URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

La Trama del Port de Pollença 1.

Alternativa | 10 Febrer, 2007 09:01

Ahir varen denunciar la cessió per 3 anys del varador del Port de Pollença a una empresa on és sòcia la dona d'en  Guillem Coll Mateu "Mito".President d’ Unió Mollera Pollencina, assessor de Serveis de l’empresa pública  Ports de les Illes Balears al Port de Pollença ( càrrec de confiança després de les eleccions del 2003). Aquests són els fets:

Sa naútica d’es moll S.L. és una empresa constituïda el 25 d’abril del 2006 amb domicili al carrer Mestral del Port de Pollença i amb un capital social de 36.060 euros. La seva activitat és la de compraventa d’objectes de pesca i nàutics ( han obert una botiga al Port) i el manteniment, custodia i reparació d’embarcacions.
Aquesta empresa mesos després del seu registre  forma una Unió d'Empreses Temporals amb la nàutica Elcano (ara Plàstics Siller) que gestionava fa 35 anys el varador, inmediatament la nova empresa aconsegueix la cessió de tres anys per part de l’empresa  pública  Ports de les Illes Balears del varador del Port de Pollença ( serveis i estades), mentre que Plàstic Siller només gestiona el serveis de grues . Es va utilitzar la formula de la cessió ( màxim 3 anys) i no de la concessió, d’aquesta manera no va sortir a concurs públic. Cada empresa ( sa Naùtica i Plàstics) paguen un cànon anual  de 12.000 euros sense IVA.

 La societat Sa nàutica d’Es moll està constituïda per tres socis, cada  un aporta un capital de 12.020 euros. Els tres socis són Juan Fiol Pol , la persona que dona la cara com administrador, Antonio Salom Valles , el soci capitalista que posa els duros i Antonia Cerda Martorell  que és l’esposa  de Guillem Cifre Mateu “Mito.

La primera mesura d’aquesta nova concessionària ha estat una pujada espectacular de preus. A l’igual que a la cantina  hem rebut queixes ( que també s’han tramitat a Ports) de que els guardamolls fan feines de reparació al varador.

Ahir a la ràdio municipal Mito justificava el canvi d'empreses al varador per què es cercava millorar la gestió econòmica. Mito hauria d'explicar per què si aquesta és la finalitat no es va obrir un concurs públic i donar la gestió del varador al millor postor?

Supós que la premsa també demanará a Nàutica Elcano per què després de 35 anys de gestionar en solitari el varador va acceptar unir-se amb una empresa nova per la mateixa gestió?

 Mito troba normal que a la cantina del Port només es presentés una candidata, María Cifre, la dona del cap de guardamolls del Port, Miquel Ferrer Vilanova i mare de la responsable de les Noves Generacions. També troba normal que al varador només es presentés una empresa on la seva dona és sòcia. A nosaltres ens semblen massa casualitats i com gestió econòmica un desastre, demà seguirem amb el tema; antecedents, reaccions...

Avui la notícia a la premsa: MundoUH. DdbDM...

Guillem Mito va ser una figura clau en el pacte entre PP i UMP del 2003, a la fotografia (  és el segon a vostra esquerra, el podeu trobar entre Tomeu Cifre ( actual batle de Pollença) i Joan Comas. Una mica més enfora Jaume Matas amb el que Mito també té una relació directa.

 


 

 

Comentaris

Pepe

Més...

Pepe | 10/02/2007, 15:00

Haurem de fer més feina, nosaltres i la ciutadania del Port. Aquesta gent s'aferra a la cadira i tenen la cara de ciment.

Tomeu del Lloquet

Dimissió

Tomeu del Lloquet | 10/02/2007, 10:33

I que dir...crec que està ben clar lo que passa. No se si és il·legal, lo que si se és que està mal fet i que és un xanxullo molt gran. Aquest home ha d'explicar moltes coses que crec que no podrà explicar. I si no troba solució aquest xanxullo doncs hauria de dimitir del seu càrrec.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb