URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

SOLUCIONS CONCRETES A PROBLEMES CONCRETS

Alternativa | 16 Gener, 2007 08:00 | facebook.com twitter.com

 

Aquesta és una carta que ens ha fet arribar el nostre amic i company Francesc Gomila referent a la xerrada d'Imma Mayol. Gràcies de tot cor Francesc. Salut i República!

 

     L’altre dia vaig poder assistir a una xerrada organitzada per EU-EV de Pollença on varen convidar a Imma Mayol, 3ª Tinent Batle de Barcelona. He de dir que em va agradar molt, la veritat. I ho dic per què es parlà de participació ciutadana en la política. Sobretot de temes i problemes concrets de la gent del carrer, en aquest cas, de Barcelona.

    De vegades, em dona la sensació que els polítics tenen una visió de la realitat un poc (per no dir molt) diferent i llunyana a la gent senzilla, normal i corrent, que viu el dia a dia amb els seus problemes quotidians i quasi sempre presents, i que moltes vegades llurs peticions no arriben a les capes més altes de l’esfera política. És com si el paper de la política només es dediqués a temes a nivell general i s’oblidés dels problemes, per petits que siguin, que sofreixen cada dia la ciutadania corrent.

   

Els polítics, siguin d’un partit polític o d’un altre, representants del poble i elegits democràticament pel mateix, no s’haurien d’oblidar de la realitat que els envolta i de la gent a la que representen, gent que moltes vegades demanen “solucions concretes a problemes concrets”. Molts problemes de cada dia no poden trobar la seva solució si no és amb l’ajuda dels representants polítics de cada municipi, de cada comunitat autònoma, de cada país. Qui és confrare, que prengui candela!.  Francesc Gomila MàrquezEstudiant de Història a la UIB

Comentaris

Tomeu del Lloquet

Carta publicada

Tomeu del Lloquet | 21/01/2007, 12:52

Carta publicada avui al Diario de Mallorca.

Pepe

La crua realitat

Pepe | 17/01/2007, 21:53

Només hem de veure el que ha passat amb el tema del terrorisme i la discusió de les pancartes. Inclós a nivell municipal hi ha regidors de Pollença que han dit " com no em votas els teus problemes em patinen.

Tomeu del Lloquet

Supermans infalibles

Tomeu del Lloquet | 16/01/2007, 15:59

Referent al tema de solucionar problemes concrets dels ciutadans això és competència dels ajuntaments, que moltes vegades creient-se sense obligació de fer lo que vol el poble actuen pel seu propi interés o com ells creuen que han d'actuar. Però qui millor que els veins d'un carrer per decidir com volen les aceres o com volen les faroles? Qui millor que la gent del poble per decidir si volen hipotecar-se durant un munt d'anys en la construcció d'un auditori, o si prefereixen fer una escoleta municipal, asfaltar un carrer o simplement posar una paperera?
Cal una democràcia participativa on les decisions les prengui la gent i no quatre il·luminats que es pensen que essent triats a les eleccions són supermans infalibles.
Basta llegir el fil directe per saber que els preocupa: ni el terrorisme, ni el paro...volen solucions a problemes concrets que facin la vida més còmoda i més humana al seu poble.
Moltes gràcies Francesc per l'escrit i celebro que t'hagi agradat la xerrada.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb