URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

La legislatura de l’asfalt.

Alternativa | 09 Febrer, 2007 11:45 | facebook.com twitter.com

Joan Ramon Bosch Cerdà ens ha enviat aquest bon article, ja sabeu que podeu enviar vostres articles a eurxella@yahoo.es, Joan ens recorda la hipocresia d'UM si algú encara té dubtes que faci un passeig perl carrer Falcó de Gotmar, abans ple de pins i vida ara desolat.

 
La legislatura de l’asfalt.

Desprès de quatre anys de govern dretà, a ningú se li escapa que aquesta legislatura ha estat prolífica en quan a la creació de noves xarxes viàries. Amb infrastructures que poden ser considerades necessàries, tant per seguretat com per comoditat, però que en ocasions han semblant de unes dimensions excessives.  La presidenta del consell Insular de Mallorca sempre ha parlat de carreteres ecològiques i fetes a la mallorquina. Per la seva banda Jaume Matas, president del govern Balear demostra que entre ell i la consellera Cabrer, són capaços en un parell d’anys de encimentar el colomer, i desgraciadament això no vol ser una broma de mal gust, sinó la constatació d’una realitat.

El parlar de carreteres fetes a la mallorquina resulta un fet si més no discutible, és evident que la autovia de Palma - Manacor té molt menys consum que la autopista de Inca- Sa Pobla,  però també és cert que seria molt menys agressiu haver fet arribar el tren a Alcúdia i Capdepera.

Pel que fa a la declaració de fer carreteres a la mallorquina ( suposo que inclou la caiguda del pont abans de obrir la carretera), vists els esdeveniments i escàndols que esquitxen la política mallorquina aquestes darreres setmanes, i vista també la manera de fer política que hi ha hagut des de fa dècades a l’illa, hom pensa que, a hores d’ara, no és cap honor ni mèrit, fer res a la mallorquina. Mallorca, illa cada vegada més farcida “d’autoodis” i dobles fàcils, i que no és precisament un exemple de puresa en la seva gestió política i econòmica.

De fet a  Pollença el partit al que representa la senyora Munar, ho viceversa (no queda molt clar), desprès de gairebé set anys a l’àrea de urbanisme, no ha demostrat intenció de fer res per evitar la degradació constant del territori i els discursos en defensa del llegat històric, s’han vist acompanyats de fets com puguin ser la permisivitat en la destrucció de llocs emblemàtics com puguin ser Can Pescador al Port de Pollença, la creació d’una excessiva via de circumval·lació al Moll, el creixement desmesurat de urbanitzacions...

Sembla que encara som a temps de viure en un lloc privilegiat, de tenir un alt nivell de vida i de saber-lo conservar. La qualitat de vida no va directament associada als doblers, sinó a la comoditat dels ciutadans que habiten un indret determinat. Tenim les eines per aconseguir-ho. De tots depèn que sigui així.

Joan Ramon Bosch Cerdà.

Foto que ens ha enviat Joan Serra i que mostra la manera de fer urbanisme a la Umallorquina.

La Font una zona urbana molt estrafalaria: 


Comentaris

joan ramon

pa per avui, fam per demà

joan ramon | 09/02/2007, 22:04

Tal vegada si que ens costa pegar un cop damunt la taula per dir basta, però també hi ha la gent que ara mateix es conforma amb els dobles que dona la degradació del territori, el pa per avui i fam per demà.
Desgraciadament és un conglomerat de les dues coses pens jo.
Però no queda més que segui advertint i denunciant.
Slaut i branca

Tomeu del Lloquet

Bona Foto

Tomeu del Lloquet | 09/02/2007, 21:39

La foto és bestial. I com que una imatge val més que mil paraules...

Lo del Colomer esper que no passi! Però tampoc hem sorprendria tant. Passejant per a costa mallorquina se'n veuen moltes de barbaritats. Això de la denominació d'origen mallorquina acabarà per desapareixer per la mala premsa que te tot lo mallorquí avui en dia. Tal vegada ens ho mereixem per immovilistes?

Pepe

Canviar ja

Pepe | 09/02/2007, 20:56

Esper que no t'equivoquis i la gent diga ja Basta, després de maig xerrarem

Joan Serra

sense comentaris...

Joan Serra | 09/02/2007, 15:15

Molt bé "radikal",esper que la història un dia expliqui el perqué uns inofensius,pacífics i empegueidors habitants de les gimnèssies i pitiüsses, van decidir expresar el seu amor cap a la seva terra amb l'única "radikalitat" de la paraula. Ja està bé d'insultar-nos despectivament, quan ells han amagat i amaguen tot tipus de "terrorismes" urbanístics, arxivant totes les denúncies. Qualque cosa passa, quan gent com nosaltres que no ens agrada la publicitat i el suroll, sortim de la tranquilitat del anonimat per a defensar la bellesa que ens ha vist néixer i créixer,...qualque cosa passa...La història ho resaltarà:"Aquella gente sencilla, humilde i vergonzosa dijo BASTA ! y se les acabó el chollo a promotores,especuladores e inmobiliárias...
VAL MÉS SÉR POBRE I GUAPO QUE RIC I LLEIG !!!!!

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb