URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Propaganda per sobre dels ciutadans

Alternativa | 12 Gener, 2007 10:40

 

 Molt interessants les notícies aparegudes avui a la premsa, a partir de la denúncia que va fer el PSM de que els nins corrien perill a l’escola nova del moll.

Tant la directora del col·legi Miquel Capllonch, Catalina Gamundí, com la regidora d'Educació de l'Ajuntament de Pollença, Malena Estrany, asseguraren  que el nou centre educatiu no suposa cap perill per als alumnes. El tema del perill  i la seva percepció és discutible i subjectiu, però si parlam de nins i miram la foto d’avui del Diario de Mallorca amb cables penjant i sacs al pati no és una imatge certament tranquil·litzadora.

El que no és discutible és que les classes s’ha iniciat amb greus deficiències sense calefacció, falta de pissarres, aplics, comptador elèctric... El que ens sembla increïble és la resposta dels responsables de que no fa massa fred i que les molèsties són mínimes. M’agradaria veure a aquests responsables asseguts a primera hora del matí i durant varies hores a unes instal·lacions sense calefacció, estic segur que a la seva feina tenen calefacció. Patir aquestes molèsties no té cap  sentit ja que hi ha l’antic Centre Miquel Capllonch on s’han fet i es podien haver seguint fent les classes sense cap molèstia ni perill, fins que les obres del nou col·legi estiguessin totalment finalitzades. La única raó per la que els nins i personal del col·legi estan patint unes condicions de feina precàries es per motius de propaganda i lluita electoralista del Partit Popular i Unió Mallorquina. Una vergonya i una prova de la forma de fer política d’aquest partits més preocupats per la propaganda que pel benestar dels ciutadans.

Fotografia del Diario de Mallorca del pati del col·legi nou. 

 

AVUI A LES 18:00 A LA RÀDIO MUNICIPAL ENTREVISTA A IMMA MAYOL I A LES 19:30 XERRADA AL CENTRE CULTURAL.

La tercera tinent de batle de Barcelona ens parlarà de Participació ciutadana. 

 

Notícia al Diario de Mallorca: UM se pelea con el PP para ir a la escuela. El nuevo colegio Miquel Capllonch se ha abierto sin inaugurar y sin el visto bueno del alcalde, contrario a las prisas.
Notícia al Balears:
La direcció assegura que els nins no corren cap perill a l'escola nova Manquen acabats i no hi haurà calefacció fins la setmana que ve

 

MARIA ANTÒNIA CRESPÍ. POLLENÇA.

Políticos, son como niños. Los socios de gobierno (UM y PP) acaban de protagonizar una nueva disputa para ver cuál de los dos se hacía antes la foto en el nuevo colegio Miquel Capllonch del Port de Pollença.

El centro abrió sus puertas el lunes, aunque todavía no está inaugurado oficialmente, ya que "faltan algunos detalles", coinciden en afirmar, ante las evidencias, la regidora de Educación, Malena Estrany (UM); la directora del centro, Cati Gamundí; y el coordinador del IBISEC, Pere Mas, organismo que depende de la conselleria de Educación -recordemos, en manos del PP-.

El PP local quiere que sea el president del Govern, Jaume Matas, el que corte la cinta, de ahí que los de UM intentaran adelantarse con una contrainauguración, aunque el tiro les salió por la culata: el miércoles Estrany convocó a los periodistas para visitar ayer la nueva escuela, sin avisar a sus ´compañeros´ populares. Sus intenciones llegaron hasta la conselleria de Educación, que a última hora del día le ordenó que suspendiera la rueda de prensa porque ésta no podía hacerse hasta que las obras no estuvieran "definitivamente terminadas". Claro que entre una y otra decisión hubo muchas llamadas de teléfono y nervios alterados.

Mientras tanto, las clases se han iniciado con deficiencias, que los responsables minimizan: "Faltan algunos detalles para terminar la obra completamente, como la calefacción, colgar una pizarra o arreglar algún aplique, pero no hay nada que pueda suponer un peligro para la seguridad de los niños. Los técnicos de la Conselleria han asegurado que las instalaciones ya estaban listas para su uso".

Cabe destacar que para acceder al patio los niños tienen que pasar por un paseo de gravilla: "Ésta -dice Estrany-, al igual que la calefacción son las máximas molestias que puede haber ahora, pero se arreglarán". El coordinador del IBISEC afirma que "ya está hecha la comanda para instalar el contador eléctrico definitivo por parte de Gesa. Ahora contamos con un grupo de potencia, pero no funciona porque no es necesario ya que no hace mucho frío". Por su parte, la edil quiso enfatizar: "Nosotros nos hemos adaptado a Educación, que ya en octubre nos propuso que se abriera la escuela el 8 de enero. Desde el Ayuntamiento se han puesto todos los medios a disposición para que se pudiera abrir el día que marcó la Conselleria".

Sin embargo, el alcalde Tomeu Cifre (PP) desconocía la fecha de apertura -"no estaba enterado de nada, nadie de la concejalía de Educación o de la Conselleria me avisó"-, ni era partidario de la misma "hasta que no estuvieran listos todos los acabados y el colegio, impecable". Cifre recuerda que "la obra está en plazo" y además "no urge", pues existe el antiguo centro Miquel Capllonch, donde se daban las clases hasta ahora, de ahí que considerara más oportuno postergar el traslado.

Comentaris

Pepe

Genialitats

Pepe | 14/01/2007, 10:09

El que contas Tomeu ja no em sorpren. Ara la gent estudia més,; arquitectes,ingeners... però a la hora de fer els edificis, supós per que cerquen originalitat cometen uns errors increïbles.
Ahir mateix varen vam comprovar com el sostre dels vestuaris ,darrere del camp de futbol 7 del Port, tenen forma de pileta, ideal perquè les pilotes es quedin penjades.

Pepe

Hola Animalista

Pepe | 14/01/2007, 10:04

Hola Animalista, , com tu dius esperam que els problemes es solucionen ràpidament pe rquè no fa falta que arribe més fred per a que els nins i treballadors passen fred. A l'institut quan alguna vegada no ha funcionat la caldera els alumnes sobre tot es queden gelats,quan no et mous i assegut el fred et cala.
No tenen excusa els alumnes haurien d'haver seguit al colegi antic.

Tomeu del Lloquet

Vergonya

Tomeu del Lloquet | 12/01/2007, 16:05

És una vergonya obrir el diari trobar-te notícies com aquesta!
A més, treballadors de l'Ajuntament m'explicaven com quan plou el pati te una mala pendent i fa que s'inundi tot! Segons vaig entendre s'inunden fins i tot passadissos i classes! Vergonya i ridícul, això haurien de sentir aquests polítics que no saben més que fer el fals somriure per sortir a la foto!

Animalista Convencido

L'opinió d'un que entén molt poc d'això però si d'electricitat

Animalista Convencido | 12/01/2007, 15:18

Llegit l'article de la premsa i escoltat a la regidora ahir en Ràdio Pollença, m'he decidit a donar-me un volta per la zona, no importa ser arquitecte per a veure que l'escola no aquesta acabada al manco per fora. Sobre el tema de la calefacció, ascensor i comptador elèctric tot just puc dir que ENDESA teòricament no pot instal·lar un comptador definitiu sense el "final d'obra", certificat que segurament el tècnic de torn no signarà fins que la mateixa estigui acabada. Connectar una caldera, l'ascensor o els ordinadors al "comptador d'obra" seria una temeritat, atès que la qualitat del corrent que dóna aquest tipus de comptadors oscil·la molt i podria danyar molt seriosament tot aquest tipus de maquinària i instal·lacions, es de suposar que aquest és el motiu de l'estar fora de servei algunes instal·lacions i els ordinadors. Ara podem resar tots junts una oració perquè no venja una ona de fred, perquè crec que el comptador elèctric definitiu no es tindrà fins que l'obra estigui acabada, però coses més rares he vist i el comptador es tingui abans, és una petició que la regidora feia ahir en la ràdio, que s'agilités aquest assumpte.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb