URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Bàsquet i immigració.

Alternativa | 08 Gener, 2007 11:26

 

Publicam una carta del club de bàsquet del Port de Pollença, publicada al darrer PIP i que és una bona mostra de les carències a nivell de serveis socials que pateix Pollença en general i el Port en particular i que ja hem comentat en altres ocasions. Aquest és un exemple les mancances de la regiduria de serveis socials els clubs d’esport s’han convertit en elements fonamentals i bàsics per la integració dels immigrants assumint tasques superiors a les seves estructures.

Fa falta un canvi urgent per aconseguir  la integració dels emigrants i donar alternatives a la juventut; espais, pressupostos, educadors de carrer...

RECORDATORI. Avui a les 20:00 al club de Pollença es presenta la plataforma per l'eliminació de les barrejes arquitectòniques.

Més val tard que mai avui trobareu al Diario de Mallorca nostra petició de millora del transport públic. 

 

BÀSQUET I IMMIGRACIÓ.

 

El club básquet Eu moll, es un club jove i humil amb una clara vocació educativa i social. Tot i que com diu sovint el nostre president ,en Manuel Sánchez som més una família que un club. Està format per un grup de  entrenadors- monitors cada vegada més qualificats (ara mateix compte amb tres llicenciats amb Ciències de l´Activitat Física i l´Esport,  estudiants de TSSFE , a més d´altres monitors titulats). El club está en un evident període de creixement i cada dia se´ns plantegen nous  problemas que nosaltres entenem com a reptes  i oportunitats per créixer.

Un dels problemes més grans és el d´integrar a les comunitats emigrants dins el nostre club, de forma que puguem contribuir de manera important a la seva plena integració social i cultural, així com evitar que aquests nens i nenes es passin el día “tirats” per el carrer amb el perills que això comporta, tant per ells (drogues , delinqüència…) com per  la societat en general (disgregació de la societat en diferents blocs enfrontats cultural i socialment).

Tot i la nostra bona voluntat és evident que és un problema massa gran per poder solucionar-lo nosaltres sols.

Imatge del Departament de Serveis Socials de l'Ajuntament de Sant Boi.

 

 

 


Una de les necessitats bàsiques i  indispensables que ens plantegem a l´hora de començar a treballar amb els al·lots i al·lotes és la necessitat d´un compromís ferm tant per part dels jugadors i jugadores, com sobretot dels seus pares i mares. No estam parlant d´un compromís econòmic (que també el nesessitam per poder subsistir), demanam sobretot un compromís a l´hora d´assistir i contribuir a les activitats que organitza el club (des dels entrenaments i partits fins a les diades i viatges que s´organitzen), també un comprimís a l´hora de donar suport als monitors i entrenadors que cercam sobretot contribuir a l´educació dels futurs jugadors i jugadores i fomentar els valors educatius que té l´esport. Quan aquest compromís no es dóna correm el risc d´enfonsar el vaixell i espatllar tota la feina que en tant d´esforç i sacrifici ens ha costat.

Evidentment les diferències culturals, socials i econòmiques  fan que aquest tipus de compromís no sigui possible per moltes famílies que pertanyen a les nombroses comunitats emigrants, tot això provoca que la integració no es produeixi.

Decididament desde el Club Bàsquet Eu Moll ens volem “ mullar” amb aquesta problemàtica, però no ho podem fer tot sols,  volem exigir a totes les institucions públiques, així com als diferents partits polítics que es “mullin” amb nosaltres i que es comprometin a donar-nos els recursos necessaris per enfrontar-nos en aquest gran repte, no com un acte suïcida, ho volem fer en garanties de poder posar el nostre petit gra per aconseguir una societat cada vegada més justa, mes pacífica i més agradable per tots.  Quan parlam de recursos ens referim a recursos materials i de instal·lacions ( el tan sol·licitat pavelló), recursos econòmics per poder pagar als monitors que es dediquen a n´aquesta tasca tan important, en recursos humans ( educadors de carrer…), en definitiva creiem que ens mereixem un reconeixement més gran. Pensam que solucions n´hi ha però que es necessari més suport per part de tots A més a més volem fer una cridada a la resta de clubs esportius del municipi, Així com a les diferents entitats privades per que ès sumin a nosaltres per poder enfrontar-nos a n´aquest gran problema.

 

Vos convidam a tots ajuntar les mans amb nosaltres  i fer un crit ben fort UN, DOS, TRES  EQUIP! 

 

Comentaris

Pepe

Bomba de relojería

Pepe | 28/02/2007, 22:56

Gracias por participar Jdt,la verdad que hay que echarle valor para hacer este "posado" de entrevista, J.R. lo ha resumido muy bien, la concejalía de Servicios Sociales hace años que es "la maría" del Ayuntamiento. Lo que describe club de baloncesto del Puerto es la realidad. Pienso que a medio plazo se avecinan muchos problemas; este creciemiento económico basdo en grandes infraestructuras con la llegada de miles de trabajadores sin un buen sistema social ni anivel municipal ni autonómico es una bomba de relojería.
Que no haya ninguna escoleta muncipal y ni siquiera un espacio para poder ir con los niños de noche o cuando hace mal tiempo ( como por ejemplo hay en Can Torró)es una vergüenza.

jdt

serveis socials

jdt | 28/02/2007, 20:50

despues de leer el part forana da ganas de llorar o reir no se esta regidora que lo ve todo cumplido por mi parte a olvidado algo
bastante importante ....
LOS NIÑOS. que en este pueblo no hay nada ,bueno un parque ya que el otro al lado del puente romano esta abandonado , desde luego esto es preocuparse por la infancia ,seguramente se preocupa mas para salir bien en las fotos , me gustaria saber que hara la regidora reines si no ganan las elecciones con el pp ya que la guarderia que regentaba la dirige escola viva algo estraño porque aun figura ella como escoleta amiguets ahora que se lo pasa mejor ganando 2300 E y no hacer ni enterarse de nada

Pepe

No va..

Pepe | 24/02/2007, 20:52

Tens tota la raó, aquesta manca de feina i inversions als serveis socials es pagarà cara a mitja termini.

JRV

perdonau la p.d.

JRV | 23/02/2007, 19:07

Seguint amb el tema dels serveis socials, com sigui que acabo de lleguir un article al PART FORANA amb molta foto i molt de marqueting, us indico que el marqueting consisteix a atribuirse serveis que no son de l'ajuntament, com es el de lloguers de vivendes tutelats que porta personal alié a l'ajuntament, que l'ampliació i construcció del centre de dia es un projecte anterior a aquest consistori, que el personal de emo (educador de medi obert) es clarament insuficient, sobre tot al port, que no hi ha assistent social per al port. Es pot esperar mes d'una dedicació exclusiva de 2300€ mensuals de sou

Joan Ramon veterà

justicia social

Joan Ramon veterà | 23/02/2007, 18:53

Justicia social, o simplement justicia, tenir sentit de la justicia, si avui en dia es escàsa aquesta noció en la població en general, en els governants ni tan sols saben de que els parles, i es un àmbit on no hi veuen molts vots a rascar. Heu vist que de vegades me fic amb l'actual regidora de serveis socials de l'ajuntament actual pel que veig com a escassa o nula capacitat de potenciar aquesta àrea, per a mi tan important, i no li dono tota la culpa a ella, per quan la resta d'equip de govern ni tan sols te un projecte, o directrius i ni tan sols es conscient, o no vol esser-ho, de la problematica. Passant revista als regidors dels serveis socials dels diferents equips de govern que recordo des de 1983, sempre han sigut els que menys influencia han tingut en el govern del que en teoria han participat, sense cap tipus de preparació o motivació a vegades, i fins i tot han posat qualcun que no sabian on ficar-lo (marti perello, joan descalç) o manipulador (Fca. Ramon), o folkloric-manipulador (Marti Ochogavia).
Tot aixó m'enrrollo perque es un ambit on l'esquerra hi te qualque cosa a dir i fer.

Pepe

Article al mundo.

Pepe | 14/01/2007, 10:47

A partir'aquesta carta, el diumenge 14 Gabriela Corrazo ha fet un article molt interessant sobre el club de bàsquet del Port i les mancances dels serveis socials a Pollença-

Preparan un plan de integración para los jóvenes inmigrantes del Port de Pollença

El club EU Moll proyecta un acercamiento cultural y deportivo / Los grupos políticos se suman a una iniciativa para alejar a los jóvenes de la droga y la delincuencia

GABRIELA CORRAZO

POLLENÇA.- Deporte e integración social. Bien podría ser éste el nombre de una nueva conselleria pero en realidad se trata del progrma de un entrenador de baloncesto pollencí que hace un llamamiento mediante una carta entregada a diferentes partidos políticos locales para que junto a las instituciones públicas y el tejido social se impliquen en la integración de chicos y chicas inmigrantes a través del deporte. Se trata del primer paso de un plan para ahuyentar a jóvenes inmigrantes de ambientes de marginalidad y fomentar entre ellos integración y deporte.

El colectivo inmigrante ya forma el 50% de la población de Port Pollença y el club de básquet EU Moll busca integrarlos «porque son la base más amplia de niños en el Port y esto no se acaba de ver reflejado en el club», señala el entrenador Joan Cifre Cerdà.

En diferentes temporadas el club ha contado con la presencia de chicos rumanos o marroquíes que concurren por un tiempo pero luego se van; «no logran que los padres se impliquen y esto es fundamental», apunta Joan. «También se trata de evitar que estos chicos y chicas se pasen el día tirados por la calle con los peligros que ello comporta para ellos -como las drogas o la delincuencia- o para la sociedad en general por una posible disgregación en diferentes bloques enfrentados cultural y socialmente».

La carta del entrenador ha tenido la motivación de abrir puertas y extender lazos hacia las autoridades locales y sobretodo los servicios sociales de Pollença para ver que se puede hacer para que estos chicos se impliquen en el club. «Hay cambios en la dinámica de la población que hay que atender» apunta Joan. Y es que la sociedad, a mayor cantidad de inmigrantes debe procurar más espacios de integración y esa es la búsqueda actual del entrenador. «Es un llamamiento a la reflexión en una sociedad que cambia y crece, pero también un llamamiento a la colaboración, sobre todo a las autoridades públicas que tienen un deber en este sentido», concluye.

Marroquíes y rumanos

A principio de temporada se realizó una visita a los colegios para animar a los chicos a participar, manifiesta Joan quien, además añade «vi que era difícil implicarlos, sobre todo a los colectivos marroquí o rumano. Por el contrario, los latinoamericanos tienen el deporte más integrado en su cultura».

EU Moll, aunque muy joven en su creación, tiene equipos formados en todas las categorías. Son 10 equipos federados, masculinos, femeninos y senior, además de la escoleta, que va desde los 5 años a los 9. Actualmente hay unos 20 niños asistiendo a las clases de basket.

La localización también es un aspecto a atender, si bien entrenan en el polideportivo del IES Port Pollença enfrentan problemas de espacio. Al respecto han solicitado la creación de un pabellón municipal para el Port. Aunque el proyecto está elaborado el mismo no termina de cuajar y dudan que pueda concretarse hasta dentro de un mínimo de dos años. El club está formado por un grupo de entrenadores cada vez más cualificados. En estos momentos cuentan con tres licenciados en Ciencias de la Actividad Física y el Deporte, estudiantes de TSSFE y otros monitores titulados. El entrenador finalmente señala que «el club está en un evidente período de crecimiento y cada día se nos plantean nuevos problemas que entendemos como retos y oportunidades de crecimiento».

Tomeu del Lloquet

Paraules

Tomeu del Lloquet | 08/01/2007, 16:14

El problema de la integració és molt gran i l'esport, pertanyer a una comunitat o grup amb les mateixes finalitats, ajuda a agermanar.
És una llàstima que per falta de recursos fàcilment aconseguibles segueixi persistint el problema de que qui vulgui no pugui. Però ja se sap que als nostres governants no els interessen els negocis improductius, o invertir en gent de la qual no en treuran un benefici. Ara amb la possibilitat de votar alhomillor faran alguna promesa. Paraules que esperem que no es quedin només en això.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb