URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Les dones i l'educació

Alternativa | 17 Febrer, 2007 11:45 | facebook.com twitter.com

Joan Ramon Bosch ens ha enviat aquest article que reflexiona sobre l'educació i la igualtat, aspecte en el que encara resta molt de feina per fer.

A Pollença tenim clar que falten escoletes municipals ( a Pollença i al Port). Aquesta part de nostre programa electoral ja l'ha fet Vicky Corrales i com ella diu a la seva introducció: "L'educació compleix una  gran funció compensadora de mancances i alhora preventiva, ja que, a vegades, el millor context educatiu i de desenvolupament d’un infant no és el de la seva família. Sobretot si aquestes es troben en situacions socials de risc.L’escolarització primarenca compensa les desigualtats socioculturals amb què es poden trobar alguns infants."

La part de la dona del programa l'ha de fer Tana Villar, partim de les idees que ens va portar la regidora de Bilbao, Carmen García. 

La llista per les eleccions ja la varen aprovar a la darrera assemblea, era fàcil només es tractava d'ordenar la gent que més feina ha fet aquests anys, no hem cercat fitxatges populars de darrera hora.

El programa avança però sempre estarà obert a propostes i idees, quan més gent participi millor. Si teniu idees que aportar el podeu fer a aquest blog o a eurxella@yahoo.es

Les dones al segle XXI.

 Un informe del passat més de Desembre  ha confirmat que la meitat de les dones dels països musulmans no saben llegir ni escriure i aquesta és una de les causes més importants de l’endarreriment econòmic i social que pateixen aquests països en relació amb els occidentals.

De totes maneres no podem dir que a occident les dones hagin arribat a igualar-se en drets i deures als homes. I sovint, tampoc les que han accedit a la cultura. Es pot pensar doncs que una revolució educativa no és  una revolució social, que els canvis educatius no provoquen automàticament canvis morals, econòmics o polítics. Però també és cert que la injustícia es manté més fàcilment, mes submisament, en aquells llocs on l’educació es reserva a uns quants, gairebé sempre homes.

Mentre els homes i les dones no tinguin els mateixos drets efectius, és a dir, quan cobrin igual per la mateixa feina, quan puguin dedicar a les feines de la llar les mateixes hores, quan siguin respectades i no hagin de sofrir violències masculines, quan puguin accedir als mateixos llocs de responsabilitat que ells, quan siguin tractades pels mitjans de comunicació com a persones i no com maniquis, fins aleshores no  podrem parlar de igualtat.

Tot això no arribarà de cop amb més educació per a les dones, però certament no arriba mai si les dones no accedeixen a l’educació que, durant segles, ha estat la reserva del poder masculí. Està molt bé que l’ONU ens hagi recordat que el benestar depèn de l’educació. Aquest és un missatge que ens ha de arribar a tots, no només  a les dones.

Fotografia d'un programa de coeducació de la Junta de Andalucía. 


 

Comentaris

joan ramon

s'ha de fer camí

joan ramon | 19/02/2007, 13:11

A mi la vertitat, a les empreses on he fet feina, m'han fet mala cara fins i tot quan he hagut d'anar al matge jo.
Així pewrò és cert que els pares que volen exercir els mateixos drets de les dones no ho tenen facil, però pens que les dones en general ho tenen pitjor
és cert, queda molt camí per recorrer i no nomes a Ternelles i al camí vell de Lluc, també ens la revindicacií de drets humans bàsics, no ens podemçn intentar vendre q tos està fet.
salut i branca

Pepe

camí

Pepe | 19/02/2007, 10:48

Resta molt de camí per fer.

Joan Ramon veterà

cada empresa con su librillo

Joan Ramon veterà | 19/02/2007, 09:37

Generalment el deixar hores de treball, per justificat que sigui, provoca quan no males cares, repressalies encobertes, sigui home o dona qui va al metge amb els fills.(O altres familiars)Tal volta qui posa mala cara no es capaç de portar als fills al metge, o no te fills, i per tant no ho enten, ni te cap sensibilitat

Animalista Convencido

Sí, però ...

Animalista Convencido | 19/02/2007, 08:57

Per que quan les meves companyes de treball duen els seus fills al metge no passa res, i si jo duc al meu en l'empresa em fan mala cara?

Entre altres coses.

Elena

Re: Les dones i l'educació

Elena | 17/02/2007, 17:01

Benvingut al club dels "gravaters" ;-)

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb