URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

PROU DESTRUCCIÓ, SALVEM MALLORCA

Alternativa | 03 Març, 2007 08:48 | facebook.com twitter.com

El GOB i la plataforma Salvem Mallorca convoquen una manifestació ciutadana amb un lema clar: Prou destrucció, Salvem Mallorca.El dissabte dia 17 de març, a les 18 h. a la plaça d’Espanya de Ciutat.

La convocatòria a la que donam suport diu el següent.

No es tracta de manifestar el nostre desacord amb un projecte concret, sinó contra un model de destrucció generalitzada que afecta tota la illa. Aquest model és ara més vigent que mai, com demostra la realitat de cada dia. Per això tornarem a sortir al carrer, per intentar evitar la destrossa del que queda.

A la vista d’aquesta convocatòria, la Plataforma Salvem Mallorca i el GOB fan arribar tres reflexions dirigides als nostres governants i a la societat:


QUÈ DEMANAM ALS GOVERNANTS?

Que no rebutgin aquesta mobilització generalitzada. Volem que prenguin nota de que a darrera d’aquesta mobilització no hi ha només el GOB, hi ha moltes persones que mai s’havien manifestat abans, persones que provenen de tots els àmbits i partits, que tenen la seva feina i família. Persones, en definitiva, que han decidit que ja n’hi havia prou i que ara dediquen hores i hores a treballar per a les plataformes. Es tracta d’un indicador claríssim de la situació insostenible a la qual ens veim abocats.


QUÈ DEMANAM A LA SOCIETAT?

Que sigui conscient de la importància de fer sentir la seva veu. És cert que s’ha perdut una part de les lluites, però no és menys cert que se’n van guanyant d’altres. En els darrers mesos hem vist caure alguns símbols de la impunitat i la prepotència. Els moviments de defensa del territori són més necessaris que mai, no sols per intentar aturar les agressions que ja coneixem, sinó perquè no se’n plantegin més encara. Els que formam “Salvem Mallorca” i el GOB en particular, hem de ser ben conscients del nostre paper com a força de dissuasió. Pensem per un moment en el que seria d’aquesta illa si no haguéssim fet sentir la nostra veu, si no haguéssim sortit al carrer com hem fet prou vegades. Per això, demanam a tota la gent que comparteix aquests criteris, que sumi esforços i surti amb nosaltres al carrer dia 17.


NO ÉS UN ACTE ELECTORALISTA

No es tracta d’una acte electoralista, no pretenem canviar cap govern ni cap ajuntament. El que pretenem és que, governi qui governi, ho faci amb seny i mesura, amb respecte per aquesta terra que dia a dia ens va quedant petita. Sense confondre progrés amb destrucció. Sense confondre doblers amb qualitat de vida. Volem uns governants que no pensin només en els quatre anys de confiança que se’ls ha atorgat, sinó també i sobre tot en les generacions futures.

El nostre paisatge i en conseqüència la nostra economia estan en perill. Hem de canviar el ritme si no volem pagar les conseqüències.


Comentaris

Tomeu

cal treballar

Tomeu | 30/03/2007, 12:44

A mi sense anim d'ofendre tito, em sembla q sempre és mes facil dir el que ahn de fer el altres.
Com diu el refrener "és mes bo de fer recetar, que prendre"
salutacions

tito

opinió

tito | 29/03/2007, 21:15

el que s'ha de fer es el mateix que va fer la policia la setmana passada que es paralitzar el trànsit i no anar pels carrers de palma on no influeix molt al transit; i també que hi haguí més participació de part dels mallorquins i mallorquines i que si s'ha de fer una manifestació que ho diguin o informin més pels mitjans de comunicació que no es va anunciar suficient, perque si ho haguessin informat més segur que la xifra de assistents a la participació hagués estat el doble (uns 100.000 manifestants).

Pere J. Garcia

Gràcies

Pere J. Garcia | 05/03/2007, 11:57

Gràcies companys

Pepe

Consol

Pepe | 04/03/2007, 21:54

El funeral del pare de Manolo serà a les 20:15, si voleu donar el consol a ca sa mare és al carrer Mare Alberta ( al costat del Cifre) perns que é sel número 58.

Pepe

seguim

Pepe | 04/03/2007, 20:43

Pas a pas com tu dius J.R.
També els meus condols a Manolo i Pere.

Joan Ramon veterà

òbit

Joan Ramon veterà | 04/03/2007, 18:07

M'acaben d'informar que el pare de Manolo Garcìa i padrí de Pere Josep acaba de morir a Son Dureta, victima d'una dolencia incurable. Des de aquí ho comunic i els hi trasmet el meu sincer condol.

Joan Ramon veterà

força¡¡

Joan Ramon veterà | 04/03/2007, 18:03

Certament, la manifestació mes efectiva es la de dia 27 de maig, la que pot capgirar aquest abús. Però una fita important es la manifestació de dia 17 de març, foma part del dia a dia de la lluita.

Pepe

27 de maig

Pepe | 04/03/2007, 10:15

De totes maneres la manifestació de bons i de veres, la que pot realment salvar la illa és el 27 de maig.

Pepe

Comparsa crítica

Pepe | 04/03/2007, 09:36

Hola Garci a veure si et passan fotografies de la comparsa. Nosaltres si que les publiarem.

Pepe

Opinions

Pepe | 04/03/2007, 09:34

Hola Hans no estic d'acord. Encara resta molt de paisatge a protegir. El propietari de Kuhn & Partner va dir que encara restava molt per construir a la serra de Tramuntana. Per un tema personal no es pot rebutjar una organització amb molt de gent i feina darrera.
Si organitzas la teva pròpia protesta aui tens el bloc per difondre-la.

Pepe

Salut J.R

Pepe | 04/03/2007, 09:27

Hola J.R. com pots llegir al comentari de Pere, no han pogut canviar la data del concert ( era massa tard. Es llegirà un manifest en solidaritat amb la mani.
Realment ha estat mala sort.
Respecte al teu comentari estic totalment d'acord.

Garci

Re: PROU DESTRUCCIÓ, SALVEM MALLORCA

Garci | 04/03/2007, 01:42

Jo faré tot lo possible per anar-hi però el mateix dia tenc una boda.
Una altre cosa, he passat el manifest del GOB i Salvem Mallorca als organitzadors d"esos cuernos rock" que és un festival de música que se farà al convent? des de les 16.00h fins a la matinada el dia 17. Com que no podran anar a la manifestació, por lo menys llegiran el manifest.
Una altre cosa, els organitzdors del concert van fer una comparsa crítica a la Rua. Era una asfaltadora i anaven vestits d'especuladors,de talladors d'arbres i de destructors...No se'ls veu a cap foto al PiP. Que raro no? A jo personalment me va encantar la comparsa.

hans

egigent

hans | 04/03/2007, 01:20

jo tampoc anirè a la manifestació, total ja queda poc paisatge a protegir, i no m'agrada la barba de Miquel Angel March. A mes anar fins a Palma amb tanta gent es un sacrifici excesiu, i no notarian la meva presencia. Pens organitzar la meva propia mani, amb els meus propis matisos, vull que es notin les meves peculiaritats. Jo posare el cotxe, però no podem ser mes de cuatre. Sera impresionant¡

Joan Ramon veterà

arrancada de cavall...

Joan Ramon veterà | 04/03/2007, 01:09

Enhorabona al bloc (O blog?).Be, a tots dos. I enhorabona al Gob que complirà 35 anys, i a aguantat totes les envestides dels especuladors i destructors de Mallorca els seus valedors. Per`les mes males d'aguantar, perque fan mal fins a l'anima, son les dels esquerrenosos de moda i els ecosnobs, aquells de l'arrancada de cavall i l'arribada d'ase, tan egigents amb els que fan feina. Per cert, jo si anire a la manifestaciò.

Pepe

Gràcies

Pepe | 03/03/2007, 22:05

Una any de blog, i des de fa mesos un article diari. La veritat que jo he disfrutat. Gràcies a tots els que han col·laborat escrivint articles, comentaris, amb fotografies o simplement llegint aquest blog.Esperam cumplir més anys.

Pepe

rectificació

Pepe | 03/03/2007, 22:02

Quan dic boikot a Sa Dragoner em refereix a Campanet.

Pepe

Canvis

Pepe | 03/03/2007, 20:49

Des de la Dragonera ha passat molt de temps. Quin boikot volien fer a Sa Dragonera.
estim molt els grups acrates però haurien de fer més autocrítica i veure quina és la seva realitat ara. Fan més acció cultural /( que està molt bé ) que acció directa.

Garci

Urxella

Garci | 03/03/2007, 19:51

Per cert. El nostre bloc ha complit un any el 26 de Febrer! Ja portam 396 Articles i 1278 Comentaris, a més de 2 Retroenllaços.
Enhorabona per la feina feta. Crec que hem creat una bona eine de debat, viva i amb sentit. Hem vist com de cada pic creixia i s'hi unia més gent. Ara hem aconseguit que més de la meitat de les visites siguin de persones que tornen a visitar el bloc, és a dir gent que repeteix!

Urxella amb la porra
en popa i en contravent.
Que el qui ho farà malament
un poc dret el faran correr.

Urxella el miraràs
com unes corretjades
que donarà les singlades
segons les faltes, si en fas.
Si per equivocació
fas una falta lleugera
farà sonar la llandera
en senyal d’atenció

És un fabiol que sona
segons lo que veu ballar.
Qui bones obres farà
els hi sabrà apremiar
i li donarà anhorabona.

Urxella és un diari
lliure i sense compromís
i qui ha de mester un avís,
no te amic ni contrari,
aixi que tu no la fasis
i no seràs corretgit.

Adaptació d’unes gloses de l’Adelante. On posa Uxella posava originariament Adelante. L’original el va signar Malanima, pseudònim de Tomeu del Lloquet.

Garci

Aclaració

Garci | 03/03/2007, 18:32

Està clar que el GOB fa bona feina. Però per a un anarquista la pèrdua de l'Acció Directe i l'immersió total en la burocràcia canvia el punt de vista. En algunes coses te raó:
-són electoralistes.
-la Dragonera se va aturar ocupant-la. A Campanet el GOB&company van aturar el boikot per por a les multes.
I, Pepe, hi ha grups àcrates fora de Salvem Mallorca. I puc assegurar que el meu amic no està de mans aplegades, lo únic que no juga a la democràcia. Però també s'ha de dir que el GOB fa una bona feina tot i no ser tot lo radical que uns voldrien. El balanç és positiu. Amés les reivindicacions de la manifestació són ben legítimes i crec que tots els grups ecologistes seran allà dia 17.

Joan

...bregues verdes...

Joan | 03/03/2007, 17:02

Jo estim Mallorca, i si he de votar el PP o UM per aconseguir-ho els votaré,tant me fa, el que jo vull no me té fermat a cap partit, només estic fermat a lo que jo vull. Aquestes bregues estúpides entre germans verds, l'únic que fan és entorpir la resolució final del que tots volem per a Mallorca. Ja fa temps que jo també trob que el GOB s'ha suavitzat bastant, nosé si és per les multes posades en el passat, o per envelliment de la directiva ( ja se sap que com més joves més corren ). Tenim un GOB menys RADIKALITZAT, però la feina feta té un balanç molt positiu, i sempre enfocant cap a una illa sostenible econòmica i ambientalment. Pel que, ja te dic, els comentaris que tu sents no ens duen enlloc, jelosies entre família ecologista que frenen el final o objectiu comú que tots volem. Si no hi volen anar que no hi vagin, menys comentaris i més feina (mem si ja tenim gent de la dreta infiltrada entre nosaltres,...qui sap???)

Pepe

Opinió

Pepe | 03/03/2007, 16:52

Sempre igual...
- Pens que el GOB no ha deixat de fer feina entre les manifestacions ( les seves denúncies per exemple han estat molt importants en el cas d'Andratx.
- Si que pens que la data d ela manifestació, els agradi o no la fan electoralista.
- La dissuació de l'acció directe supós que é sper evitar la criminalització dels moviments ecologistes, que al final només beneficia als destructors.
- Quins moviments són fora de les plataformes?
Darrera d'aquestes crítiques normalment hi ha una excusa per no fer res.
Tot moviment té les seves rerrades i mancances, però abans de criticar pens que s'ha de FER.

Garci

Sobre el GOB

Garci | 03/03/2007, 16:16

He sentit gent molt ecologista que no pensa anar a aquesta manifestació, no per lo que reivindiquen, sinó pel fet de que sigui el GOB qui capitalitzi la marxa. Els motiu eren senzills: que han fet durant els anys que van de l'altre manifestació a aquesta?Perquè surten just ara quan hi ha eleccions? Perquè dissuadiren els intents boicotejadors i d'acció directe dels veins de campanet encontra de les autopistes? Perquè no donen suport als moviments que no estan dins la Plataforma Salvem Mallorca i per tant ells no controlen?
Jo personalment me limit a reproduir unes reflexions que hem va fer un amic. No se si tot això és veritat o en part o res.
Algú pot confirmar res d'això?

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb