URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Urbanisme a Pollença: Indisciplina, passivitat i obscurantisme.

Alternativa | 27 Gener, 2007 11:34 | facebook.com twitter.com

Avui m’ha arribat el número 40 l’Ecologista , la revista del GOB ( Grup Balear d’Ornitologia i Defensa de la Natura), el podeu descarregar a la pàgina del GOB o pitjant a la imatge que acompanya aquest article. El tema principal és d’Andratx, destrossat per la corrupció urbanística, Amés d’explicar la corrupció a Andratx a l’article trobareu les 6 tipologies de corrupció en Mallorca. Pollença la trobareu citada a la quarta;

“ Trama per permetre indisciplina urbanística. A molts de municipis de l’illla la tolerància en la indisciplina urbanística constitueix no un fet aïllat sinó una espècie de trama  per consentir edificar  a terrenys que o no tenen superfície suficient o senzillament són inedificables. A Sencelles, Santa María, Pollença, Manacor i Llucamjor, entre molt d’altres, s’han denunciat molts de casos de tolerància exagerada en al indisciplina urbanística.”

 La veritat que agraïm trobar referències com aquesta a la revista del Gob per què a Pollença denunciam aquest tema pràcticament en solitari. Per qualsevol persona resulta evident la passivitat i tolerància de nostre ajuntament amb un regidor d’urbanisme, Joan Cerdà (UM) 7 anys al  càrrec permetent la destrucció del paisatge de Pollença, que forma part de nostra identitat i patrimoni.Si estau d'acord amb aturar aquest urbanisme descontrolat a Pollença ara és el moment de reaccionar i fer alguna cosa més que parlar, necessitam la teva ajuda ( tenim un parell d'idees), és un tema delicat i complicat qualsevol suport serà benvingut, us podeu possar en contacte amb nosaltres a eurxella@yahoo.es

 

El darrer punt de l’article parla de cinc mesures per combatre la corrupció, hi ha dos que pensam que a Pollença són urgents; la participació ciutadana, que ha de dir ja prou i la de la tranparència; “ La corrupció política se fonamenta entre moltes coses en l’obscurantisme, en la manca de transparència. En temes urbanístics la transparència és la millor garantia de netedat.”  Com sabeu el regidor d’urbanisme encara no s’ha dignat a contestar per escrit nostres peticions d’una estadística d’infraccions urbanístiques dels darrers anys., l’hem donat un darrer termini ( resta una setmana) abans d’anar via judicial. Qui amaga informació fonamenta la corrupció ni més ni manco.

 

Comentaris

Pepe

"No ver la paja en ojo ajeno antes que la viga en el propio"

Pepe | 31/01/2007, 09:06

Totalment d'acord J.R.V. jo només soc soci fa quatre anys ( després de la desfeta del Pacte de Progrés, quan vaig pensas que havia de fer alguna cosa més que tertúlies)pens que abans de criticar un ha de comaparar el que fa amb el que critica.

joan ramon veterà

especulació

joan ramon veterà | 31/01/2007, 08:33

MOLT BÒ AQUEST DEBAT, SI PERMET QUE AFLORI LA VERITAT. Una forma de saber de que van algunes entitats altruistes es participant-hi i fent un minim seguiment de les seves finalitats. Es evident la noble inquietut d'en Miquel, i no hem referesc a ell quan digui que per a mi que soc soci del GOB des de fa devers 30 anys,una de les coses que mes m'irrita es quan qualcú que no es faria del GOB ni en somnis, ni aniria mai a una manifestació ecologista, reclama d'aquesta entitat una intervenció a qualque suposada malifeta, que habitualment no esta a mes de 50 metres de casa seva. Me costa molt en aquestes ocasions fer pedagogia, degut a l'egoisme que s'ha de vencer

joan ramon

salut Miquel

joan ramon | 30/01/2007, 12:46

Miquel pot ser tinguis raó, de totes maneres el gob no i pot ser per tot i si que et puc dir que a presentat alegacions a motls d'aquests temss i desgraciadament manifestacions en podirem fer mitja dotzena diaries,i del que és tracta no és de critiacar els que traballen en defensa del nostre territori.
Tampoc ningú a denunciat que el senyor rafel morro estigui gent obres a la finca de l'empeltada que és zona ANEIi tal volta del que si que hauriem de sospitar és de celador municipal.
Salut i branca

Pepe

Un debat positiu

Pepe | 30/01/2007, 12:15

Perdonau si aquests dies no puc contestar a tots els comentaris com faig habitualment, temporalment no tin internet a ca meva, de totes maneres veig que aquest debat és molt viu i que poca cosa puc afegir.
El GOB com tota associació no és perfecta igual que Miquel Angel March tampoc ho és i la crítica i autocrítica formen part de nostra ideologia però sempre sense oblidar quins són els veritables responsables de la destrucció de Mallorca.
Pens que Miquel ja diu al principi del seu comentari que igual és per què és jové i inexpert que fa aquest comentari, però està bé que l'hagi fet, tots aprenem de l'experiència i de la inexperiència.

Miquel

Re: Urbanisme a Pollença: Indisciplina, passivitat i obscurantisme.

Miquel | 30/01/2007, 09:50

Joan Ramon, crec que no has llegit be les meves paraules ja que en cap moment he dit que el GOB sigui el culpable del desgavell urbanístic de Pollença, això es un disbarat!. Només he dit que no he escoltat ningú d’aquesta associació denunciant les construccions del Calvari. Admiro al feina que fa en M.A. March i tots els companys del GOB i ojalà hi hagués mes gent com ells.
Qui hauria d’aturar les obres il·legals? En Joan Cerdà Rull que fa 8 anys que es regidor d’urbanisme i de moment no fa massa cosa, llevat de sortir molt a la foto i no perdre protagonisme al Punt Informatiu.

joan ramon

psicodelic

joan ramon | 29/01/2007, 21:51

Bé, ara resultara que la culpa del desgavell urbanistic a Pollença no és responsabilitat del regidor d'urbanisme i dels nostres governants, sino del GOB.
Miquel, dirte que per les paranoies es pot trobar algun tipus de medicació: noiafren, topomax...
i per les emntides, dons només es pot combatre amb la informació, qui presenta denuncies per obres ilegals?
qui hauria de aturar les obres ilegals?
Salut i branca

Joan

Re: Urbanisme a Pollença: Indisciplina, passivitat i obscurantisme.

Joan | 29/01/2007, 15:14

Així i tot ja m'agradaria que tots tenguéssim un M.Àngel March a la família i poder-lo criticar per aquestes puntualitats. El que em de fer enlloc de lapidar-lo per això és fer-li un monument per tot el treball en defensa de la natura balear. Podeu estar segurs que si qualcú l'ha criticat deu haver estat la seva família, i això l'honra molt més.

Joan

...calvari...?

Joan | 29/01/2007, 14:51

Estic d'acord amb tu, molta parafernalia religiosa, molt calvari, molta espiritualitat, molt lloc sagrat, moltíssimes davallades amb les "CAPES". Pero dame money i a la montanya del calvari que la BOMBIN. La religiositat dels poderosos pollencins és directament proporcional amb l'activitat monetària.

Miquel

Re: Urbanisme a Pollença: Indisciplina, passivitat i obscurantisme.

Miquel | 29/01/2007, 12:10

A lo millor és perquè som jove i un poc inexpert però em fa gràcia que el GOB posi una fotografia diguent prou a les actuacions urbanístiques… Ha dit prou en Miquel Àngel March del desgavell que s’ha fet en els terrenys de darrera Montision? Que jo recordi mai ha fet cap manifestació en contra, i els veïns de la zona hem hagut de patir renou i molèsties que es sentien per tot Pollença. Es que els “Ponticos”, ell inclòs perquè és d’aquesta família, encara tenen massa poder…

Pepe

Una estafa

Pepe | 28/01/2007, 18:57

"Menos cachondeo" que jo em deia Pepe abans que el P.P. anterior Aliança Popular.
Aquest tema de la segona fase de la circumval·lació é suna gran estafa, ara mateix qualsevol persona que estuddi minimament el tema e sdonarà compte que no é smé sque una excusa per urbanitzar.

Joan

...els extrems se toquen

Joan | 28/01/2007, 14:05

A Pollença és l'únic poble que pot sér PePero i sér d'esquerres, te conya l'assumpte. podrieu aprofitar i posar les lletres den Pepe en gros a les papeletes, i així a lo millor qualcú s'equivoca i ...

Tomeu del Lloquet

A Joan

Tomeu del Lloquet | 28/01/2007, 12:57

La veritat és que a El Mundo la notícia surt molt bé, al contrari que a Ultima Hora. És estrany però mira, estam contents. Com en tot hi ha gent a favor i en contre, el problema és la gent que no sap/no contesta per falta d'informació, generalment perquè no se vol informar.
P.D: lo de "PePe" no deu ser amb doble intenció???
Pepe no te preocupis que no diré a qui et sembles...

Joan Serra

a Tomeu

Joan Serra | 28/01/2007, 12:15

...correcte Tomeu. Ja he vist l'article que esmentava en PePe. Està molt bé, al menys hi ha els veïns també en contra. Excepte els que volen gaudir de megaterrasses a primera línea, està clar.Això de la circumval.lació és un projecte caduc i que dona solucions de primària a un problema que s'ha de tractar amb una visió de mobilitat de molt més ample aspectre.

Tomeu del Lloquet

Comunicado del Klan

Tomeu del Lloquet | 28/01/2007, 11:50

Y si no tiene construcciones ilegales le fabricamos un papelito y nos inventamos una para que no se sienta raro y discriminado.

El Klan, Govern Balear, El Mundo

Joan Serra

W.A.N.T.E.D !!

Joan Serra | 28/01/2007, 08:07

SE BUSCA FINCA LEGAL

VIVA O MUERTA

Si sospechan que su primo, amigo o vecino tienen tierras legales, porfavor, no tenga miedo y denúncielo al ayuntamiento. Nosotros ya nos encargaremos de "putearlo" con impuestos para que se adapte a nuestro "KLAN", el Klan de la mafia que se viste de seda pero mafia se queda.

Enlaces patrocinados:
CONSELL INSULAR
GOVERN BALEAR
(val més riure que plorar)
Salutacions

Pepe

Plaga

Pepe | 27/01/2007, 23:04

Molt bó Joan, igual et fan un museu a la teva finca.
Ambna passejada amb el cotxe pots contar fàcilment cinc contruccions il·legals que s'estàn fent ara cada cinc minuts.

Tomeu del Lloquet

La visita del conseller

Tomeu del Lloquet | 27/01/2007, 20:44

Jo crec que el conseller d'identitat i parimoni més bé vendrà a coneixer el tipo raro(no ho dic en mala intenció) que no va aprofitar el negoci quan encara la terra valia diners, no com ara que ja no ve ni un trist turista perque no queda verd que no sigui als camps de golf i a les rotondes, i a la mar ja no si pot nedar perquè provoca urticàries a la pell. Aquesta és la meva visió del que passarà perquè no crec que se n'adonin de que conservar el patrimoni i el sól rústic sigui important.
No se com se pot solucionar aquest tema dels xalets il·legals en sol rústic, oh, perdó, volia dir vivendes vacacionals a finques. Lo que si veig és un futur molt negre si no hi posam remei.

Joan Serra

quan sigui gran...

Joan Serra | 27/01/2007, 19:23

Jo quan em retiri vull que vengui el conseller d'identitat i patrimoni a donarme les gràcies per haver mantingut les finques amb l'essència mediterrània. Donant-me l'enhorabona pel manteniment del patrimoni i felicitant-me per les fotografies i comentaris de les meves possessions al llibre: "Darreres finques legals de Pollença", com no, subvencionat per la seva conselleria. Això és la meva màxima. VISCA EL DESPOTISME IL.LUSTRAT !!!

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb