URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

La trama del Port de Pollença 3

Alternativa | 12 Febrer, 2007 11:39

 

Avui hem telefonat a  Ports per concertar una cita amb Pedro Iturbide, director  gerent de Ports, i fer -li  arribar  directament nostres peticions, per desgràcia té grip i no ens han pogut donar hora de moment.

Les nostres peticions són: 

- Que la empresa pública Ports de les Illes Balears ens faciliti tota la informació referent a la concessió de la cantina del Port a María Cifre i a la cessió del varador a la empresa Sa Nàutica d’es moll per estudiar si n’hi ha indicis suficients per demanar a  la fiscalia anticorrupció que obri diligències.

- La investigació per part de l’empresa pública  Ports de les Illes Balears al Port de Pollença de les queixes dels ciutadans respecte al comportament i  la feina dels guardamolls del Port:

- Miquel Ferrer Vilanova.

- Juan Suau Cerdà.

- Juan Vallori Domenech.

- El  cessament de Guillem Coll Mateu “Mito” com assessor de Serveis de l’empresa pública  Ports de les Illes Balears al Port de Pollença.
 

 

 

 
A continuació podeu trobar la primera part de la nota de premsa que varen donar a la premsa. És un resum de coses ja publicades;  

1.- DESGAVELL D’ OBRES AL PORT.

2.-LA CANTINA DEL PORT DE POLLENÇA (Novembre 2005 -març 2006)

3.- IRREGULARITATS AL CONCURS OPOSICIÓ DE GUARDAMOLLS (abril - juliol 2006).

GUILLEM COLL MATEU “ MITO”.

 

El seu paper a la política municipal com president d’UMP.

UMP tenia dos regidors en 2003 i el PP quatre, els contactes de Guillem  amb Jaume Matas  varen ser claus per fer el pacte entre els dos partits (2002) i per que  Tomeu Cifre (PP) encapçelara la coalició PP-UMP (després de la destitució de Miquel Cifre Xumet com candidat ).Guillem Coll es presenta com número vuit de la coalició PP-UMP a les eleccions del 2003 com “empresari nàutic” (ningú sap a quina empresa es referia).

La gran promesa electoral i la justificació del pacte entre UMP i PP va ser la d’uns pressupost propis pel Port de Pollença ( el regidor d’UMP Miquel Sabater va mostrar públicament el seu desacord amb els pressuposts del 2004), però d’aquell pacte va sortir fonamentalment  el nomenament de Guillem com assessor de serveis de Ports del Port de Pollença.

 

Com assessor del serveis de Ports al Port de Pollença.
Una carrera de desgavells i escàndols.

1.- DESGAVELL D’ OBRES AL PORT.

L’obscuritat, rumors, projectes fantasmes... han estat una constant al Port aquesta legislatura. L’Ajuntament de Pollença ha mostrat en nombroses ocasions  el seu malestar pel desconeixement per   part de l’Ajuntament de les diferents obres que s’han fet al Port i fa temps que s’ha demanat un pla director del Port de Pollença. En teoria Ports hauria de presentar tots els informes i documentació a l’Ajuntament abans d’iniciar qualsevol obra, cosa que no s’ha fet fins ara.

Les crítiques i polèmiques han estat continues.

- Al maig del 2005 l’associació de veïns del Port i tots els partits de l’oposició vàrem criticar la reforma de la llotja del Port que amb dues altures té un fort impacte visual,  igualment vàrem criticar la construcció de nou casetes a la zona portuaria. Respecta a aquestes la premsa ja va publicar la sospita dels veïns de que es volgués posar negocis per donar-los a algú que els convengui. En teoria un grup d’empresaris va fer la petició de la construcció d’aquestes casetes però després sembla que no volien saber res del tema. Finalment la pressió social va fer que foren tombades 7 d’aquestes, el cost d’aquest desgavell va ser de 120.000 euros.

- Les pèrgoles de l’ aturada del bus i taxis que ni feien ombra ni emparaven de la pluja , i després de nostres queixes i dels veïns durant més d’un any al final les varen aconseguir cobrir.

- Polèmica de la possible ampliació del club nàutic de 43 nous amarraments ( abril 2006), 5540 metres quadrats.

- Ara es tornen a  construir i unes noves casetes per despatxar bitllets i banys. Mateixa idea de les que varen tomar fa dos anys. Una vegada més l’Ajuntament diu que no té el projecte.

- Segueix sense solucionar-se el problema dels amarres, el que ha donat lloc a la creació d’una Associació d’usuaris i amarradors del Port.

- El Port no disposa de les més mínimes condicions de seguretat: Boques d’incendi, salvavides...

A més es succeeixen els rumors sobre la construcció d’un centre comercial de botigues amagat d’ estació marítima, de la desaparició o reducció de “Astilleros Cabanellas”... Igualment són freqüents els comentaris al carrer dels tractes de favor; mentre a uns se les fa retirar qualsevol cartell de propaganda del seus vaixells, la propaganda de nàutica d’es moll no té cap problema, uns no aconsegueixen mai un lloc d’amarrament, mentre que altres el aconsegueixen tot d’una...

-LA CANTINA DEL PORT DE POLLENÇA (Novembre 2005 -març 2006)

Explotació de 5 anys, una ganga de 5.800 anuals IVA inclòs  per a un local amb terrassa a un lloc privilegiat, aprofitant l’antic viver de llagostes del Port.

 La concessionària va ser María Cifre, mare de la responsable de les Noves  Generacions del PP a Pollença i dona de Miquel Ferrer Vilanova mà dreta de Guillem al Port, el Cap dels guardamolls del Port de Pollença. A pesar del preu de la concessió realment una ganga,  al procés d’adjudicació, que havia quedat desert inicialment per defectes de forma de totes les pliques candidates, María va ser l’única concursant, només es varen donar deu dies per presentar el projecte. Tan a Ports com a nosaltres hem s’ ens han queixat ciutadans per què han vist tant el seu marit Miquel Ferrer, com el guardamoll Juan Suau Cerdà fer feina a la cantina. També hi ha queixes de l’extensió de la terrassa a l’estiu, cadires i taules que ningú controla.

 IRREGULARITATS AL CONCURS OPOSICIÓ DE GUARDAMOLLS (abril - juliol 2006).

 El procediment d’aquestes oposicions actualment es troba impugnat per varis opositors.

- Al tribunal trobem el Cap dels guardamolls del Port de Pollença Miquel Ferrer Vilanova. Secretari del Tribunal i militant del PP.

 - També participar com assesor  a les entrevistes Guillem Coll Mateu,  a pesar de que no era membre del tribunal, sense que s’hagués fet públic com deien les bases generals de l’oposició. Guillem va fer  preguntes als entrevistats i com conseqüència de l’entrevista, les 7 pitjors notes de l’examen teòric i pràctic varen treure la plaça mentre que varis dels que havien tret millores notes són eliminats ( primer, segon, cinqué, seté, nové i dotze). I això que les bases de la convocatòria no deia en cap moment que l’entrevista personal tingués caràcter eliminatori.

A aquestes oposicions varen aconseguir plaça:

- Juan Suau Cerdà, Guardamoll del Port de Pollença des de fa un any a les ordres de Miquel Ferrer Vilanova i militant del PP. En Joan Suau també és Vocal al igual que Guillem de la Junta Directiva del Port de Pollença Fútbol Club.  A aquestes oposicions va ser repescat vàries vegades en el procés d’oposició:

            - El 10 de maig apareix exclòs per què presenta el títol de graduat escolar però no indica el nom de  l’interessat.

            -  El 9 i 12 de juny a la llista provisional d’aspirants que han superat els exàmens teòric i pràctic torna a desaparèixer Joan Sua Cerdà.

            -  El 22 de juny a la llista definitiva torna a aparèixer.

            - El 13 de juliol apareix la puntuació de la fase de mèrits, a aquesta llista la puntuació de Joan Cerdà Suau és 0, a la llista definitiva posterior té la puntuació de 0,48 ( tercera repesca)

- Juan Vallori Domènech. Opositor que aprova amb la mínima puntuació. germà de Sebastià Vallori Domènech, secretari personal de Matas i implicat en el cas Bitel. Tant Ports com nosaltres hem rebut queixes de ciutadans que han vist a Juan Vallori fer feina al varador.

Comentaris

Alternativa per Pollença

Re: La trama del Port de Pollença 3

Alternativa per Pollença | 23/11/2010, 20:18

Benvolgut beneit no sabem si has vist que l'article té data de 12 de febrer de 2007, gairebé han passat 4 anys. I tampoc sabem si t'has adonat que el PP ja està fora del govern municipal.

No esborrarem el comentari ja que es desacredita per si mateix. Això si, et demanaríem que comentis amb respecte i sense insultar a ningú. Així ens estalviaràs haver d'esborrar comentaris.

Beneits xD

Ignorants

Beneits xD | 23/11/2010, 19:32

Vosaltres sou uns ignorants q només sabeu comentar les irregularitats que fan els polítics del PP per llevar-los del mig i posar-vos vosaltres al capdavant per fer més corrupció encara. No sou res més que còpies barates del que estau criticant.

Deixau fer la gent en pau i siguem tots tan corruptes beneits.

Fora PP,PSOE i UMP i UM

Feis empagueir tots, absolutament tots però els que comentau aqui encara molt pitjor pq no feu mes que perdre el temps xD

Pepe

Ajuda

Pepe | 16/02/2007, 08:11

Al proper Urxella sortira el tema evidentment, per damunt d'en Mito és clar que hi ha altres responsables. Caldria la participació de més gent i d'altres partits per arribar al fons del tema.
Per exemple diuen que el germà de Guillem va ser cap de protcol de Matas, jo he trobat un Antoni Coll Mateu cap de protocol d'IB3, és el seu germà? Hi ha gent que diu que els eu germà es diu Jaume.

Joan Ramon veterà

depen

Joan Ramon veterà | 15/02/2007, 21:40

Tal volta un urxella monografic seria donar massa importancia a aquest "pàjaro",Però exposar els fets, i que jutjin els ciutadans, jo us ajudo a repartir-lo al Moll. La questió mes important per a mi es: Els aprofitadets ja sabem qui son, i evidentment no hi ha en ells ideologia política, simplement ganes d'obtenir un xollo, i d'aquets n'hi ha molts. Peró, qui son els propietaris de la xarxa clientelar? Un ja el coneixem, el teixidor Mito. Però n'hi ha mes amunt.

Pepe

Gràcies Joan

Pepe | 14/02/2007, 17:18

Gràcies per teu conseil Joan. L'equivocació d'en Mito és pensar que és un tema electoral i que només s'ha d'aguantar fins maig.Hi ha tema per mesos.
Per ser rebut per Ports fa falta ser "de la pomada" avui he parlat amb una persona important al sector nàutica que va estar mig any per ser rebut pel gestor de Ports.

Joan Serra

Mito

Joan Serra | 14/02/2007, 16:42

Fas bé amb escoltar a la teva dona, una excessiva persecució de l'home podria dur resultats a la inversa. El que es tracta és com tu dius de fer veure al poble que la cosa no rutlla, i que la política actualment és una empresa privada i repleta de fovoritismes lucratius.

Joan Serra

Ports

Joan Serra | 14/02/2007, 16:08

Pepe, mem si t'enteres de que ports no és un servivici públic, està a la disposició dels "jeques" portuaris & "company". Només reben a la gent amb "KAXÉ". Ves-hi disfressat a lo millor et podràs infiltrar. Venga Salut i Força a n'u canut.

Pepe

Ports

Pepe | 14/02/2007, 15:48

Avui he tornat a telefonar a Ports, m'han dit que eren reunits, per segona vegada he deixat el meu telèfon.
No pensau que davant nostres acusacions el comportament normal de Ports no seria tot d'una rebre la meva telefonada concertar una entrevista per demostrar-me que ens hem equivocat.

Pepe

De moment no

Pepe | 13/02/2007, 18:31

La veritat és que aquesta vegada em fiaré de la intuició de la de meva dona que diu que un Urxella monogràfic faria de en Mito una víctima i que no ajudaria.Demà supós que el PIP treurà ben el tema i nosaltres seguirem fent feina per treure més informació.

Tomeu del Lloquet

Mito

Tomeu del Lloquet | 13/02/2007, 17:24

Ho dubto molt que te deixin replicar. Crec que seria útil un urxella monogràfic.

Pepe

Mito a la radio

Pepe | 13/02/2007, 16:08

Avui Mito ha intervingut a la ràdio, jo tenia feina ( no sóc assessor)i no l'he pogut escoltar més que un moment. Quan jo vaig anar a la ràdio el va poder replicar en directe,no sé si ara em deixaran replicar a mi.

Pepe

Mito & Tomeu

Pepe | 12/02/2007, 20:51

Hola i gràcies Miguel, els rumor que ens han arribat a nosaltres és que Mito s'ha creat tan d'enemistats al Port que prefereixen que no vagi a les llistes. És més rentable ser assessor que regidor.
Demà a les 13 segurament anirà a la ràdio amb Tomeu el batle per anunciar altre vegada la coalició entre UMP i PP. Pens que Tomeu hauria d'anar amb més cura, en el futur no podrà dir que no sabia amb qui s'ajuntava.

Pepe

La llei no és cega

Pepe | 12/02/2007, 20:43

Hola Tomeu encara haurem de fer més feina, primer aconseguir la documentació, que é spúblcia però que segur ens donen llargues i després revisar-la a fons. No perd l'esperança de que hagi més gent que denúncii més temes.

Miquel

Re: La trama del Port de Pollença 3

Miquel | 12/02/2007, 18:23

Estic al•lucinat amb tot el que he llegit. Realment fa empegueir. Ara mateix no tinc una altre paraula per expressar la ràbia que em fa veure com gent sense ofici però a la llarga amb molt de benefici, arriba tan enfora. Si tot això es cert, aquí fa olor per no dir pudor a corrupció amb majúscules.
Diuen que en Mito està pressionant per anar de regidor a les llistes més amunt que la darrera vegada... Després d’això hauria d’estar empegueït.
Us animo a continuar endavant amb la tasca que esteu fent per descobrir la veritat i esperem que tot serveixi de qualque cosa. Endavant i força!

Tomeu del Lloquet

Que passarà?

Tomeu del Lloquet | 12/02/2007, 17:58

És increible. Ara només tenc una pregunta, si pot fer res? Pasarà alguna cosa amb totes aquestes persones?

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb