URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

La independència de la premsa.

Alternativa | 01 Febrer, 2007 12:00 | facebook.com twitter.com

Ahir  la tertúlia de polítics de la ràdio municipal de Pollença es va iniciar parlant d’ IB3, i em va fer molt de gràcia, ràbia o pena ( és difícil precisar els meus sentiments) quan Joan Cerdà Rull ( regidor d’urbanisme d’UM) va dir que no l’agradava la televisió autonòmica pública, entre altres coses per què no era objectiva i el seu partit no era convidat a molt de tertúlies i debats que es feien a la mateixa. I això el diu la mateixa persona que, entre altres, no ens ha deixat participar en la mencionada tertúlia de la ràdio municipal pública.

I el que encara és més greu el diu la mateixa persona  Joan Cerdà Rull que telefona als periodistes ( de mitjans públics i privats) per censurar notícies i que “amonesta” als periodistes segons que publiquen. I aquesta acusació que faig no és cap rumor de carrer sinó una constatació, jo he estat testimoni  quan pressionava per telèfon  a un periodista per a que no publiqués una nota de premsa nostra.

És molt fàcil parlar de llibertat d’expressió i independència periodística a altres llocs o de manera abstracta o general, el que no és tan fàcil és acceptar crítiques en la ràdio municipal o la premsa local. Fins maig ens esperen mesos duros, des de que ens varen ficar  al tema de l'urbanisme hi ha molt de gent nerviosa que fan i faran tot el possible per anular nostra veu i evitar que puguem obtenir representació a l'ajuntament.

Entre tots; ciutadans i  periodistes haurien de recordar a Joan i altres similars que els mitjans de comunicació públics i privats han de ser independents i deixa-les fer la seva feina sense condicionaments externs.

 A la mateixa tertúlia es va anunciar ja públicament que l’alcaldable del PSOE a Pollença, serà Francisca Ramón  que  va ser batllessa  de 1999 a 2003 i  que torna després de quatre anys al Consell.Enhorabona a Francisca, té molt de feina per fer. Només falta la proclamació oficial els candidats de les coalicions de dreta; evidentment Tomeu i Joan.

 

 

Comentaris

Pepe

quina pena

Pepe | 06/02/2007, 16:28

PP3 I TELEMUNAR sí però no havia escoltat això de TV rotger. Doblers públics per major glòria dels partits de dretes.

G

quien es quien??

G | 06/02/2007, 14:38

Seguro que ya lo saben ... o se lo imaginan pero por aqui un colega ha calificado ciertos medios televisivos de esta forma: "PP3", "Rotger TV" y "TV de Munar".

Pepe

Indirectes.

Pepe | 05/02/2007, 20:15

Sempre que pujen els impostos indirectes no es vagin a molestar els millonaris

Tomeu del Lloquet

Re: La independència de la premsa.

Tomeu del Lloquet | 05/02/2007, 19:09

"No es tanto lo que los políticos pueden hacer, sinó lo que el pueblo es capaz de exigir". Octavio Alberola.
Ho escric de memòria.
Si la gent vol ser "apolítica" doncs que desrpés no se queixin. I si no els interessa que fan amb els seus diners o qui els gestiona doncs que no vagin a votar. Votar sense saber és una cosa seriosa i fomenta que governi el més guapo o més mediàtic, no qui et representa i qui vol el millor per a tots.
Lo dit, si el poble no és capaç d'exigir...qui vigila al Leviatan?

joan ramon veterà

rasputin

joan ramon veterà | 05/02/2007, 16:18

Tampoc als apolitics no els importa com es gasten els seus impostos.DONCS la partida anual pel Rasputin, Mapau, etc pot ser augmentada fins que vulguin...

Pepe

Galeano

Pepe | 04/02/2007, 23:45

La industria de la mentira vive del mercado de la estupidez.
Galeano dixit.

Pepe

Negoci

Pepe | 04/02/2007, 22:57

Em fa molt d egràcia tota aquest a gent que com a Franco no li interessa la política, jo darrerament sempre que em diuen això els deman que em dones doblers. Per què aquesta gent si diu això tant les és que amb els seus impsotos facin un auditori que unes escoletes, o un atuopista o un ferrocarril... Tant les és que els robin espais públics, camins, costa...
Com tu dius ni PP ni UM fan política sinó negoci.

Pepe

PP = UM

Pepe | 04/02/2007, 22:51

Gràcies pels teus comentaris i anims Miquel. Efectivamen Joan va sortir fent propagandade Ona Mallroca, i nosaltres ja el varen recordar que com es podia fer propaganda d'un aaltra ràdio quan no s'es capaç de fer que la ràdio municipal arribi a tot el municipi. És una vergonya com utiltiza aquesta gent els doblers públics, creant televisions en teoria públiques que es converteixen en instruments de propaganda. I després diuen que no són iguals.

joan ramon veterà

continuem la linia

joan ramon veterà | 04/02/2007, 20:13

No m'alabeu tant que el moment menys pensat us puc decebrer. Hi ha que veure com aixó de tenir inquietuts politiques es veu amb desconfiança, quan aixó, ben dit, es tenir inquietuts pels temes i questions comunes. Els primers que no ho tenen clar son alguns politics, com per exemple Joan Cerda, que veu la defensa dels camins públics com a politica. Evidentment que la defensa dels bens públics es politica. I el cobraments dels impostos amb que es varen adquirir els camins, i s'han mantingut, també es politica, i moltes coses mes lligades e la relació entre les persones, es politica. El que no es politica es el que fa Joan, es a dir, defensar els que s'aprofiten del be comú i s'apropien del que no es seu, enganyar el poble i fer-lo anar enrere en les conquestes socials...Aixó es fer de mamporrero dels poderosos i aprofitats, enemics egoistes del be comú.
Joan, cerca a un bon diccionari la paraula "politica"

Miquel

Re: La independència de la premsa.

Miquel | 04/02/2007, 19:33

En Joan Cerdà Rull te més cara que esquena. Crec recordar, si la memòria no em falla (un pot ser jove e inexpert però de memòria encara vaig be) que el conseller-regidor va sortir fent propaganda de Ona Mallorca, que és controlada pel Consell... això ho vaig veure al PIP. Suposo que a ell li agrada més aquesta emissora i TV de Mallorca, Mallorca ets tu...
Us animo a que continueu amb la vostra línea, aprenc molt amb el vostres comentaris. Si els molesteu per qualque cosa deu ser, no creïs?.

Pepe

Complicat

Pepe | 01/02/2007, 22:24

Em sap greu Joan però amb la meva curta experiència política t'he de dir que els "polítics profesionals" com Joan són els que triomfen, o sigui no tinc massa esperança en que això canvii.

Joan Serra

Re: La independència de la premsa.

Joan Serra | 01/02/2007, 21:31

Actualment la política està tan soterrada que dir que actues políticament és dir que t'aferres a unes sigles i dius el que calgui per a quedar bé amb elles. Supós que això anirà canviant. Pepe, l'article, no cal que el publiquis, lo de la font ja ho vareu treure altres vegades, més que res vos l'enviava per curiositat.
Venga...!

Pepe

Escritics

Pepe | 01/02/2007, 20:52

Gràcies per l'article de la Font ja és a la coa dels articles a publicar. Encara que dius que no ets polític els teus "escritics" són molt polítics i no é sres dolent, encara que la dreta aha conseguit que la paraula política soni indecent. No hi ha una línia tan definida entre un polític a nivel local i una altra persona ( jo al 2003 no em feia la idea de que ara seria candidat).

Pepe

J.R.V

Pepe | 01/02/2007, 20:33

Hola J.R Veterà només et volia fer un parell de comentairs, com tu dius la rentabilitat va unida a la audiència, per això és la premsa gratuita està en mans de la dreta. Clar que ningú dels que fem comentaris aqui ens creurem que el Part Forana és objectiu però un bon grapat de gent sí. La vegada que més gent m'ha comentat que m'havia vist al part forana va ser la única vegada que m'han tret al Part Forana.
Aquesta mateixa gent mira amb recel una publicació com l'Urxella o el Castell per que no amagam que són publicacions d'un partit.

Joan Serra

Re: La independència de la premsa.

Joan Serra | 01/02/2007, 19:32

Salutacions Joan Ramón, no n'estic segur, però supós que ets sonpare d'en Joan Ramón, "de tal palo tal astilla" nobles, senzills i sensibles amb la societat i la terra.( això és peloteo, mem si me trobes feina a n'això de l'aigua que ara jo i monpare ens em retirat). Bé, només era per a comentar que un quan escriu no cerca que la gent el seguesqui en lo publicat, això és cosa dels polítics, les persones com jo, només exposen una visió subjectiva pels comentaris i objectiva pels fets, i això no hauria de ser cap obstacle quan es tracta d'una publicació local pel poble per a simple informació cap als meus veïns. Els obstacles han d'ésser les mentides i els insults. Jo amb les publicacions no cerc aliats polítics, tan sols periodisme sa i respectuós amb les idees de tots. La subjectivitat d'un periodista és normal i humana, el problema és quan un escriu coses que no pensa. Que fa u braç, esper que et recuperis haviat: Venga records.

Tomeu del Lloquet

Premsa

Tomeu del Lloquet | 01/02/2007, 19:16

Crec que molta gent mira el PiP, por lo menos li pega una ullada. No estic segur de que és més efectiu, si el PiP o l'Urxella i el Castell. Però com tu bé dius Joan Ramon lo difícil és la difusió de les revistetes que fem. No tenim ni mitjans econòmics, ni tècnics ni humans per fer i repartir 5000 Urxelles. I és una llàstima dir-ho però segurament el fil directe deu esser la secció més llegida de la premsa. Si fas un comentari allà pots estar segur que tothom ho llegirà.
També pens que la premsa, tot i que no hauria d'estar polititzada(amb una opció política) al cent per cent per no perdre lectors, desgraciadament si que ho està del tot partiditzada.

joan ramon veterà

cercle viciós

joan ramon veterà | 01/02/2007, 17:53

La dinàmica d'influencia de la premsa i mitjans de comunicació en la gent es un poc enrevessada. Pensau que casi 40 anys de premsa cesurada i convertida obertament en mitjans de propaganda, no varen aconseguir doblegar l'esperit crític i l'excepticisme dels espanyols respecte al Règim. Pensau també que el preu dels anuncis, es a dir, la rentabilitat economica de la publicitat va estretament lligada a la tirada o a l'audiencia d'un mitja de comunicació, pel que lligar-se incondicionalment un mitja a una opció politica també condiciona el mitja i el fa perdre credibilitat , i per tant, lectors. Tinc unes experiencies en quan als petits mitjans a pollença força interessants, en que l'esquerra es pot fer amb un bon nombre dels vots manipulables, indecissos,desinformats, expectants de qualque cosa millor, etc.
Però es el de sempre: cal fer molta feina, i s'ha de comptar amb un mínim de gent suficient i motivada, el que majorment no es fàcil. També es una questio de números: qui llegeig el PiP , que llegeig del Pip i quan subscrptors te? Aixó per posar un exemple d'un determinat mitja, en casi tots passa el mateix. Repartir l'urxella o el castell amb la periodicitat adequada i casa per casa te mes efectes que l'edició del PiP en els votants. Ja se que no es fàcil aconseguir aixó darrer.

Pepe

Kapuscinski viu.

Pepe | 01/02/2007, 13:17

Hola Joan he afegit ara un par de coses a l'article que supós que no hauràs llegit.
Respecte a la premsa privada és clar que la seva financiació bé fonamentalment de la publicitat i subvencions i ja no dels lectors. Això condiciona molt la seva independència, aquesta legislatura hem vist com es retiraven subvencions a la premsa forana més crítica, mentre que nostre ajuntament subvenciona generosament el part forana. El tema és clar ningú mossegarà la mà qui li dona de menjar. Però també tinc esperançes per què he vist actituts valents per part de més d'un periodista.

Joan Serra

Llibertat empresonada

Joan Serra | 01/02/2007, 13:02

L'any passat vaig enviar un article al PiP que criticava les obres a la Font amb comentaris i fotografies. Es veu que era massa fort per a publicar-ho(ja faré d'enviar-vos-lo). No tenc res a dir, cada diari te la seves directives. Però nosé, començ a suspitar, amb això de les subvencions...per part d'identitat i patrimoni cap a l'editorial (publicacions de llibres)..nosé no estic segur perqué no tenc dades objectives, però crec que (apart dels escrits enviats per les formacions polítiques)i comença a haber un periodisme pollencí com aquell que diu, políticament correcte.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb