar respostes en forma d’instància o al·legació per part dels ciutadans o col·lectius del nostre municipi.

Un fet que denota la política de grans projectes que no responen a les necessitats dels nostres ciutadans és l’exemple del futur auditori, mentre aquest costarà als pollencins 2 milions de euros, com es pot dedicar tants de dobles a un projecte que no respon a cap necessitat social, mentre necessitats com l’eliminació de les barreres arquitectòniques són obviades?

Caldria si més no revisar el sistema d’atenció ciutadana a Pollença, per tal de permetre reduir temps i costos en la gestió. I alhora també augmentar si cal l’horari d’atenció presencial al ciutadà i contemplar la necessitat de millora en els processos informàtics.

A més això requerirà  una partida més clara  en quan a productivitat per a tots els participants, introduís millores  i aquestes siguin validades pel secretari de l’ajuntament, i incloure dins aquest l’actualització de les respostes fetes des de la xarxa  d’Internet de l’ajuntament  doní un servei més directe.

Es tracta de tenir respostes per tal de atracar l’ajuntament al ciutadà i no només d’atracar-se al ciutadà en temps de eleccions.

Comentaris

Tomeu del Lloquet

Paraules

Tomeu del Lloquet | 05/01/2007, 20:17

Seguint amb això. Atracar alomillor no és la millor paraula, però acostar ve de a-costar. Que és milloor que t'atraquin o que ho facin amb la cara alta i te diguin lo que te costa?

Joan Ramon

L'atraquen, jo preferiria l'acostesin.

Joan Ramon | 05/01/2007, 18:15

Bé, com sabras atracar pot tenir els dos signifivats, i senzillament em referia al que és sinònim d'acostar.
De totes formes actualment és més comú l'atracar que seria sinònim de furtar, que no el que seria sinònim d'acostar, desgraciadament.
Salut i branca

Joan Ramon veterà

ingenuitat

Joan Ramon veterà | 04/01/2007, 18:34

M'ha agradat això de "atracar l'Ajuntament al ciutadà". Tal volta volieu dir "acostar", pero sincerament lo de atracar queda mes aprop de la realitat. I ja que estam en aixo, tal volta ja heu sentit parlar del merder que pot tenir lloc amb la nova valoració del cadastre i la seva FALTA DE NOTIFICACIÒ A LA MAJORIA DELS AFECTATS. O que Jaume Carbonero, així com els representants dels col·lectius dels treballadors impugnaren el pressupost i la plantilla i el pressupost municipal podria no aplicar-se¡¡
L'ingenuitat, per un com jo que ja hauria d'haver tirat els trastos, però no li dona la gana, es que el silenci administratiu i el menyspreu a les vostres propostes l'entengueu com a altre cosa que no sigui falta de voluntat politica. I es que la vostra visió de una societat o un col·lectiu mes just, equilibrat i cult, no te res a veura amb de la major part dels governants¡¡

Animalista Convencido

La meva experiència

Animalista Convencido | 03/01/2007, 22:13

El mes de novembre de 2.005, un amic meu enginyer de ALBERTIS TELECOM que en aquells moments estava supervisant la instal·lació de la TDT a Balears i altres indrets del Mediterrani, es va desplaçar fins a Pollença i vam anar a menjar junts. Naturalment li vaig comentar que el tema de la recepció de senyals de ràdio i televisió en Pollença era lamentable i va dir que potser es podria arribar a un acord si l'Ajuntament acceptava una sèrie de peticions de l'empresa instal·ladora. Una tercera persona, que no vull desvetllar la seva identitat, em va assegurar que es va posar en contacte amb la Regidoria de Participació Ciutadana perquè aquest enginyer els pogués comentar aquest assumpte en concret, advertint que havia de ser ràpid doncs aquest enginyer s'anava de la illa pocs dies després.
A dia d'avui, encara esperam que la Regidoria de Participació Ciutadana ens comenti colque cosa.
Però la sorpresa més gran va venir aquesta passada tardor quan "l'exbatle" Joan Cerdà li va comentar a aquesta tercera persona que molta gent es queixava que no podia veure la "LA SEXTA" (suposo que pel futbol dels dissabtes) i que això calia arreglar-lo, us podeu imaginar la cara que va posar aquesta tercera persona i li va comentar el succeït,
doncs bé Joan Cerdà li va assegurar que no sabia gens d'aquesta petició de reunió que vam fer l'any 2.005.
De vegades aquest tipus d'iniciatives si no són brodadores, cors o coses similars ni passen el "filtre".

Tomeu del Lloquet

Instàncies?

Tomeu del Lloquet | 03/01/2007, 19:16

Qui vol més instàncies sense resposta?...

Pepe

Participació?

Pepe | 03/01/2007, 15:32

La única participació ciutadana que interessa a aquest equip de govern és la marcada pels favoritismes. Tinc una col·lecció d'instàncies sense contestació.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb