URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

La darrera zona humida de Pollença

Alternativa | 26 Gener, 2007 12:08 | facebook.com twitter.com

El Consell de Mallorca ja ha començat les obres de la segona fase de la circumval·lació del Port de Pollença i precisament s’han començat amb l’inici de la destrucció de l’Ullal, la darrera resta de la zona humida que es prologava des de l’Albufereta fins a la Gola. En el seu dia ja varen  presentar al·legacions contra aquesta segona fase de la circumval·lació amb una avaluació d’impacte ambiental molt deficient; on justificaven l’impacte per què l’àrea afectada  de l’Ullal era molt reduïda i era una zona degradada. Nosaltres pensam que el Consell el que hauria de pensar davant d’una zona humida degradada és regenerar-la i recuperar-la no acabar de destruir-la. En quant a que afectaba a una àrea petita, una bona regeneració de la zona exigiria un perímetre de protecció que per desgràcia amb la nova carretera ja no serà possible.

A pesar de que l’Ullal és una zona humida reconeguda com a tal a l’inventari de 1991, tant l’ajuntament com el Consell no volen saber res d’aquest inventari i fa ja més de dos anys que diuen que esperen informes tècnics per saber si realment és una zona humida o no. A l’ajuntament, al Consell i als pollencins en generals els convidam a que vagin a veure la zona on es fan les obres, no han fet falta més que unes poques palades de les excavadores per a que surtin els ulls d’aigua, també podran veure l’impacte paisatgístic de les obres a pesar de les promeses i la propaganda del Consell de que les seves carreteres no són tan impactants com les del govern.

Respecte a la segona fase de circumval·lació ja no podem fer més que demanar que respecten la zona de l’Ullal no afectada per la carretera i que no l’omplin d’enderrocs. Però respecta a la resta de l’Ullal encara estan a temps de impedir es reconverteixi en zona urbana tal com preveu el Pla Terriorial de Mallorca ( reconversió que també han criticat als seus informes anuals  les principals associacions ecologistes; GOB, Greenpeace i Ecologistes en Acció). Les ciutadans hem de fer escoltar nostra veu a les institucions per damunt dels especuladors per aturar aquest creixement urbanístic a la carta que només beneficia a uns pocs.

La primera fotografia mostra l'aigua que ha brotat a l'Ullal amb les obres, l'altra un part de l'impact. 

Comentaris

joan ramon veterà

gracies pepe

joan ramon veterà | 29/01/2007, 12:18

Si, gracies, pero encara no he superat el post- operatori, però ja tinc ganes de poder participar en els debats i activitat politica

Pepe

Notícia

Pepe | 28/01/2007, 11:13

Avui article de Gabriela Corrazo al dia del mundo

Pepe

Benvingut

Pepe | 27/01/2007, 22:53

Hola Joan Ramón, quina alegria tornar a veure els tesu comentaris per acà. El teu fil ja m'ha dit que ara desenvoluparas la teva capacitat per escriure amb una sola mà. Ara de baixa ets un perill per l'equip de govern,

joan ramon veterà

drets

joan ramon veterà | 27/01/2007, 10:41

una de les coses que preocupa mes als politics del PP,UM i la resta del coro pro especuladors de balears i de qualsevol part del mon on hi hagi per especular i guanyar diners facilment i rapidament a costa del futur i de la qualitat de vida de les clases menys privilegiades, es el ressò mediatic i per tant el desgast electoralista que puguen patir aquestes forces politiques que tenen per pura finalitat mantenir l'oligarquia i els de sempre al poder. Per tant, qualsevol activitat que els desgasti i ajudi a avidenciar les seves endemeses es profitós,al manco per la salut mental nostra.

Pepe

Reflexions

Pepe | 26/01/2007, 23:45

Molt interessant l'intercanvi de comentaris, com tu dius Joan a vegades fa falta un de fora per veure millor les coses, a imepris com el Bizantí o l'Otomà tenien clar que era millor tenir funcionaris estrangers per que es reduïen els favoritismes.
El que ells diuen progrés es tot el contrari, la segona fase de la circumval·lació no té sentit més que per la gent que urbanitzarà els dos costat s de la mateixa.
És trist dir que s'indigna més gent per llevar el gall del pi que per destruir el medi ambient de Pollença.
Pdt. Per cert Joan m'agradari publicar la carta que ens has enviat amb els meus comentaris, va bé?

Joan Serra

Resposta a Tomeu

Joan Serra | 26/01/2007, 19:48

Hola Tomeu, sempre he dit que aquí practicam un pollencinisme de foto i patrona, un amor interessat que mira cap a una altre banda quan afecta a la butxaca. No som un poble diferent com ens volen fer creure, molta cultura, molta humanitat, i res , a l'hora de la veritat res , tothom deixa pixar el mul. Venga salutacions i branca!

Tomeu del Lloquet

A Joan

Tomeu del Lloquet | 26/01/2007, 19:40

Joan, lo més trist és que ja ningú se mou. Ells ho fan així perquè així ho volen. Diuen que ho fan per la gent i que els legitimen les urnes. Potser tenen raó. Sempre he pensat que no son necessaries les urnes, que si la gent vol una cosa i la demana doncs se pot fer. Però la gent ni amb urnes ni sense se preocupa per l'entorn, a no ser que li toquin casa seva. Els cuatre il·luminats de sempre som els que molestam, i no perquè tenguem o no raó, sinó per si aconseguim que més gent pensi lo mateix i haguin de canviar de discurs. Però mentre no siguem molts els hi som un poc igual.

Joan Serra

Re: La darrera zona humida de Pollença

Joan Serra | 26/01/2007, 19:08

Ells no tenen errors, les úniques errades som la gent com nosaltres que cream conflicte mediàtic i no els hi convé. Podeu estar segurs que no en fan cap d'errada tot està ben premeditat i estudiat.Salutacions

Tomeu del Lloquet

I que dir...

Tomeu del Lloquet | 26/01/2007, 18:59

Al contrari que algunes teories jo no crec que la història sigui cíclica, que les coses se van repetint. I no ho crec perquè vull creure que dels errors se n'apren. El que si crec és que és acumulativa. Tenint en conte aquestes dues coses hauriem de veure, de ser capaços de veure, que va ser un error el boom urbanístic descontrolat, i que si seguim acumulant destrucció, degradació i construcció en poc temps no quedarà res d'aquesta font de recursos que ens dona de menjar que és l'entorn paissatgístic i natural.
Una reflexió: Seria la imatge més típica de Mallorca el Colomer de Formentor si estés tota la costa construida i amb un hotel damunt?
Solució: no ho seria però va camí de ser-ho.

Joan Serra

Anorèxia ecològica

Joan Serra | 26/01/2007, 17:16

Amb tots els respectes per a la gent que pateix aquesta malaltia, però deixareu que ho compari amb el cervell de l'ajuntament. Per molt que aprimem els nostres recursos naturals i paisatgístics, al consistori pollencí mai li sembla prou. S'han acostumat a veure's al mirall d'aquesta manera i no hi ha manera de sortir d'aquest cercle viciós. Necessitam ma de metge, i haurà de venir de fora per a fer-nos veure el disbarat que feim que li feim al cos i cor de Pollença. Amem si en Pepe ho aconsegueix. Per lo demés no fa falta comentar rés, ja ho vaig publicar a dos articles. Falta d'estudis de mobilitat i gestió prehistòrica de zones turístiques del S.XXI. És aberrant crear aquestes infrastructures quan la finalitat és recórrer per dins el mateix municipi, com si la terra ens sobràs, això, encara tendria certa comprensió si haguéssim d'unir pobles distints per a afavorir comunicacions indispensables pel comerç i hi depengués la subsistència econòmica.ARRIVA TARD, FORA DELS TEMPS QUE DEMANEN MÉS EQUILIBRI HOME-NATURA. Una autèntica barbàrie que haurem d'arrossegar per a la resta de la vida pollencina( després sentirem els polítics: ara ja està fet, però no ho haguéssim d'haver deixat fer).La mateixa música rància que escoltam des dels anys del BOOM ! turístic.No canviarem mai.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb