URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

"U Beguins".Perdent la identitat i el patrimoni.

Alternativa | 20 Febrer, 2007 11:30 | facebook.com twitter.com

Una nova col·laboració d'en Joan Serra (gràcies una vegada més). Se segueix perdent la bellesa de Pollença en un caos i en un desordre urbanístic sense fi. Encara m'enrecord de la sorpresa dels veïns del carrer Beguins quan es varen trobar que una construcció els deixava amb un mini carrer. És el que passa amb l’urbanisme, coneixements i informació només a l’abast d’uns pocs i sempre triar l’opció destructora, vull dir constructora.

Un altre exemple de com va la cosa urbanística a Pollença la teniu avuia al DdB i UH, quan el descontrol és total, les normes no es compleixen i les constructores fan el que volen passen coses com aquesta; que neix en un cap de setmana una cimentera a sòl rústic, aquest són els fruit que dona la collita a Pollença.

 

“U BEGUINS”
(
Perdent la identitat i el patrimoni )

( volum 7 )

(obres literàries finançades per la conselleria i l’ajuntament)

 

L’especulació privada i consistorial  ( perdonau, seré políticament correcte, direm el desenvolupament del pla territorial a Pollença )una vegada més, s’està carregant un dels llocs més màgics, meravellosos i desestresants del municipi. La tranquil·litat dels infants i més grans dirigint-se cap al col·legi públic “Joan Màs” o cap a les instal·lacions esportives ja té els dies contats. L’obertura “estranya” de l’aparcament cap al caminoi escolar (enlloc d’aprofitar i gestionar l’obertura cap a la carretera) , obres d’ampliació del carrer lateral per seguir amb l’urbanisme “horribilis” i l’espoliació aberrant per part d’una empresa de construccions, fan i donen a entendre que aprofitar els recursos naturals propis per a la millora de la qualitat de vida pollencina no interessen. Mantenir i millorar aquest petit “paradís d’interior” que ens filtre les impureses de l’activitat diària, creant un espai únic, ajuntant-lo amb el Poliesportiu i el col·legi, amb el que seria un projecte ambiciós però factible econòmicament, essent, crec l’enveja de molts altres pobles. Però clar, aquests projectes no aporten doblers a les arques municipals i privades, són projectes de “Radikals” i “Neohippies”. Endeutar Mallorca amb “megateatrets” és més fotogràficament rendible. I això no és cap crítica al projecte d’en “Moneo”, jo som el primer en admirar aquesta immillorable persona i arquitecte. Ara, a vegades s’ha d’anar alerta amb els somnis perqué es poden aconseguir, i “lo difícil no es llegar, sinó mantenerse”. Moralment i èticament és incomprensible per la resta de municipis, però “Benvingut” sigui si les gestions monetàries el fan factible. M’agradaria que els “artífexs” de l’auditori ajudassin a fer el “fang” per a abaratir els costos, així tots creuríom més amb les institucions. Tornant a l’ecosistema d’u Beguins, la montanya està repleta de vida, els valors de fauna i flora són indiscutibles, ( genetes, marts, ulls de bou, mèrleres, capxos, caça mosques, ropits,coa roiges,...), fongs i altres encants que no esmentaré per a salvaguardar-los. Tot això si queda excessivament tancat dins el puigxet, empobrirà el biòtop disponible fent emmalaltir tota la comunitat vegetal i animal. “En casa de herrero cuchara de palo”, no hi ha manera de canalitzar el turisme i l’economia de la ma del mediambient . No sabem el que tenim, “quien no aprecia los placeres de la vida no los merece”. No els mereixem i per això “Deu” se’ls en du.

Fotografia de les actuals obres feta pel mateix Joan. 

Comentaris

Joan Ramon veterà

desenfeinats.

Joan Ramon veterà | 22/02/2007, 19:45

No se que vol la gent amb aixó de caminois. Tan be con estan a caseva mirant la tele, i els vells que poden anar al club de la tercera edat...No hi tenen cap feina , fora de l'esfalt.

Joan Ramon veterà

Els Beguins

Joan Ramon veterà | 22/02/2007, 19:43

Els beguins es una historia que he viscut d'aprop. També es una historia que es repeteix des de fa mes de 40 anys a Pollença. (I es seguirà repetint, elàs)

Pepe

Gràcies Joan

Pepe | 21/02/2007, 17:39

Bé Joan evidentment farem un esforç per fer-nos coneixer, el que sortirà ja veurem, pens que la gent està il·lusionada i segur que s'ens ocurreixen formes de fer-nos notar

Joan

Eleccions

Joan | 21/02/2007, 14:53

Més que rés del que se tractaria és de donar-vos a conéixer personalment, ja se sap que això no modifica gaire el vot final, però la gent agraeix que se molestin en xerrar amb ells, sinó sempre pareixeu llunyans i esquius. Enlloc de participació ciutadana, heu de fer participació d'alcaldables. Més que rés per la gent major que molts cops no tenen la informació de la que gaudim nosaltres. A més sou un partit nou a Pollença amb probabilitat de regidoria. Jo trob que heu de cercar un al.lot i una al.lota agradosos i sense vergonya que donin una volteta pel poble, xerrant desenfadadament amb la gent i dient :"Enguany Vota en Verd", "Pollença s'ho mereix".Però clar si això no surt d'un, millor no fer-ho, perque se notaria que ho fas per obligació i quedaria fatal . No te preocupis que jo ja vos faig propaganda...

Pepe

Ja veurem

Pepe | 21/02/2007, 14:13

Farem el màxim que podam, però has de pensar que a pesar del que diu Mito al seu escrit del PiP, la nostra maquinària de partit és petita. A més a més fem feina. Que vols que et digui jo no me consider "polític", he fet el màxim que he pogut aquest quate anys i el mateix faré els darrers 15 dies però el que fa falta és que la gent que confiau en nosaltres també faceu una mica de propaganda. No crec massa en les campanyes, en cercar fitxatges populars de darrera hora o fer promeses espectaculars. Si amb tota la feina feta no ens voten 400 pollencins em dedicaré a una altra cosa.
Si tens idees ja saps on les pots enviar.
El que mé sm'agradava del disfrça de baturro era la bota de vi i la "longaniza".

Joan

punyetero,punyetero

Joan | 21/02/2007, 12:29

Ja tens raò que tenies cara de "punyetero", venga Pepe esper que ja tengueu pensada la logística a seguir per a cercar vots, basta pensar en VERD i tot vos sortirà. Centre de Pollença xerrant de tu a tu casa per casa..., regalant un brotete de mata o murtera,... SI estimau Pollença votau en Verd !!!...nosé que vos traureu de la màniga, hi ha moltes maneres, esper que vos vagi bé. Un saludo Kordial !!!

Pepe

ecomentides

Pepe | 20/02/2007, 19:16

Ja tinc un fulletó i la fotografia d'un caretellet d'aquests ( per cert ja he vist un caigut) per fer un futur article.
Aquesta és la meva foto quan vivia a mañolandia.

Joan

jajajajajaj....

Joan | 20/02/2007, 19:10

Això dels cartellets és el "Kolmo" de l'estupidesa burocràtica, la natura l'únic que vòl és que la deixin en pau, així de simple i així de complicat. No que se dediquin a la compra-venta d'ecologia "suigeneris" amb aquestes fustetes plenes de verí per a evitar la degradació ambiental. Són tremendos...

Joan

"Ç"...Pollença is different...jajajajajaajjajajaj

Joan | 20/02/2007, 19:01

No tenen excusa, el turisme que tant prediquen no s'obte d'aquesta manera, ells mateixos s'enfonsen amb les seves paraules. Lo trist es que ningú dels seus votants els hi retreu rés.Una industria turística despilfarrada per al futur.

Pepe

Canvi total

Pepe | 20/02/2007, 17:58

És una pena que Pollença no aprofite millor ( i no em refereix al tema econòmic) la natura que l'envolta, fan falta ecovies de veritat i no dedicar-se simplement a posar cartelets de propaganda.
Un canvi total de política urbanística no el farà ni UM, ni PP ni PSOE.

Tomeu del Lloquet

Proposta

Tomeu del Lloquet | 20/02/2007, 14:23

Crec que demanar que adaptin un caminoi que circumval·li el poble al costat de la carretera perquè la gent pugui caminar amb seguretat és una mica trist. De totes maneres, a falta de rutes més verdes, crec que seria una bona mesura, que en pensau? La gent va per la carretera a caminar amb tot el perill que comporta fer-ho per la cuneta. Però si provam de demanar una ruta alternativa pel puig de la cova del Boter o qualsevol altre lloc, lo que pot passar és que ens ho asfaltin tot. Lo del beguins és molt trist, d'aquí poc aixamplaran la carretera, faran una rotonda a la sortida, l'aparcament no bastarà i se'n farà un més gran, amb màquines per pagar les mitjes hores d'aparcament...

Joan

caos urbanístic legal-caos urbanístic il.legal

Joan | 20/02/2007, 13:06

Una gestió nefasta del territori(més aviat perfecte pels deus de la promoció immobiliària),amb personatges que no fan la seva funció, o si la fan l'arxiven dins "la caja negra", esperant a que siguin els veïnats els denunciants i així quedar bé amb el constructor & company que cada vegada més els hi sona la campana de financiadors de partit. No se banyen un pel !!!. Un cel.lador ha de tenir un bon fetge, o vocació religiosa cap a la seva feina, sinó no s'entén aquest caos urbanístic legal i il.legal.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb