URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

El Gall del Pi de Sant Antoni.

Alternativa | 06 Març, 2007 11:34 | facebook.com twitter.com

Ens ha arribat aquest comunicat d' ANPBA ( Asociación Nacional para la Protección y Bienestar de los Animales) comunicant que han interposat una denúncia administrativa davant el Govern Balerar i una queixa al defensor del poble demanant que es deixi d'utilitzar el gall a la festa del pi de Sant Antoni.
Donam suport a la seva petició, a la que també va donar suport oficial la Comissió de Govern de l'Ajuntament del 26 de maig de 2004 que va literalment " reiterar el seu suport a totes aquelles iniciatives tendents a evitar  les actuacions que provoquen patiments innecesaris als animals. Així mateix s'iniciaran els tràmits per prendre les mesures necessàires per la substitució del gall en la festa del Pi de Sant Antoni" Si no han cumplit aquest acord és simplement per motius electoralistes- populistes, No només no varen cumplir aquest acord sinó que com recordareu després varen inclós subvencionar les tirades sobre guàtlares dels caçadors. Aquest és el nostre Ajuntament, de memòria fràgil quan es poden perdre vots.
És antipopular canviar una tradició, però l'èsser humà ha avançat canviant tradicions. Seria fàcil sustituir el gall per una replica digna i la festa no perderia res.
 
 El comunicat:
"A lo largo de los meses de enero y febrero, ANPBA ha ido interponiendo diversas denuncias administrativas ante las autoridades competentes por presuntas infracciones en materia de protección animal, en la utilización de gallos, pavos, caballos, cerdos, etc.
 
En este e-mail les queremos dar cuenta de la denuncia administrativa interpuesta ante el Director General de Agricultura del Gobierno balear por el espectáculo denominado "gall del pi" ("gallo del pino") que se llevó a cabo en Pollença (Mallorca) el 17 de enero de 2007. Resumidamente, el espectáculo consiste en talar un pino (el pi de Ternelles), arrastrarlo hasta el pueblo y clavarlo en un agujero en el centro de la plaza; en lo alto del pino se coloca una caja con un gallo en su interior. Los participantes compiten por subir al árbol y hacerse con la caja; el que lo consigue se convierte en ganador y se lleva el gallo como premio.
 
Como ya hemos tenido oportunidad de explicarles en detalle en e-mails anteriores, el ayuntamiento alegaba que se trata de una tradición con más de 100 años de antigüedad y que, por tanto, constituía una de las excepciones contempladas en la Ley balear de protección animal. Sin embargo, el ayuntamiento no ha podido demostrar tal antigüedad documentalmente, especialmente cuando ANPBA alegó ante el Director General de Agricultura, en un escrito anterior a esta última denuncia, que los 100 años de antigüedad se deben computar desde 1992, fecha de la promulgación de la Ley de Protección Animal, lo que nos retrotaería a 1892 y no a la primera década del siglo XX, que es la que supuestamente puede demostrar documentalmente el ayuntamiento, según declaraciones en prensa y radio.
 
A Iniciativa Ciutadana per Pollença el 2004 varen fer una campanya per llevar l'anyell, un altre animal que sofreix de manera innecesària a nostres festes. Varen reprtir aquests fullets.

Hemos de significar aquí que, aunque ANPBA está trabajando para que definitivamente deje de ser utilizado un gallo en el espectáculo,  hemos podido saber que este espectáculo ha sido muy modificado en su formato porque antaño presuntamente colgaban al gallo del árbol mientras que ahora cuelgan una caja en cuyo interior se encuentra el animal. Sin embargo, ANPBA está determinada a que se deje de utilizar al animal y por ello ha interpuesto denuncia administrativa ante el Gobierno balear, además de una queja ante el Defensor del Pueblo.  Saludos.

Comentaris

Pollencina

El gall i altres coses

Pollencina | 22/01/2008, 15:55

Les tradicions s'han de poder canviar, sinó la humanitat encara estaria a l'època dels neandertals.Tanta sort que hi ha tradicions que han canviat!!Hem de ser prou madurs per decidir quines coses hem de canviar i quines no. És cert que hi ha moltes coses pitjors que el tema del gall, però una cosa no lleva l'altre. Lo important és anar fent petites passes per al respecte pel medi ambient. Sant Antoni serà exactament igual sense el gall a dalt del pi. No crec que dir això sigui insultar a ningú. Ningú ha dit res den Joan Mas ni de que sigui una dona... No sé a què ve akest comentari. Les associacions per a la protecció dels animals són necessàries, aixi com els grups ecologistes. Avui en dia més que mai. AIxo va per en m.a. i ke sen vagi ell a no se on de la p... madre

Pepe

Pollença

Pepe | 21/01/2008, 22:00

Del dia a la nit passen les coses però aquesta petició de canvis ja comença a tenir quatre anys (al manco que jo sàpiga).
El que es demana te uns arguments, una llei darrera, i uns acords de l'equip de govern. Quins arguments dones tu; la tradició, en nom de la tradició es fan i es poden fer moltes de barbaritats.

En el que si que estic d'acord és que hi ha coses més importants a canviar a
Pollença, aquest només és un dels 365 articles que publicam a l'any, esper que participis i donis idees als altres 364.

A veure si entre tots canvian la tradició de destruir nostre entorn.

en bosses

gall

en bosses | 21/01/2008, 21:56

Pollença, es vera que he ha moltes coses importants per canviar, això no vol dir que tu ens hagis de canviar la manera de pensar. Per molta de gent es important que un animal no pateixi innecessariament a una festa popular. Ja s’ha explicat que ara el gall coma trofeu, ja no te molt de sentit i tinent en compta que no es veu, perquè ha de ser un gall viu?
Tenim coses mes importants que fer, que jugar a soldadets a canostra, per exemple oposar-nos a la injustícia.

Joan

Urbanisme

Joan | 21/01/2008, 20:42

Tens raó, les tradiciosn ja van canviant tanmateix amb el pas del temps, el que no canvia és la destrucció del territori, que a Pollença va en augment dia a dia.
s'hairia de fer qualque cosa.
Salut

Pollença

Re: El Gall del Pi de Sant Antoni.

Pollença | 21/01/2008, 20:23

trob que hi ha coses més importants a canviar a
Pollença més que jugar amb les tradicions i per favor cercau bé el significat de TRADICIÓ a n diccionari a vure que surt.

Pollença

El Gall del Pi de Sant Antoni

Pollença | 21/01/2008, 20:21

cercant fotografies de sant Antoni he trobat aquesta pàgina.Una cosa volia dir me pareix molt fort que del dia a la nit hi hagui un grupet de persones que es vulguin dedicar a canviar les tradicions, a partir d'ara en Joan Mas serà una dona a l'igual que els cavallets i els cossiers.També és canviarà el sexe de les àguiles així com d'altres.
Per favor si teniu ganes de canvis jugau a ca vostra amb els soldadets.

Garci

Re: El Gall del Pi de Sant Antoni.

Garci | 19/01/2008, 10:41

Que trist tot plegat. La veritat és que després ens diuen dogmàtics a nosaltres, quan nosaltres proposam pel debat i els "bons pollencins" venen, insulten i se'n van.
Ni un motiu per deixar el gall al pi.
Trist, molt trist.

Pepe

Curiós

Pepe | 18/01/2008, 22:48

És realment curiós, faig un article de disciplina urbanística i n'hi ha molt poquets comentaris, citam el tema del gall i surten els vertaders pollencins per tot, haurien de fer un pensament.

en bosses

gall

en bosses | 18/01/2008, 22:13

m.a, entens tan malament com parles.

Joan

Animalades

Joan | 18/01/2008, 22:05

A mi el tema del Gall la veritat que no és un tema que en moguí, és a dir, no en faig bandera.
d'aqui a insultar a la gent que defensa els animals, doncs el comentaria anterior ratlla el haver de ser acceptat trob jo.
Per altra banda, on donen els cerificats de bon pollencí?
Amb això que has volgut dir, que pagues els imposts? que votes UM? o que es pot ser pardal i bon pollencí a la vegada? és que no o entenc.

Salut

m.a.

GALL DE SANT ANTONI

m.a. | 18/01/2008, 21:36

com he vist molts dels que escriviu aqui estau a favor de que llevin el gall perquè ès una injustícia.però a que tothom de vosaltres menja pollastre tot l'any, i segurament daquets que viven "amollats" (i pastando a sus anchas)
i que us parexeria si llevasin en joan mas de la patrona
doncs no
molts dirieu que no es el mateix doncs jo us dic que si com a bon pollencí que som
osigui que aquests de lasociacion xa la proteccion de su puta madre que vagin a tocar els collons a una altra part.
on anirem a parar
per favor

Garci

Re: El Gall del Pi de Sant Antoni.

Garci | 09/01/2008, 18:23

Hola Cati. Vull dir que tot i que hi ha gent d'Iniciativa Ciutadana per Pollença que també és a Esquerra Unida, ens en cuidam de separar les organitzacions.
Gràcies pels elogis. Me n'alegro de que almenys hi hagi gent que pensa com nosaltres.
Si vols estar més informada sobre iniciativa: http://iniciativa.balearweb.net

Cati Bennassar

Gall del pi

Cati Bennassar | 09/01/2008, 17:33

Enhorabona per la iniciativa per Pollença. En lo del gall... es indignant que l'Ajuntament no llevi el gall del pi. Des d'aqui els anim a que canviin aquesta injostícia. Vull felicitar-vos per la campanya contra les joguines bèliques de Nadal. Quanta falta fa!

a

para tomeu

a | 18/04/2007, 22:23

hablo en español ya que es el idioma nacional lo quieras o no y siempre sera asi,por el fallo de ortografia te dire que equivocarse es de sabios encuanto a mis estudios te dire que estoy licenciado en derecho,y tambien menosmal que se habla mallorquin pero por desgracia se escribe en catalan

Pepe

no insultos

Pepe | 18/04/2007, 21:45

He decidido tambíén censurar lo que nada más era un insulto.

Pepe

Juandreu

Pepe | 18/04/2007, 20:51

En cuanto a tu segundo seudónimo (Juan es la misma persona que Andreu=) pienso que sobra lo de monos. En cuanto al tema del tráfico de drogas y los destrozos tienes razón, todo el mundo lo puede ver cada día. Una parte de responsabilidad la tiene la falta de políticas sociales por parte del Ayuntamiento, y menos mal que la economía va bien que si no.

Pepe

¿Argumentos?

Pepe | 18/04/2007, 20:46

Andreu tanto para dar 10 como para llamar "payaso" a alguien pienso que hay que argumentar, no soltar un exabrupto o una afirmación.

juan

guardia civil

juan | 18/04/2007, 18:17

que pasa con la guardia civil, se acojonan de cuatro monos que se dedican hacer pintadas en el parking y destrozar los baños publicos el otro dia observe como se reian de ellos,aparte que estan traficando con drogas(un tal bellota con barba y pestilente) que esta cogiendo jovenes y los induce ala droga.............que pasa señores esque no hay nadia que tenga cojones de parar esta gentuza?

andreu

policia portuaria

andreu | 18/04/2007, 18:06

un 10 por la labor de la policia portuaria del pto pollensa, haber si toma nota la policia local

Pepe

LLei

Pepe | 08/04/2007, 14:15

Piscines climatitzades, pous, cadires i taules, habitatges... Un munt de temes on s'ha fet una llei que després no es compleix.

jdt

ca n guillo

jdt | 08/04/2007, 14:05

que pandilla¡
se veia venir ,tanto el PP como UM son iguales esta claro que antes de las elecciones quieren dejar cabos atados.
EN POLLENCA TENDRIAMOS QUE MANIFESTARNOS¡
se lo van a cargar todo,no hay derecho .

Garci

A Xisca

Garci | 08/04/2007, 09:52

Hola Xisca, gràcies per participar. No sabia que estés prohibit tenir piscines climatitzades, i lo cert és que si que en conec unes quantes de persones que en tenen.
M'agradaria, si és possible, expliquis els prejudicis de les piscines climatitzades envers a les normals. Ja imagin u nes quantes coses...

xisca

canvi climatic

xisca | 08/04/2007, 07:51

desde aqui voldria denuncia la cantitat de piscinas climatizades de particulars.. esta prohibit pero se pasen la prohibicio per el forro ..aixo se hauria de aturar ja!!!

Pepe

Notícia

Pepe | 07/03/2007, 22:55

Avui ha sortit la notícia al Balears

Pepe

Susceptibles

Pepe | 07/03/2007, 18:21

Amb aquest tema de no canviar res a les tradicions la gent es torna molt susceptible, la gent que va recollir firmes també va tenir que sofrir més d'un insult.

Garci

Re: El Gall del Pi de Sant Antoni.

Garci | 07/03/2007, 13:26

i lo malament que ens miraven quan repartiem els cartellets!

Garci

Re: El Gall del Pi de Sant Antoni.

Garci | 07/03/2007, 13:26

i lo malament que ens miraven quan repartiem els cartellets!

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb