URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Metalls Pessants al Torrent

Alternativa | 07 Març, 2007 11:20

Continuem denunciant la manca de transparència de alguns regidors de l’Ajuntament de Pollença, en aquest cas no ens volem mostrar un estudi sobre contaminació de metalls pessants al Torrent de Sant Jordi. Ahir va sortir la notícia al Mundo i al Balears

En gener varen tenir coneixement de que s’havia realitzat un estudi sobre concentració de metalls pesants a la Badia de amb resultats preocupants. En aquell moment varen fer la petició per escrit ( 22 de gener) i demanar una reunió amb el regidor de Medi Ambient . La contaminació per metalls pessants molt perillosa , ja que no són químicament ni biològicament degradables. Una vegada emesos, poden romandre a l'ambient durant centenars d'anys. A més, la seva concentració en els éssers vius augmenta a mesura que són ingerits per altres, per la qual cosa la ingesta de plantes o animals contaminats pot provocar símptomes d'intoxicació.

Investigant el tema varen descobrir que l’estudi era en  realitat sobre concentracions de metalls pesants en el torrent de Sant Jordi ( veure nota bibliogràfica al final), encara que havia punts de mostra a la desembocadura del Torrent dins la Badia. 

El 24 de gener ens varen entrevistar amb el regidor de medi ambient Joan Comas (PP) i en vista que no ens varen tranquil·litzar les seves explicacions, i sobre tot les seves reticències a deixar-nos consultar l’estudi en qüestió, li varen reiterar nostra  petició de consultar el nomenat estudi. El regidor ens va dir que l’estudi es trobava en mans de l’IMEDEA (Institut Mediterrani d'Estudis Avançats), que era una feina d’una estudiant a la que l’Ajuntament només havia ajudat mínimament, que no s’havia de crear alarma social...

Demà continuarem amb la història...

Imatge del torrent al seu pas pel pont romà de http://www.schwarzaufweiss.de/spanien/mallorca-nordosten5.htm 


Comentaris

Joan

..a n'aquesta persona que com jo estima u moll !!

Joan | 12/08/2007, 22:03

El problema de Can Pescador és que una edificació històrica i a primera línea de mar en ple SXXI, mai s'hauria d'haver reformat d'aquesta manera tan aberrant. Vosté em parla d'edificacions més antigues, on la conscienciació social en torn als excessos urbans no era tanta. Actualment qualsevol polític toca amb pinces aquest tema, per això lo de la hipocresia institucional, que molt xerrar pels medis de conservar lo poc que ens queda i evitar la massificació urbana, i després deixen fer aquests desastres a primera línea, on qualsevol persona normal no li deixen ni tocar una finestra.Comprenc que el jardí, on el germans de na "PETRA" hi feien l'hortet, el poble no hi digués rés(tothom sap que no era de la casa , era públic), però en el moment que hi fan un negoci per a l'enriquiment d'una Mega-empresa,l'ajuntament no podia permetre el canvi de jardí públic a terraça privada tan a la lleugera, però ja se sap de les magarrufes urbanístiques, així anam..!. Així i tot comprenc el que em diu d'altre gent que també,com jo, va moure aquest tema, gent que han fet el que han volgut a primera línea i només protesten quan l'obra la fa un veïnat.Can Pescador no mereixia morir tan a la lleugera i amb tanta facilitat(pèrgola,jardí,banquet de marés,finestres,...)tot ràpid i sense problems!!. Com sempre hi ha gent que neix amb la guixa per amunt i altres em d'arrossegar la llei pel cap atotes hores. Salut i torn a repetir que era una qüestió de temps actual i no les obres del passat que vosté em comenta

Garci

Re: Metalls Pessants al Torrent

Garci | 12/08/2007, 21:51

Hola, gràcies per participar estima el moll. pens que ara la gent protesta perquè hi ha més consciència sobre lo malament que estam conduint el Moll. El moll necessita més atenció, en això estam d'acord. Jo pens que la darrera legislatura manant PP-UMP-UM-UNPI el Moll estava com està ara, malament. El centralisme pollencí que han practicat aquest darrer govern, sobretot UM-UNPI, ha estat el causant. I no en parlem de la Cala, més trist encara.
Al nou govern i a la nova regidora se l'hi ha de donar un poc de marge, però no te precupis que no badarem.
Salut

Un qu'estima el moll

comentari per en Joan

Un qu'estima el moll | 12/08/2007, 20:25

T'has aturat a pensar que si en el Moll ningu hagues fet edificis horribles i destrocos visuals seria encara tan precios com antes?? Me pregunto: per que no s'ha protestat antes i ara se protesta tant com per a Ca'n Pescador (que encara mante l'estructura historica de sempre)? Trobo bastant ridicul que molta gent tengui tant per a dir ARA precisament quan hi ha hagut altres coses que realment si han canviat els edificis que mantenien el encant d'el moll, com per exemple: l'hotel port, Brisas, la casa d'Anglada Camarassa i un llarc etc...

Lo que crec que es trist es el fet de que el moll esta molt brut i abandonat. Veus tu policies que se passetgin mai? Crec que tots tendriem que reconsiderar a on realment tenim que enfocar les nostres energies i intentar fer canvis positius i constructius amb el que tenim... no nomes queixarnos i criticar.

M'agradaria que la gent reflexionas damunt aixo...

Pepe

No olvidar

Pepe | 10/03/2007, 10:56

Evidentemente la cobardía de los políticos es un factor importante de esta destrucción, pero no tenemos que olvidar el otro factor,los propios ciudadanos que construyen en suelo rústico, en montañas y que quieren su casa en Cala Carbó... Esto es algo que por cobardía tampoco dicen muchos políticos en público

hans

irresponsables

hans | 09/03/2007, 19:27

Una de las peores lacras despues de la corrupción en la politica de Pollensa en particular i balear en general, i seguramente la que mas perjuício a largo plazo causarà, es la cobardia en la toma de decisiones que convengan al conjunto de los ciudadanos, la que esta destruyendo irremisiblemente el paisaje del que vive la mayor parte de la sociedad, el medio ambiente i la convivencia, i todo esto se vende por un puñado de votos,por un cargo público i en un derroche de vanidad.Supongo que la historia juzgará a estas generaciones como las mas miserables, en su conjunto, de la historia de Mallorca.

Pepe

respostes

Pepe | 09/03/2007, 19:01

Gràcies per participar consciència, no t'ha de sorprende l'actitut dels partits, que és totalment electoralista i ja saps que la democràcia és la dictadura de la majoria que no ve cap delicte emn construir en sòl rústic. En quant als serveis tècnis; una dada Hi ha tres aarquitects però només un zelador . Saber el número d0infraccions i com han acabat és un gran misteri, fa dos anys que intentam obtenir aquesta informació, fa dues setmanes hem fet un recurs d'alzada i haurem de fer un contenciós administratiu només per obtenir aquesta dada.
Ja veus que no hi ha cap intenció ni motivació per part de l'Ajuntament per canviar aquesta aberració

Consciència

A tall de les cases turistiques ilegals

Consciència | 09/03/2007, 18:36

Molt interessant l'article, i especialment preocupant el tema de que dues terceres parts estiguin a Pollença. Tots coneixem el gran desgavell urbanístic que existeix, el que em sorpren es que cap partit, ni en el govern ni en la oposició, faci critica politica respecte a la urbanitzacio ilegal, ni a la gestió urbanistica feta al municipi els darrers 10 anys. Es que no interessa el tema? La legalitat només l'han de cumplir alguns? Pollença fa com Fuenteovejuna, todos a una amb l'edificacio ilegal? I els polítics, no tenen ganes de fer cumplir les normes? Per què no són capaços d'aturar això? estan els serveis tècnics saturats? Si és el cas, per què no es posa remei a la situació i es tramiten els expedients al ritme que toca?

Algu sap quantes infraccions urbanistiques s'han tramitat a Pollença els darrers anys? I quantes han pagat el 100% del valor de la sanció imposada?

Pepe

Finançament

Pepe | 08/03/2007, 23:47

El tema del finanaçaments dels partits explica moltes coses. Nosaltres tenim poques despeses i esper que des de Palma ens ajuden en la campanya de manera suficient, pens que ni constructors, ni empreses d'HABITATGES VACACIONALS i demés no ens donaran res, a altres estic segur que sí.
Demà es pot dir que per nosaltres arranca de bons i de veres la precampanya; la llista ja està pràcticament tancada i el programa comença a tenir forma.

Joan

Mangoneos a rompre

Joan | 08/03/2007, 21:38

Cada pic surt més a la vista el perqué de la facilitat d'obra a Can Pescador, l'últim vestigi mariner davant la platja i se la carreguen amb 1 mes de feina. Ni costes, ni l'ajuntament feren res. A lo darrer, quan veren que el poble estava un poc "emprenyat", van fer llevar l'indio apache de l'entrada. Financiament de partits, amiguismes...qui sap?.Can Pescador a mort dins la legislatura del conseller d'identitat i patrimoni( quina guassa!). Segur que qualcú del consistori sap més que nosaltres. Salut i que demà tengueu bones sensacions i les canalitzeu amb bones iniciatives.

Pepe

justicia

Pepe | 08/03/2007, 21:01

A mi ya no me sorprende, se ha llegado a una impunidad total, no se toman ni la mínima molestia por ocultar sus chanchullos. Visto lo que pasó con el caso del Tunel de Soller, el Mapau o el Bitel.. si el caso Voramar no resulta ejemplificador nada cambiará.

jdt

leymen

jdt | 08/03/2007, 20:46

he vuelto a leer la noticia porque me parece increible lo que estos personajes han hecho,el aval que pidio leymen a la asociacion de vecinos del moll ,los pollencines tendrian que haberselo pedido a esa cuadrilla que esta en el ajuntamiento ,ahora que el aval no lo hubiesen podido conseguir ya que subiria a mucho dinero ,el riesgo seria muy alto.

Pepe

Talaieta

Pepe | 08/03/2007, 15:30

Gràcies pels elogis, per llegir i participar,esper que no sigui la darrera vegada.
En aquest cas pens que la notícia ha sortit amb una lògica temporal; es va descobrir el tema a Calvia, el PSM que seguia el tema de les factures ha relacionat el tema ... i com ha arribat la periodista al ex-president dels veïns d'eu moll, en aquest punt hi ha molt de possibilitats que hagi estat Joan el que ha fet el contacte. UM i el PP fa temps que filtren notícies sense donar la cara als diaris que puguin perjudicar al contrari. Nosaltres criticam indistintament les mangarrufes d'uns i altres i et puc dir que no ens han filtrat res, però aquesta lluita ens facilita un espai als mitjans.
És una bona decisión no votar ni a UM( Joan crec que està més preocupat per la seva carrera política que pel poble) ni a PP ( que com se demostra dia a dia només pensen en els negocis.

talaieta

Re: Metalls Pessants al Torrent

talaieta | 08/03/2007, 13:41

He descobert la vostra pàgina i m'ha agradat molt totes les denuncies que estau fent.
En quant a la notícia d'avui que surt a UH, es molta casualitat que sempre surten aquests tipus d'articles quan el batle no és a Pollença... La mà d'es Joan Cerdà és molt llarga i ell molt agraït cap a un mitjà tan afí..
El que tenc molt clar meu vot no serà per cap d'aquests 2 partits. N'estic farta de tant de "mangoneo".

Pepe

a jdt

Pepe | 08/03/2007, 12:08

Gracias por participar jdt, muy interesante el artículo de hoy del Última Hora y el Balears. Hoy ya tenía prevista la segunda parte del tema de los metales pesados, pero mañana publicaremos un artículo sobre el tema. Espero que salgan más dneuncias, si a las denuncias de los partidos se unen asociaciones y particulares la prensa hace más caso

jdt

leymen

jdt | 08/03/2007, 11:23

los tres mosqueteros salen en la ultima hora
la mar de guapos y con
sonrisas profident.
desde luego tener que salir en la prensa por estos chanhullos y ya vereis que no sera el unic bunyol que sortira.
cuanto antes salgan del ayuntamiento mejor .
espero que los pollensis i pollensinas piensen bien en las proximas elecciones por el bien de pollensa

Pepe

Ecovies SA

Pepe | 07/03/2007, 22:53

L'article de les ecovies el tinc ja començat, properament a aquest blog ( s'cumula la feina)

Pepe

Joan

Pepe | 07/03/2007, 22:26

Si et refereixes als cartells dels camins rurals qua he denunciat el PSM que s'havien encarregat i pagat a Leymen ( empresa del germà del regidor d'urbanisme de Calvia, pp SA ), pens que tenen poc que veure amb les ecovies ( un negoci del Consell UM SA: Si que tenen en comú que són econegocis.
En quant al torrent el que fa falta és transparència i que l'IMEDEA faci un estudi independent i públic. Res d'amagar al calaix si no agrada.

Joan

cartellets

Joan | 07/03/2007, 19:15

Pepe, avui ha sorit el tema de les ecovies. Ja m'ensumava jo cosa, aquests cartellets eren el que comentavem l'altre dia , una estupidesa burocràtica, ecologia corrompuda pel capitalisme afí a un partit. Lo del torrent, pot ésser que sigui natural, però afectaria a tota les fonts i seregalls del terme, seria molta coincidència que només el llit del Torrent de Sant Jordi fós l'afectat geològicament.

Pepe

Curtó

Pepe | 07/03/2007, 18:30

El tema del torrent és més complex pens que en aquest moment no tenen ni idea d'on surt la contaminació, hi ha possiblitats de que sigui natural ja que es troba a tot el torrent. Per què no ens donen l'estudi, pens que simplement és "curtó", por a alarmar al sector turístic
i estar acostumats a una forma de governar com si el poble fos un patrimoni privat.

Pepe

Dificultats

Pepe | 07/03/2007, 18:27

El tema dels habitatges és un veritable desastre, quan es fan les coses només pels vots passa el que passa. Ara el que seria important seria aturar aquesta urbanització continua ja, i si hem d'esperar a Europa passaran uns anys. Noslatres volem partir primer d'un informe clar de la situació actual i nomé sper aconseguir una estadística d'infraccions fa dos anys que anam darrera, d'aqui a dues setmanes toca contenciós ...

Joan

Torrent...

Joan | 07/03/2007, 17:57

La química serveix per a aclarir aquests casos. Mirar la tipologia molécular i cercar les empreses de Pollença que utilitzen la sustància en qüestió per així encarrilar el tancament del cercle de la investigació...Facilíssim, sinó diuen rés deu ser de qualque empresa afin als partits PP-UM.

Joan

Minihotels a discreció...

Joan | 07/03/2007, 17:47

Home, ja era hora que un periodista aficàs el nas en el tema "tabú" pollencí. Per molt que tenguin la complicitat de gairebé tot el poble,"Dame pan i dime tonto", crec que la cosa no acabarà aquí, torn a repetir que la gestió turísitca i territorial no pot dependre d'il.legalitats reglades pel tema de que tots xupen del mateix pot, això és molt més seriós del que se pensen, si la cosa explota ja veurem qui financiarà les obres del xalet. Jo ho faria pagar a tots els regidors d'urbanisme dels darrers 15 anys. Per deixadesa i impulsors de falses expectatives fent endeutar a la gent per obres il.legals que no tenen un futur gaire clar dins les normatives d'habitatge i turisme d'un país membre de la comunitat europea. Això és incentivar l'autonomia dèspota i egoïsta de la resta de ciutadans espanyols, sense tenir en conta cap sesibilitat a les normatives del sòl rural. En definitiva, un KAOS de "mucho cuidado" a mitg i llarg plaç.

Garci

Por a perdre vots

Garci | 07/03/2007, 13:37

1:Una planta beu aigua contaminada, un caragol menja una planta contaminada, un anec menja un caragol contaminat, un caçador caça un anec contaminat, tota una família menja un ànec contaminat.
2: un peix beu aigua contaminada, un pescador pesca un peix contaminat...
3: Un ...
Reflexió: no ens alarmem, ho tenen tot controlat i no n'hi ha per tant...els metalls pesats són tan petits que per molt que pesin no engreixarem gens als menjar-los.
Senyors governants, aquest és un problema greu, crec que no l'han proocat ostès, doncs perquè anar tan d'amagat?això s'ha de solucionar ja, no és un tema polític de guanyar o perdre vots, és un tema de salut!
Vergonya d'obscuritat de l'Ajuntament!

Pepe

Article

Pepe | 07/03/2007, 12:49

Recomenam l'article de Gustavo Catalán avui al Diario de Mallorca que tracta el tema dels Habitatges Vacacionals, ( pitjar l'enllaç)procurarem feu un article sobre el mateix properament.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb